Σοκολατένιο σουφλέ από σπίτι

Περίληψη: Από τα αγαπημένα κεράσματα του Public Café Restaurant είναι εκείνο το αφράτο σουφλέ σοκολάτας -...

Από τα αγαπημένα κεράσματα του Public Café Restaurant είναι εκείνο το αφράτο σουφλέ σοκολάτας - ό,τι πρέπει δίπλα σε έναν δυνατό, αχνιστό καφέ. Ξεσηκώσαμε, λοιπόν, τη συνταγή από την ομάδα της κουζίνας, για να το ετοιμάζουμε στο σπίτι σε στιγμές... αδυναμίας.

Ένα εύκολο γλυκό, που χρειάζεσαι ελάχιστα υλικά: Σοκολάτα, αυγά, βούτυρο, κακάο, ζάχαρη και ελάχιστο αλεύρι. Το μυστικό του είναι στο ψήσιμο - λίγο λιγότερο και έχετε απλώς μια ζεστή σοκολατένια κρέμα, λίγο περισσότερο και έχετε ένα κέικ απλώς μαλακό στο κέντρο. Ομολογουμένως και σ’ αυτές τις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι νοστιμότατο και επομένως δεν υπάρχει θέμα αποτυχίας! 

Ωστόσο πάμε να δούμε υλικά και εκτέλεση για το σοκολατένιο σουφλέ:

Υλικά:

-250 γρ. βούτυρο
-180 γρ. σοκολάτα
-5 αυγά
-200 γρ. ζάχαρη
-100 γρ. αλεύρι μαλακό
-20 γρ. κακάο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμετον φούρνο στους 180 ºC και στο μεταξύ λιώνουμε τη σοκολάταμε το βούτυρο σε μπεν μαρί: μια κατσαρόλα μεσαία με νερό ως τη μέση και απόπάνω της ένα μεταλλικό μπολ ίσο με το άνοιγμά της, να ακουμπάει χωρίς να έρχεται σε επαφή με το νερό.

Ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να βράσει και μέσα στο μεταλλικό μπολ ρίχνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν όψη κρέμας.

Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, τα αυγά ένα προς ένα και τέλος το αλεύρι με το κακάο, τα οποία έχουμε κοσκινίσει προηγουμένως και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και με μεγαλύτερη ευκολία με τη χρήση κουζινομηχανής. Να χτυπήσουμε, δηλαδή, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι και κακάο στο μίξερ και να τα ρίξουμε σταδιακά στο σκεύος με τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας.

Διαλέγουμε ατομικά φορμάκια ίσα σε μέγεθος, τα βουτυρώνουμε και τα γεμίζουμε με το μίγμα ως τα τα 2/3 του ύψους τους.

Ψήνουμε για 7 με 9 λεπτά (ή ψήνετε ένα δοκιμαστικά για να σιγουρευτείτε για τον χρόνο που χρειάζεται ο φούρνος σας).

Και τώρα το καλύτερο: Μπορείτε, αν θέλετε, αφού τα μοιράσετε στα πυρίμαχα, να τασκεπάσετε με μεμβράνη και να τα φυλάξετε στο ψυγείο για 1-2 μέρες, πράγμα που τα κάνει ιδανικά για γλυκό που θα σερβίρετε στο τέλος ενός τραπεζιού. Σ’ αυτήτην περίπτωση, είτε θα τα ψήσετε κατευθείαν από το ψυγείο, αυξάνοντας όμως τον χρόνο ψησίματος κατά 3-4 λεπτά, είτε θα τα αφήσετε 2-3 ώρες εκτός ψυγείου πριν τα ψήσετε.

Ήρθε η ώρα να λάμψεις στην κουζίνα! Γίνε κι εσύ Cooking Star!