Xiaomi Mi 10 Pro: Αγγίζει κορυφή στο DxOMark!

Περίληψη: Μια «ανάσα» από την κορυφή της κατάταξης του DxOMark βρίσκεται το Xiaomi Mi 10 Pro. Η νέα ναυαρχίδα συγκέντρωσε 124 βαθμούς - πάμε να δούμε πώς!

Η φωτογραφία είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά των Xiaomi smartphones εδώ και καιρό. Τώρα η εταιρεία τα βάζει «στα ίσια» με τους μεγάλους της mobile φωτογραφίας, όπως τη Huawei. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τη βαθμολογία που έλαβε στο DxOMark η νεότερη ναυαρχίδα της, το Xiaomi Mi 10 Pro.

Το Mi 10 Pro αξιολογήθηκε με 124 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκεται μόλις 4 βαθμούς από την κορυφή, την οποία κατέχει το Huawei P40 Pro. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά, που του χάρισαν αυτή τη θέση, είναι το εντυπωσιακό του zoom. Προσφέρει πολύ καλή ποιότητα εικόνας ακόμα και αν αυτή βρίσκεται σε zoom 5X. Επιπλέον, η απόδοση των χρωμάτων είναι εξαιρετική, η έκθεση πολύ σωστή στην πλειοψηφία των περιπτώσεων και το autofocus γρήγορο και ακριβές!

Στην τελική βαθμολογία δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τη συμβολή του βίντεο, το οποίο είναι επίσης μεταξύ των κορυφαίων. Η νέα ναυαρχίδα της Xiaomi καταφέρνει να καταγράψει πλάνα υψηλής ευκρίνειας βασιζόμενη στη κυρίως σωστή εστίαση και την πολύ αποδοτική σταθεροποίηση. Τα παραπάνω ισχύουν ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με τα 4K πλάνα του Xiaomi Mi 10 Pro να είναι εξαιρετικά κάθε στιγμή.

Τι κάνει το Xiaomi Mi 10 Pro τόσο δυνατό στον τομέα της φωτογραφίας, λοιπόν; Κυρίως το hardware της κάμερας, το οποίο αποτελείται από έναν κύριο αισθητήρα 108MP με διάφραγμα f/1.69 και συνοδεύεται από οπτική σταθεροποίηση. Πέρα από τον κύριο αισθητήρα υπάρχουν δύο κάμερες για zoom λήψεις. Η μία είναι ανάλυσης 12MP και προσφέρει 2X zoom ενώ χρησιμοποιείται ακόμα και για πορτραίτα με bokeh εφέ. Η δεύτερη προσφέρει λήψεις σε επίπεδο zoom 10Χ μέσω ενός αισθητήρα 8MP. Το βασικό setup της κάμερας συμπληρώνει ένας ultra-wide αισθητήρας στα 20MP.

Βάλε στο παραπάνω... μίγμα και τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως τον επεξεργαστή Snapdragon 865, την OLED οθόνη 90Hz, τα 8GB RAM, τα 256GB χωρητικότητας και τη μπαταρία των 4.500mAh, και καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για ένα από τα κορυφαία smartphone σήμερα. Βρες το Xiaomi Mi 10 Pro άμεσα διαθέσιμο στο public.gr!