Απλά βήματα για πεντανόστιμο brunch στο σπίτι

Περίληψη: Δεν χρειάζεται να είσαι εξπέρ στην κουζίνα για να φτιάξεις μόνος σου ένα πλήρες brunch, μόνο θέληση, τα κατάλληλα εργαλεία και αγνά υλικά.

Το brunch έχει γίνει εδώ και λίγα χρόνια κομμάτι και της ελληνικής μαγειρικής κουλτούρας. Breakfast+lunch συνδυάζονται σε ένα γεύμα, ιδανικό για εκείνα τα πρωινά του σαββατοκύριακου που ξυπνάς αργά. Δεν χρειάζεται να είσαι εξπέρ στην κουζίνα για να φτιάξεις μόνος σου ένα πλήρες brunch, μόνο θέληση, τα κατάλληλα εργαλεία και αγνά υλικά.

Για να ξεκινήσει σωστά η μέρα σου βάλε νερό στο βραστήρα και φτιάξε μία μυρωδάτη κούπα καφέ ή ένα αναζωογονητικό φλυτζάνι τσάι. Αν είσαι πιο πολύ του χυμού φρόντισε να υπάρχουν στο σπίτι μπόλικα φρούτα. Με έναν στίφτη έχεις στο λεπτό φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Για να στύψεις όχι μόνο πορτοκάλια, αλλά, ό,τι φρούτο και λαχανικό υπάρχει στο σπίτι, χρειάζεσαι έναν αποχυμωτή.

Τώρα που ετοίμασες το αγαπημένο σου ρόφημα, ήρθε η ώρα να περάσεις στο φαγητό. Το φρυγανισμένο ψωμί έχει μόνιμη θέση στο brunch, οπότε ρίξε μερικές φέτες στη φρυγανιέρα και μετά στο πιάτο σου. Μπορείς να τις συνοδέψεις με μαρμελάδα, με μέλι ή ακόμα και με αυγά. Ή μπορείς να φτιάξεις ένα τοστ στην τοστιέρα σου.

Όλα τα παραπάνω τα φτιάχνεις και ένα οποιοδήποτε πρωινό. Για να νιώσεις ότι το brunch σου είναι ξεχωριστό θες και μερικές πιο σπέσιαλ γεύσεις. Το μυαλό πηγαίνει αμέσως στα pancakes. Αλμυρά η γλυκά δεν έχει σημασία, χτύπα το μίγμα και δώσε έναν αμερικάνικο αέρα στο τραπέζι σου. Γιατί να μείνεις μόνο σε αυτά όμως; Με έναν αρτοπαρασκευαστή θα φτιάξεις τέλειες ζύμες όχι μόνο για ψωμί, αλλά και για πίτσα, για τσουρέκια ή για κέικ. Μην ξεχάσεις μόνο να μετρήσεις με ακρίβεια τα υλικά σου. Γι’ αυτό η κουζίνα σου πρέπει να εξοπλίζεται σίγουρα με μία ζυγαριά.

Με τις συσκευές μαγειρικής που θα βρεις στο Public βάζεις τέλος στα βαρετά πρωινά – τουλάχιστον το σαββατοκύριακο. Τις μέρες που δεν έχεις το χρόνο να σε πιέζει, απόλαυσέ τες με ύπνο μέχρι αργά και ένα πλούσιο brunch μόλις ξυπνήσεις!