Φίλτρου, capuccino ή ελληνικό; Έλα να οργανωθούμε!

Περίληψη: Το μόνο που χρειάζεσαι τη νέα αυτή «σεζόν», είναι να σιγουρευτείς ότι έχεις στην κουζίνα σου όλα τα απαραίτητα για να απολαύσεις επαναληπτικούς καφέδες με την παρέα σου.

Ήρθε ο Σεπτέμβρης μαζί του και το φθινόπωρο, που σημαίνει ότι οι μαζώξεις στο σπίτι με φίλους θα έχουν σιγά-σιγά την τιμητική τους. Ξέρεις, εκείνες οι πολύωρες, που η μυρωδιά του φρεσκοψημένου καφέ υπάρχει παντού στον χώρο και γίνονται οι πιο ωραίες συζητήσεις;

Το μόνο που χρειάζεσαι τη νέα αυτή «σεζόν», είναι να σιγουρευτείς ότι έχεις στην κουζίνα σου όλα τα απαραίτητα για να απολαύσεις επαναληπτικούς καφέδες με την παρέα σου.

Αν έχουν αδυναμία στον espresso, ίσως ζητήσουν ristretto ή lungo. Αν έχεις την κατάλληλη καφετιέρα Espresso, θα μπορείς να ανταποκριθείς στα «αιτήματα».

Αν, από την άλλη, η «παραγγελία» περιέχει λέξεις όπως, cappuccino, cappuccino freddo ή latte, τι κάνεις; Μην αγχωθείς στιγμή, αρκεί να έχεις την κατάλληλη συσκευή για αφρόγαλα!

Το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι να ακούσεις «φτιάξε γαλλικό για όλους». Τότε η καφετιέρα φίλτρου θα πάρει φωτιά. Αν έχεις διαλέξει καφέ με γεύση, ετοιμάσου να μυρίσει το σπίτι με νότες βανίλιας, φουντουκιού, καραμέλας κ.τ.λ.!

Μήπως, ανάμεσά στους φίλους σου, βρίσκεται και ένας που θα ζητήσει ελληνικό με μπόλικο καϊμάκι; Ε, αυτό είναι επίσης… ευκολάκι! Με το κλασικό ή με ένα ηλεκτρικό μπρίκι θα ετοιμάσεις το καφεδάκι του «παραδοσιακού» φίλου και θα το σερβίρεις στο πιο vintage φλυτζάνι που έχεις!

Τέλος, αν ο «παραδοσιακός» είναι φαν του κρύου καφέ και ζητήσει τον θρυλικό φραπέ, δεκτή κι αυτή η ω εναλλακτική. Σίγουρα έχεις στο σπίτι μια φραπεδιέρα και με τη σωστή δοσολογία θα είναι έτοιμος!

Εσύ ξέρεις τους φίλους σου (και αυτοί εσένα!), οπότε τσέκαρε αν σου λείπει κάτι πρώτα και έπειτα, πιο σίγουρος και έτοιμος από ποτέ, ρίξε την πρόταση: «Καφέ κανείς;»