H Sony απελευθέρωσε (επιτέλους) το cross-play του Rocket League

Περίληψη: Χαράς ευαγγέλια για τους παίκτες του Rocket League στο PS4, αφού η Sony αποφάσισε επιτέλους...

Χαράς ευαγγέλια για τους παίκτες του Rocket League στο PS4, αφού η Sony αποφάσισε επιτέλους να υποχωρήσει και να απελευθερώσει το cross-play του τίτλου.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τα τεκταινόμενα, το Rocket League είναι ένας πρωτότυπος αθλητικός τίτλος της Psyonix, που είναι διαθέσιμος σε όλες τις πλατφόρμες. Βασικό χαρακτηριστικό του, εκτός του ότι οι παίκτες συμμετέχουν σε αγώνες ποδοσφαίρου με οχήματα, είναι η υποστήριξη δυνατότητας cross-play multiplayer μεταξύ όλων των κατόχων του παιχνιδιού, ανεξαρτήτως πλατφόρμας.

Μοναδική εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα αποτελούσε μέχρι πρόσφατα το PS4, αφού η Sony είχε κλειδωμένο το cross-play προς τις ανταγωνιστικές κονσόλες (Xbox One και Switch), γεγονός που είχε προκαλέσει τόσο τις αντιδράσεις της κοινότητας των παικτών όσο και της εταιρείας ανάπτυξης, η οποία είχε σπεύσει να ξεκαθαρίσει πως ο περιορισμός δεν προερχόταν από εκείνη.

Ανάλογο θέμα είχε προκύψει πέρσι και με την έκδοση του Fortnite για το PS4, με την Sony να υποχωρεί μετά από πιέσεις των παικτών. Στην περίπτωση του RL η αλλαγή απαίτησε λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά μετά το νέο update οι παίκτες του τίτλου στο PS4 θα μπορούν να παίξουν χωρίς πρόβλημα με φίλους τους που πιθανόν να έχουν άλλες κονσόλες στην κατοχή τους.

Μάλιστα, η Psyonix ευχαρίστησε τους οπαδούς του RL για την πίεση προς την Sony, η οποία οδήγησε στην αλλαγή της πολιτικής, προς όφελος της κοινότητας των gamers και του παιχνιδιού της.