Τα Facebook avatars πλέον διαθέσιμα παντού!

Περίληψη: Η Apple έχει tα Memoji, το Snapchat τα Bitmoji και τώρα το Facebook λανσάρει παντού τα Avatars. Δες πώς θα φτιάξεις το δικό σου βήμα-βήμα!

Τα emojis έχουν εδώ και καιρό κατακλύσει τις online συζητήσεις μας και βάζουν... περισσότερο χαρακτήρα σε κάθε μήνυμα. Εδώ και μερικά χρόνια, όμως, μπορείς να κάνεις ακόμα πιο προσωποποιημένη την ψηφιακή σου επικοινωνία, δημιουργώντας ένα sticker που να σου μοιάζει. Η Apple έχει tα Memoji, το Snapchat τα Bitmoji και τώρα το Facebook λανσάρει παντού τα Avatars.

Έγιναν για πρώτη φορά διαθέσιμα τον περασμένο Ιούνιο στην Αυστραλία. Από εκεί άρχισε η εξάπλωσή τους σε όλο και περισσότερες χώρες ενώ όλο αυτό το διάστημα δεν σταμάτησαν να προστίθενται και νέα features. Τα Facebook Avatars είναι πλέον διαθέσιμα και στην Ελλάδα και μπορείς να φτιάξεις το δικό σου!

Για να δημιουργήσεις την προσωπική σου συλλογή από stickers άνοιξε την εφαρμογή του Facebook ή του Messenger στο smartphone σου. Όταν πας να στείλεις ένα μήνυμα ή να αφήσεις ένα σχόλιο θα δεις πως υπάρχει η επιλογή ενός smiley face στο πεδίο εισαγωγής κειμένου. Μέσα από εκεί μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα έτοιμα sticker ή και να δημιουργήσεις το προσωπικό σου avatar.

Η διαδικασία ξεκινάει με έναν ουδέτερο χαρακτήρα, τον οποίο αρχίζεις να προσαρμόζεις. Πρώτα φτιάχνεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου, έπειτα σειρά παίρνει ο σωματότυπος και στο τέλος επιλέγεις το outfit του avatar σου. Αφού ολοκληρώσεις το «χτίσιμο» αποθηκεύεις τη δημιουργία σου. Αυτό ήταν! Τώρα έχεις διαθέσιμο ένα sticker pack με δεκάδες διαφορετικά σχέδια, όλα βασισμένα στο avatar σου. Μπορείς να αρχίσεις να ποστάρεις τα avatar σου σε σχόλια, μηνύματα και stories. Μελλοντικά θα προστεθεί και η δυνατότητα για προσθήκη των avatars σε post κειμένου με backgrounds.

Stay tuned στο Public Blog για όλα τα νεότερα!