Ο Google Assistant έρχεται στα smartwatch της Fitbit!

Περίληψη: Τα πρώτα σημάδια συνύπαρξης Google και Fitbit έρχονται από την εφαρμογή της Fitbit για Android, που «μαρτυρούν» την παρουσία του Google Assistant στα smartwatch της!

Εδώ και αρκετούς μήνες η Google έχει ανακοινώσει επίσημα την εξαγορά της Fitbit. Η διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί τυπικά, καθώς πρέπει να εγκριθεί από τις σχετικές ρυθμιστικές αρχές, αλλά φαίνεται πως η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών έχει ξεκινήσει.

Τα πρώτα σημάδια της συνύπαρξης Google και Fitbit έρχονται από την εφαρμογή της Fitbit για Android. Ο κώδικας της τελευταίας έκδοσης, που ανέβηκε στο Play Store, δείχνει πως προετοιμάζεται η ενσωμάτωση του Google Assistant στα smartwatch της Fitbit.

Ο πιθανότερος υποψήφιος να για να αποκτήσει αυτό το χαρακτηριστικό είναι το Fitbit Versa 2, καθώς διαθέτει μικρόφωνο, άρα θα μπορεί να καταλαβαίνει φωνητικές εντολές. Αν όντως έρθει ο Google Assistant στο Fitbit Versa 2, οι απαντήσεις του θα δίνονται μόνο μέσω της οθόνης, καθώς η συσκευή δεν διαθέτει ηχείο.

Εδώ να θυμίσουμε πως το Fitbit Versa 2 υποστηρίζει ήδη έναν ψηφιακό βοηθό, την Alexa του Amazon. Το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο πιθανό το ενδεχόμενο να είναι το Versa 2 το smartwatch που θα λάβει το νέο χαρακτηριστικό. Σύμφωνα με τον κώδικα της εφαρμογής, οι χρήστες που θα αποκτήσουν πρόσβαση στον Google Assistant δεν θα χάσουν τις δυνατότητες της Alexa. Και οι δύο βοηθοί θα υπάρχουν στο ρολόι, αλλά ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει ποιος από τους δύο θα χρησιμοποιείται. Η επιλογή του assistant, όμως, δεν θα είναι μόνιμη και θα μπορεί να αλλάξει.

Τέλος, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα ο Google Assistant να έρθει κατευθείαν σε κάποιο καινούργιο smartwatch της Fitbit, που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, και να μην ενσωματωθεί σε παλιότερα μοντέλα.

Για ακόμα περισσότερα tech news μείνε συντονισμένος στο Public Blog!