Sony A6400: H mirrorless που απογειώνει το vlogging!

Περίληψη: Μπορεί να μη το σκεφτόμαστε συχνά, όμως οι φωτογραφικές μηχανές –όπως τις έχουμε στο μυαλό...

Μπορεί να μη το σκεφτόμαστε συχνά, όμως οι φωτογραφικές μηχανές –όπως τις έχουμε στο μυαλό μας οι περισσότεροι- υπάρχουν γύρω μας από τα μέσα του 19ου αιώνα. Χρειάστηκε να περάσουν 140 χρόνια για να αλλάξει η βασική σχεδίαση και να «ξεκολλήσουμε» από το σύστημα του καθρέφτη – που καθιέρωσε τον όρο SLR (Single-Lens Reflex) και αργότερα το DSLR (Digital Single-Lens Reflex) – και να δούμε τις πρώτες mirrorless φωτογραφικές μηχανές.

Σχεδιασμένες για να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, οι mirrorless φωτογραφικές μηχανές προσφέρουν μια σειρά πλεονεκτημάτων σε σχέση με τις DSLR. Λόγω της έλλειψης του πολύπλοκου συστήματος του καθρέφτη είναι πολύ μικρότερες σε όγκο και σε βάρος, ενώ είναι πολύ πιο εύκολο να δεχθούν σχεδόν οποιοδήποτε φακό (με χρήση μετατροπέων) με ανεπαίσθητη απώλεια στην ποιότητα.

Παράλληλα, χάρη στο ηλεκτρονικό σκόπευτρο, μπορείς να γνωρίζεις από πριν πώς θα αποτυπωθεί η εικόνα που θα τραβήξεις, ενώ ταυτόχρονα έχεις πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και βοηθήματα εστίασης.

H Sony ήταν από τις πρώτες εταιρείες που πίστεψε στην ψηφιακή φωτογραφία και που αγκάλιασε τη mirrorless τεχνολογία, με αποτέλεσμα να διαθέτει αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη γκάμα mirrorless φωτογραφικών μηχανών.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Sony a6000 (διαθέσιμη σε ασημί ή μαύρο), η οποία είναι η bestselling mirrorless φωτογραφική μηχανή στην κατηγορία της, και η Sony a7, η οποία ήταν η πρώτη Full Frame mirrorless φωτογραφική μηχανή, και ταυτόχρονα η πιο μικρή ελαφριά και οικονομική της αγοράς.

H νεότερη προσθήκη είναι η Sony α6400 - ηκάμερα που θα λατρέψουν Vloggers και YouTubers!

Γιατί; Κράτα σημειώσεις: Διαθέτει το ταχύτερο σύστημα αυτόματης εστίασης (μόλις 0,02sec), με 425 σημεία εντοπισμού φάσης/αντίθεσης,που καλύπτουν το 84% τoυ κάδρου, δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K χωρίς pixel binning, προηγμένο σύστημα real-time tracking, εξελιγμένο AI σύστημα Real-Time Εye AF και οθόνη αφής με δυνατότητα περιστροφής 180° για τις selfies και τα vlog σου!

Βρες την σύντομα σε επιλεγμένα καταστήματα Public και φυσικά στο public.gr!