Στα χέρια της Turtle Beach περνάει η Roccat!

Περίληψη: Μια από τις πιο σημαντικές εξαγορές των τελευταίων ετών στην αγορά των περιφερειακών έγινε γνωστή...

Μια από τις πιο σημαντικές εξαγορές των τελευταίων ετών στην αγορά των περιφερειακών έγινε γνωστή πριν από μερικές ώρες. Η Turtle Beach ανακοίνωσε πως προχωράει στην εξαγορά της Roccat με ένα ποσό που αγγίζει συνολικά τα 19,2 εκατομμύρια δολάρια.

Η Roccat έρχεται να συμπληρώσει τη γκάμα των προϊόντων της Turtle Beach και στόχος αυτής της κίνησης είναι να γεμίσει το πορτφόλιο με ακόμη περισσότερα προϊόντα, κυρίως στην κατηγορία του PC gaming. Προς το παρόν δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πώς θα προχωρήσει η Roccat ως μέρος της Turtle Beach, αλλά η λογική λέει ότι το όνομα της μπράντας θα παραμείνει ανέπαφο για τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον.

Η εξαγορά αυτή είναι σημαντική από τη στιγμή που οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς όπως η Logitech και η Razer έχουν προχωρήσει σε σχετικές εξαγορές και έχουν ενισχυθεί αρκετά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Logitech έχει απορροφήσει τις Astro, Blue Microphones, Jaybird, Saitek, Ultimate Ears και τον gaming τομέα της Elgato, ενώ έχει βάλει στο στόχαστρο και την Plantronics.

Από την άλλη πλευρά, η Razer εξαγόρασε την THX και την Nextbit.