Ποιος είναι ο καλύτερος αφυγραντήρας; Κερδίστε τον!

Περίληψη: Αυτή την εποχή, που οι τιμές της υγρασίας ανεβαίνουν... επικίνδυνα, όλοι βλέπουμε τα σημάδια της!

Αναρωτιέσαι πώς θα διαλέξεις τον σωστό αφυγραντήρα; Το Public, σε συνεργασία με την εταιρεία BeNext, χαρίζουν σε έναν (1) υπερτυχερό τον κορυφαίο αφυγραντήρα Puredry Pdd 10l Famous αξίας € 329! 

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και η νικητής είναι ο Μάρκος Θεοδωρόπουλος.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή! 

Τι κάνει τον Puredry Pdd 10l Famous τόσο ξεχωριστό; Διαθέτει δυνατό μοτέρ με χαμηλό επίπεδο θορύβου και μπορεί να καλύψει χώρους μέχρι και 130 τ.μ. Λειτουργεί με ζεόλιθο, που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και να αποδώσει τα μέγιστα. Λόγω της ισχύος του, μπορεί να γίνει πρώτης τάξης... βοηθός για στέγνωμα ρούχων, ενώ τα φίλτρα άνθρακα, σε συνδυασμό με τον ιονιστή, βοηθούν την ατμόσφαιρα να απαλλαγεί από μικρόβια, βακτηρίδια, σκόνη και οσμές.

Πάμε πίσω στην επιλογή του σωστού αφυγραντήρα για τον χώρο σου με έναν mini οδηγό που ετοιμάσαμε! Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Αυτή την εποχή, που οι τιμές της υγρασίας ανεβαίνουν... επικίνδυνα, όλοι βλέπουμε τα σημάδια της: υγρά παράθυρα και μπαλκονόπορτεςέντονη μυρωδιά όταν το σπίτι μένει κλειστό για ώρες - συχνά και κάποια υγρά, μαύρα στίγματα σε οροφή και τοίχους. Αν, τώρα, τα σημάδια γίνουν πιο έντονα, όπως στάξιμο νερού ή ορατή μούχλα στους τοίχους, η λύση είναι μονόδρομος: εμπρός καλέ μου αφυγραντήρα!

Βήμα 1ο: Ελέγχουμε τις διαστάσεις του χώρου μας και την ικανότητα αφύγρανσης

Στα χαρακτηριστικά κάθε αφυγραντήρα θα δεις πως αναφέρεται ένας αριθμός λίτρων, που αφορά τις δυνατότητές του για αφύγρανση μέσα σε ένα 24ωρο. Αυτό, σε συνάρτηση με τα τετραγωνικά του χώρου που θα εγκατασταθεί, θα καθορίσει ποιος μπορεί να ανταποκριθεί αποδοτικά στις δικές σου απαιτήσεις!

Βήμα 2ο: Θερμοκρασία δωματίου

Κάθε αφυγραντήρας έχει ένα συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασίας, στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει επαρκώς, και αυτό αλλάζει ανάλογα με τον τύπο της συσκευής. Γι’ αυτό σιγουρέψου ποια συσκευή μπορεί να λειτουργεί σωστά στις τυπικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή σου.

Βήμα 3ο:Τύπος συσκευής

Υπάρχουν δύο τύποι αφυγραντήρων, με συμπιεστή και με ζεόλιθο. Μια συσκευή με συμπιεστή μπορεί να καλύψει από μικρούς ως και αρκετά μεγάλους χώρους με πολύ οικονομικό τρόπο. Παρομοίως και ο ζεόλιθος, που όμως το... δυνατό του σημείο είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αν, λοιπόν, σκοπεύεις να φέρεις τον αφυγραντήρα σου αντιμέτωπο με πολύ-πολύ κρύο, προτίμησε εκείνον με τον ζεόλιθο. Μπορεί να μην είναι εντελώς αθόρυβος, αλλά σίγουρα θα σε αποζημιώσει με τη ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργεί!

Δύο ακόμα σημαντικές συμβουλές!

Πέρα από το προφανές, δηλαδή τη μείωση της υγρασίας στον χώρο, με έναν αφυγραντήρα μπορείς να εξασφαλίσεις και καθαρότερο αέρα. Αν, μάλιστα, η συσκευή που θα επιλέξεις έχει ιονιστή, θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από μικρόβια, βακτηρίδια, σκόνη και οσμές. Επιπλέον, για να μην αδειάζεις κάθε λίγο και λιγάκι το δοχείο συλλογής νερού του αφυγραντήρα, προτίμησε ένα μοντέλο που μπορεί να συνδεθεί με την αποχέτευση, για να αποβάλλει απευθείας το νερό! Και ξένοιασες! 

Βρες τον κατάλληλο αφυγραντήρα στο public.gr και πες αντίο στην υγρασία!