Τα σωστά σκεύη μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι βοηθοί για την κουζίνα

Περίληψη: Αν τώρα μπαίνεις ουσιαστικά για πρώτη φορά στην κουζίνα, θα χρειαστείς τα απαραίτητα σκεύη για να μπορέσεις να τα βγάλεις πέρα.

Μετακόμισες για πρώτη φορά μόνος σου; Είσαι μήπως πρωτοετής φοιτητής και νοικιάζεις δικό σου σπίτι; Ή μήπως τώρα αποφάσισες να πάρεις το μαγείρεμα στο σπίτι πιο «ζεστά»; Αν τώρα μπαίνεις ουσιαστικά για πρώτη φορά στην κουζίνα, θα χρειαστείς τα απαραίτητα σκεύη για να μπορέσεις να τα βγάλεις πέρα.

Το νούμερα ένα εργαλείο σε κάθε κουζίνα, οικιακή ή επαγγελματική, είναι το μαχαίρι. Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας μάγειρας για να εκτιμήσεις ένα καλό μαχαίρι. Με ένα καλό σετ δύο ή τριών μαχαιριών του σεφ, έχεις καλύψει την πλειονότητα των περιστάσεων. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά ακόμα μαχαίρια για εξειδικευμένες χρήσεις. Το μόνο επιπλέον που θα χρειαστείς είναι ένα οδοντωτό για κόψιμο ψωμιού και ένα ακονιστήρι για να κρατάς όλα σου τα μαχαίρια κοφτερά.

Άλλα εργαλεία που πρέπει οπωσδήποτε να έχει η κουζίνα σου είναι: σπάτουλες, κουτάλες και ένα στραγγιστήρι. Επιπλέον, σε όλες τις συνταγές θα βάλεις σίγουρα αλάτι και πιπέρι, οπότε φρόντισε η κουζίνα σου να έχει έναν καλό μύλο και για τα δύο, έτσι ώστε τα μπαχαρικά να είναι φρεσκοτριμμένα μόλις τα προσθέσεις στο φαγητό. Εδώ να πούμε πως θα ήταν πολύ πιο ωραίο στο φαγητό σου να χρησιμοποιείς και φρέσκα μυρωδικά. Μπορείς να κρατάς στην κουζίνα μερικές μικρές γλάστρες από τα αγαπημένα σου φυτά και να κόβεις από εκεί όταν τα χρειαστείς. Αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά, τα φρέσκα μυρωδικά δίνουν ακόμα πιο πλούσια γεύση και άρωμα στο φαγητό σου.

Πάμε τώρα και στα ακόμα πιο σημαντικά, τα σκεύη μαγειρέματος. Κάθε πλήρης κουζίνα θα πρέπει να έχει σίγουρα ένα σετ κατσαρόλες, ταψί ρηχό και βαθύ, μία χύτρα ταχύτητος και τηγάνια σε διάφορα μεγέθη. Η ηλεκτρική σου κουζίνα μπορεί να έχει ήδη δύο ταψιά, οπότε θα χρειαστείς τα υπόλοιπα.

Για το τέλος έχουμε τα εργαλεία για γλυκά. Σίγουρα θα χρειαστείς ένα σύρμα για χτύπημα αυγού και ανακάτεμα υλικών (χρήσιμο και για ομελέτες). Αν σκοπεύεις να φτιάχνεις συχνά γλυκά, τότε είναι προτιμότερο να πάρεις ένα ηλεκτρικό μίξερ, για να μην χτυπάς τα πάντα με το χέρι. Ό,τι συνταγή κι αν ετοιμάζεις, γλυκιά ή αλμυρή, μην ξεχάσεις και τη ζυγαριά κουζίνας. Μέτρα όλα σου τα υλικά για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Τώρα είσαι έτοιμος να μπεις στην κουζίνα με άλλο αέρα. Εξοπλισμένος με τα κατάλληλα σκεύη όλα γίνονται πιο εύκολα. Όλα τα απαραίτητα, για μία κουζίνα που δεν θα της λείπει τίποτα, θα τα βρεις στο public.gr.