6+1 συσκευές που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα

Περίληψη: Για εσένα που θες να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο μαγείρεμα ετοιμάσαμε αυτό τον οδηγό, για να μάθεις ποιες συσκευές σου χρειάζονται και τι σου προσφέρει η κάθε μία.

Για τους έμπειρους μάγειρες, το παρακάτω άρθρο ίσως φανεί προφανές. Αν εξοπλίζεις την κουζίνα σου για πρώτη φορά όμως, πως θα επιλέξεις τις συσκευές που σου χρειάζονται; Για εσένα που θες να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο μαγείρεμα ετοιμάσαμε αυτό τον οδηγό, για να μάθεις ποιες συσκευές σου χρειάζονται και τι σου προσφέρει η κάθε μία.

Ένα από τα πράγματα που θα κάνεις συχνά κατά το μαγείρεμα είναι η ανάμειξη υλικών, γι’ αυτό και ένα μίξερ θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμο. Για να μην παλεύεις με τον αναδευτήρα ακόμα και ένα μίξερ χειρός θα κάνει τη ζωή σου πολύ ευκολότερη. Βέβαια, με ένα επιτραπέζιο μίξερ δεν θα χρειαστεί ούτε μπολ να ψάξεις, καθώς όλα έχουν έρχονται με το δικό τους.

Εκτός από την ανάμειξη όμως, θα χρειαστεί πολλές φορές να τεμαχίσεις τα υλικά σου. Για αυτή τη δουλειά χρειάζεσαι έναν πολυκόφτη, το λεγόμενο ως και multi. Κάθε πολυκόφτης έχει δικό του κάδο και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι λεπίδες του κάνουν κομματάκια ό,τι ρίξεις μέσα. Με ένα πολυμίξερ ωστόσο, μπορείς να αποκτήσεις μεγαλύτερη ευελιξία στην κουζίνα. Ο κάδος του είναι μεγαλύτερος ενώ μπορεί να δεχθεί και επιπλέον εξαρτήματα κοπής. Μπορείς επίσης να προσθέσεις υλικά όσο η συσκευή είναι σε λειτουργία, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις το καπάκι.

Όσο περισσότερο μαθαίνεις τις συσκευές κουζίνας, θα δεις ότι ο πιο απαραίτητος συνεργάτης σου στην μαγειρική με διαφορά, είναι οι κουζινομηχανές. Το μεγάλο τους μπολ είναι ιδανικό για κάθε λογής παρασκευές. Από χτύπημα αυγών μέχρι και προετοιμασία ζύμης, μία κουζινομηχανή μπορεί να ανταπεξέλθει στα πάντα. Ένα ακόμα μεγάλο της πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες συσκευές κουζίνας είναι τα εξαρτήματα. Με το κατάλληλο εργαλείο, η κουζινομηχανή μπορεί να μετατραπεί σε μηχανή κιμά ή ακόμα και σε pasta maker για να φτιάξεις τα δικά σου σπιτικά ζυμαρικά. Τόσες λειτουργίες σε μία συσκευή δεν θα βρεις πουθενά αλλού.

Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να φτιάξει τέλειους χυμούς και smoothies. Αυτή τη δουλειά την αναλαμβάνουν τα μπλέντερ. Βάλε στην κανάτα τα αγαπημένα σου φρούτα και λαχανικά και φτιάξε στη στιγμή ένα υγιεινό ρόφημα. Με ένα ραβδομπλέντερ θα κάνεις ακόμα περισσότερα, καθώς, ανάλογα με τα εξαρτήματα που το συνοδεύουν, μπορεί με μία κίνηση να γίνει αναδευτήρας ή πολυκόφτης.

Όπως βλέπεις, δεν χρειάζεται να το φοβάσαι το «άθλημα». Ακόμα κι αν μέχρι σήμερα δεν είχες πιάσει ούτε κατσαρόλα, οι συσκευές κουζίνας είναι εδώ για να σε κάνουν να νιώσεις σαν pro chef. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να βρεις την καλύτερη συνταγή και να την ακολουθήσεις κατά γράμμα.