Sony και Microsoft ανακοίνωσαν συνεργασία για cloud gaming και AI!

Περίληψη: Τα νερά της τεχνολογίας και της αγοράς του gaming τάραξαν χθες το βράδυ Sony και...

Τα νερά της τεχνολογίας και της αγοράς του gaming τάραξαν χθες το βράδυ Sony και Microsoft, ανακοινώνοντας τη στρατηγική συνεργασία τους σε επίπεδο cloud gaming, cloud services και AI.

H εξέλιξη αυτή φέρνει τις δύο εταιρείες να πορεύονται μαζί στην ανάπτυξη τεχνολογιών και καινοτομιών που θα αφορούν υπηρεσίες streaming, τεχνητής νοημοσύνης και cloud gaming.

Ταυτόχρονα, θα υπάρξει μεταξύ τους ανταλλαγή πληροφοριών και εργαλείων, για να δημιουργηθεί μια βάση που θα εκμεταλλεύεται τα χαρακτηριστικά του Microsoft Azure (cloud πλατφόρμα της Microsoft) και θα βελτιώσει την εμπειρία που προσφέρεται στον καταναλωτή.

Συνοπτικά, η Sony θα εκμεταλλευτεί κυρίως την τεχνογνωσία της αμερικανικής εταιρείας στα του cloud (services και AI), ενώ η Microsoft θα εκμεταλλευτεί τους ημιαγωγούς που κατασκευάζει η Sony. Ως εξέλιξη αυτής της συμφωνίας ήταν η άμεση άνοδος της αξίας μετοχής της Sony κατά 10%.

Τι σημαίνει αυτό για το gaming; Πως τα πειράματα που κάνει τόσο καιρό η Sony στα του cloud gaming ίσως αλλάξουν αρκετά και πως οι δύο πλευρές ίσως έρθουν και πιο κοντά στα των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Η εποχή που θα μπορεί να παίζει ο κάθε gamer από την κονσόλα του με οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο ίσως να μην είναι τόσο μακριά πλέον. Η αρχή έγινε.

Και μην ξεχνάτε πως και σε λίγες μέρες (στην E3 2019) θα μάθουμε περισσότερα για τo Project xCloud, την game streaming υπηρεσία του Xbox!