Ηλεκτρική σκούπα: Do it like a pro!

Περίληψη: Η κλασική ηλεκτρική σκούπα είναι σίγουρα απαραίτητη, αλλά δεν είναι αρκετή για κάθε περίσταση. Για να καλύψεις αυτές τις έξτρα ανάγκες, χρειάζεσαι το κατάλληλο εργαλείο!

Εντάξει, η κλασική ηλεκτρική σκούπα υπάρχει λίγο-πολύ σε κάθε σπίτι και κάνει τη δουλειά της μια χαρά. Με τη χρήση σακούλας ή κάδου μαζεύει σκόνη και σκουπίδια από κάθε γωνία του χώρου σου, ενώ με τα κατάλληλα εξαρτήματα μπορείς να της κάνεις level up και να γίνει ακόμα πιο εύχρηστη! 

Υπάρχουν, όμως, και πιο σύνθετες ανάγκες, πέρα από τις οικιακές: δύσκολες επιφάνειες, «τυφλά» σημεία, που η κλασική σκούπα δεν χωράει, ή ζόρικοι λεκέδες, που χρειάζονται κάτι παραπάνω από το κλασικό καθάρισμα. Για να καλύψεις αυτές τις έξτρα ανάγκες, χρειάζεσαι το κατάλληλο εργαλείο. Ας πούμε ότι χρειάζεσαι κάτι για επαγγελματική χρήση. Για παράδειγμα, έχουν φύγει οι ένοικοι από το Airbnb που νοικιάζεις και πρέπει να το καθαρίσεις γρήγορα; Ή έχεις μεγάλο επαγγελματικό χώρο και θες άμεσο και αποτελεσματικό καθάρισμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις μια απλή σκούπα δεν είναι αρκετή.

Για γρήγορο και βαθύ καθάρισμα χρειάζεσαι μια επαγγελματική ηλεκτρική σκούπα. Τα πλεονεκτήματά της, σε σχέση με μια απλή οικιακή, είναι πολλά: Διαθέτει δυνατότερο μοτέρ και μεγαλύτερη χωρητικότητα, που σημαίνει ότι θα τελειώνεις το σκούπισμα πολύ πιο γρήγορα. Μπορεί επίσης με μεγαλύτερη ευκολία να συλλέξει υγρά, στερεά αλλά και μεγαλύτερου μεγέθους αντικείμενα. Για βαθύτερο καθαρισμό επίλεξε μια πλυντική σκούπα, που θα καθαρίσει πανεύκολα κάθε επιφάνεια, από ένα βρώμικο δάπεδο μέχρι και χαλιά.

Υπάρχει όμως και η ανάποδη περίπτωση, να θες να καθαρίσεις κάτι στα γρήγορα όσο είσαι σπίτι. Είναι λογικό να μη θες να κουνήσεις την ηλεκτρική σου σκούπα από τη θέση της, αν σκοπεύεις να την χρησιμοποιήσεις μόνο για λίγα δευτερόλεπτα. Ανάλογα με την περίσταση, υπάρχουν και πάλι τα σωστά εργαλεία για τη δουλειά.

Πρώτο και καλύτερο το σκουπάκι χειρός, που λειτουργεί με μπαταρία. Μικρό, βολικό και αποδοτικό, ένα σκουπάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί πανεύκολα αντί της σκούπας, όταν απαιτείται γρήγορο καθάρισμα. Όλα διαθέτουν το δικό τους κάδο για συλλογή μικρών σκουπιδιών ή ακόμα και υγρών. Η φορητότητά τους τα κάνει ιδανικά και για το καθάρισμα του αυτοκινήτου!

Απλώς θα πρέπει αρκετά συχνά να αδειάζεις τον κάδο τους, καθώς αυτός γεμίζει γρήγορα, λόγω μεγέθους. Το μόνο σημείο που μπορεί να… κολλήσει το σκουπάκι χειρός είναι στο καθάρισμα της στάχτης. Για τον καθαρισμό του τζακιού συστήνονται οι σκούπες στάχτης, οι οποίες μπορούν να καθαρίσουν αποδοτικά όλη τη στάχτη και τη σκόνη χωρίς αυτή να σκορπιστεί στην ατμόσφαιρα.

Τέλος, αν θέλεις να φέρεις την καθαριστική δράση μιας πλυντικής σκούπας στο σπίτι σου, χρειάζεσαι έναν ατμοκαθαριστή. Οι ατμοκαθαριστές χρησιμοποιούν υψηλή πίεση και θερμοκρασία, για να απολυμάνουν σε βάθος και είναι ιδανικοί για καθαρισμό δύσκολων επιφανειών, όπως τα πλακάκια, τα τζάμια, ακόμα και τα υφάσματα. Με έναν ατμοκαθαριστή ξεχνάς το τρίψιμο! 

Η κλασική ηλεκτρική σκούπα είναι σίγουρα απαραίτητη, αλλά δεν είναι αρκετή για κάθε περίσταση – η σωστή συσκευή για εσένα εξαρτάται από τις ανάγκες σου. Όποιες κι αν είναι αυτές, το public.gr είναι εδώ για να σε βοηθήσει να τις καλύψεις!