Πόσο έμπειρος είσαι στην κουζίνα; Συσκευές μαγειρικής για όλα τα… επίπεδα

Περίληψη: Ακόμα και αν η κουζίνα είναι το δωμάτιο που επισκέπτεσαι λιγότερο από όλα, πρέπει να φροντίσεις να υπάρχουν κάποιες βασικές συσκευές μαγειρέματος.

Όταν η πείνα σου χτυπήσει την πόρτα, θα φτιάξεις κάτι να φας, είτε σου αρέσει το μαγείρεμα είτε όχι. Δεν έχει σημασία αν είσαι τελείως αρχάριος, ή και να έχεις βλέψεις για… αστέρι Michelin, πρέπει να μπεις στην κουζίνα. Όση θέληση και να έχεις όμως, χωρίς τις σωστά «εργαλεία» δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ για εσένα, για να σου προτείνουμε τις κατάλληλες συσκευές που θα χρειαστείς σίγουρα και θα διευκολύνουν στο μέγιστο την προετοιμασία οποιουδήποτε γεύματος επιθυμήσεις.

Ακόμα και αν η κουζίνα είναι το δωμάτιο που επισκέπτεσαι λιγότερο από όλα, πρέπει να φροντίσεις να υπάρχουν κάποιες βασικές συσκευές μαγειρέματος. Όσο αρχάριος κι αν είσαι, μπορείς σίγουρα να προετοιμάσεις κάτι στα γρήγορα. Με μία τοστιέρα φτιάχνεις ένα σάντουιτς και με μία φρυγανιέρα ψήνεις πανεύκολα ψωμί. Ακόμα και ένας βραστήρας μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος καθώς υπάρχουν πολλά έτοιμα γεύματα που ετοιμάζονται στο λεπτό, απλά προσθέτοντας βραστό νερό

Αν νιώθεις πιο σίγουρος με τις δεξιότητές σου στην κουζίνα τότε καιρός να πειραματιστείς λίγο περισσότερο. Με ψηστιέρες και γκριλιέρες, θα μαγειρέψεις κρέας ακριβώς όπως του αξίζει. Δεν χρειάζεται πια να βάζεις στο φούρνο το αγαπημένο σου κομμάτι κρέατος και να περιμένεις. Πέτυχε ομοιόμορφο ψήσιμο όπως ακριβώς το θέλεις, χωρίς τον καπνό από κάρβουνα. Για μέγιστο multi-tasking επάνω στον πάγκο πρόσθεσε στις συσκευές σου μία επιτραπέζια εστία. Ακόμα κι αν τα μάτια είναι πιασμένα εσύ μπορείς να συνεχίσεις να δουλεύεις σε άλλη κατσαρόλα.

Για εσένα όμως που αγαπάς το φαγητό και θέλεις συνέχεια να εξερευνάς νέες γεύσεις, σημασία έχει και η παραμικρή λεπτομέρεια. Οπότε, αν δεν έχεις ήδη, χρειάζεσαι μία ζυγαριά κουζίνας για να μετράς την ποσότητα των υλικών που χρησιμοποιείς στις παρασκευές σου. Έτσι, αυτή η καινούργια συνταγή που ανακάλυψες θα βγει τέλεια από την πρώτη κιόλας φορά. Με έναν ατμομάγειρα θα γνωρίσεις επίσης έναν νέο τρόπο μαγειρέματος και θα μπορέσεις να συμπεριλαβείς στην λίστα σου διαφορετικές συνταγές από όλα τα έθνη. Αν θες τα πάντα να είναι φτιαγμένα από τα χέρια σου τότε χρησιμοποιήσε τον αρτοπαρασκευαστή για να να φτιάξεις το δικό σου ζεστό και αφράτο ψωμί. Μην ξεχάσεις το πολυμίξερ! Αν είσαι λάτρης των γλυκών και η προετοιμάσια τους νιώθεις ότι απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο, τότε είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστείς από το πως ένα πολυμίξερ μετατρέπει την προετοιμασία γλυκών στην πιο πολύ εύκολη & γρήγορη υπόθεση.

Ό,τι τύπος μάγειρα κι αν είσαι, από τον πιο αρχάριο μέχρι και τον πιο έμπειρο, είναι σίγουρο ότι θα διαπρέψεις, αρκεί να έχεις τον βασικό εξοπλισμό. Βρες ότι χρειάζεσαι, στο public.gr.