Snapchat: Έρχεται το τέλος των στιγμιαίων μηνυμάτων;

Περίληψη: Το άλλοτε σήμα κατατεθέν της εφαρμογής και ένας από τους βασικούς λόγους που αγαπήθηκε από...

Το άλλοτε σήμα κατατεθέν της εφαρμογής και ένας από τους βασικούς λόγους που αγαπήθηκε από τους millennials ίσως - σε λίγο καιρό - γίνει παρελθόν. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters.

Η εφαρμογή ξεχώριζε και ξεχωρίζει από παρόμοιες εφαρμογές messaging επειδή τα μηνύματα που ανταλλάσσουν οι χρήστες μεταξύ τους έχουν πεπερασμένη διάρκεια ζωής και διαγράφονται αυτόματα μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Φαίνεται όμως πως η διοίκηση του Snapchat σκέφτεται να αναθεωρήσει αυτή την πρακτική, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα Public Stories, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν χρονική διάρκεια 24 ωρών. Η σκέψη είναι η διάρκεια αυτή είτε να μεγαλώσει είτε τα stories να γίνουν μόνιμα – πάντα, ασφαλώς, με δυνατότητα χειροκίνητης διαγραφής από τον χρήστη.

Η αλλαγή αυτή, που αν προχωρήσει θα είναι πολύ σημαντική για την εφαρμογή, δεν έρχεται τυχαία, αλλά έχει άμεση σχέση με την πρωτοβουλία «Stories Everywhere», που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη. Τα Stories Everywhere είχαν διάρκεια 30 ημερών (σήμερα η διάρκειά τους έχει αυξηθεί στις 90 ημέρες) επιτρέποντας έτσι σε ειδησεογραφικά site να ενσωματώσουν στα άρθρα τους εκείνα που αφορούσαν έκτακτη επικαιρότητα. 

Φυσικά όλο αυτό γίνεται για να μπορέσει το Snapchat να βρει νέα πηγή εσόδων, αντιγράφοντας το μοντέλο του Twitter, που ήταν η πρώτη social media πλατφόρμα ηοποία εκμεταλλεύτηκε εμπορικά την πρόσβαση στα δημόσια post.

Εσένα, πώς σου φαίνεται αυτή η αλλαγή;