Star Trek Discovery: Το μεγαλύτερο "σύμπαν" Επιστημονικής Φαντασίας επιστρέφει!

Περίληψη: Το Star Trek είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο και πιο εκτεταμένο σύμπαν επιστημονικής φαντασίας που έχει...

Το Star Trek είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο και πιο εκτεταμένο σύμπαν επιστημονικής φαντασίας που έχει βγει από το Hollywood, με διαφορά. Για όσους δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος, το Star Trek, από την αρχή της πρώτης σειράς το 1966 μέχρι σήμερα, μετρά 13 κινηματογραφικές ταινίες, 5 τηλεοπτικές σειρές συν μια κινουμένων σχεδίων, συνολικά 726 επεισόδια, εκατοντάδες βιβλία, σειρές κόμικς και πολλά computer games, μεταξύ αυτών και το Star Trek Online, ένα MMORPG! Και δεν συμπεριλαμβάνουμε και τις δεκάδες "ανεπίσημες" σειρές που κυκλοφορούν στο internet, φτιαγμένες από ερασιτέχνες fans του Star Trek. Η τελευταία (επίσημη) σειρά στο σύμπαν του Star Trek, το "Enterprise", τελείωσε το Μάιο του 2005, αφήνοντας τους fans του "ορφανούς", εδώ και 12 χρόνια.Μετά την επιτυχία του reboot και των τριών τελευταίων ταινιών, όμως, η Paramount και το CBS αποφάσισαν να "επενδύσουν" σε μια ακόμη σειρά, την έβδομη συνολικά, και να ικανοποιήσουν τα εκατομμύρια των οπαδών της σειράς, παγκοσμίως, οι οποίοι ζητούσαν επιμόνως κάτι νέο. Πλέον, έχουμε και επίσημα trailers αλλά και πολλές πληροφορίες για τη νέα σειρά που θα αρχίσει να προβάλλεται στα τέλη του Σεπτεμβρίου, από το CBS All Access για την Αμερική, ενώ για τον υπόλοιπο κόσμο τη διανομή έχει αναλάβει το Netflix.

Πόσα επεισόδια θα δούμε;

Για την πρώτη σεζόν, είναι επιβεβαιωμένο πως θα δούμε 15 επεισόδια, σε δύο μέρη. Το πρώτο "σετ" οκτώ επεισοδίων θα προβληθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου, με τα υπόλοιπα επτά να ξεκινήσουν να προβάλλονται τον Ιανουάριο του 2018.

Που τοποθετείται;

Το Star Trek Discovery, χρονικά, τοποθετείται 10 χρόνια πριν την εποχή του Kirk, του Spock και του αρχικού Enterprise της πρώτης σειράς του 1966. Προφανώς, δεν θα υπάρχει το Enterprise, αλλά η δράση θα εκτυλίσσεται στο αστρόπλοιο Discovery (NCC-1031), αλλά θα υπάρχει κι ένα δεύτερο αστρόπλοιο, το Shenzhou, το οποίο θα έχει ρόλο στα τεκταινόμενα. Μια διαφοροποίηση του νέου Star Trek σε σχέση με τις προηγούμενες σειρές θα είναι το ότι η ιστορία δεν θα αποτελείται από αυτόνομα επεισόδια, αλλά θα ακολουθεί "κανονική" ιστορική ροή.

Ποιοι θα πρωταγωνιστούν;

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως το Discovery θα έχει γυναίκα καπετάνιο, με το ελληνοπρεπές όνομα "Philippa Georgiou", την οποία θα ενσαρκώνει η Michelle Yeoh, γνωστή από τα "Τίγρης και Δράκος" και "Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει". Επίσης γνωρίζουμε την "πρώτη" αξιωματικό, ονόματι Michael Burnham, την οποία θα παίζει η ηθοποιός Sonequa Martin-Green, γνωστή από το "Walking Dead". Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ιστορία του Discovery θα εστιάζει πολύ περισσότερο σε αυτήν, παρά στην... καπετάνισσα -- άλλη μια διαφοροποίηση σε σχέση με όλες τις προηγούμενες, "καπετανο-κεντρικές" σειρές.

Ποιο timeline θα ακολουθεί;

Αν αγωνιάς για το αν το νέο Star Trek θα ακολουθεί το "κανονικό" timeline, αυτό που γνωρίζουμε από τις παλιές σειρές και ταινίες, ή το νέο timeline που εισήγαγαν οι τρεις τελευταίες ταινίες -- επονομαζόμενο και "Kelvin timeline" -- μετά το reboot, ο συνδημιουργός της νέας σειράς, Bryan Fuller, αποκάλυψε πως το Discovery θα ακολουθεί το "κύριο" timeline. Όπως ανέφερε, η ιστορία θα μπορούσε να εκτυλίσσεται και στα δύο timelines, αλλά θα είναι πιο απλό να ακολουθήσει το παλιό timeline, ώστε να μην υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των μελλοντικών ταινιών και της σειράς.

Τι θα δούμε;

Τα... ψήγματα της ιστορίας, όπως τα γνωρίζουμε μέχρις στιγμής, είναι ελάχιστα. Από τα trailers έχουμε δει Klingons, με κάπως διαφοροποιημένη εμφάνιση από τη συνηθισμένη, αλλά και τον Sarek, τον πατέρα του Spock. Η ιστορία θα εκτυλίσσεται στα σύνορα του Federation, όπου το Discovery έχει σταλεί για... τι άλλο; Για να εξερευνήσει το άγνωστο!Το Discovery μοιάζει, σε γενικές γραμμές, με το Enterprise, ακολουθώντας τη γνωστή σχεδιαστική φιλοσοφία των αστρόπλοιων του Starfleet, αν και φαίνεται πιο... τριγωνικό και πιο "επίπεδο".Επίσης, και τα εφέ, οι στολές, τα κοστούμια, αλλά και τα τεχνολογικά "παραφερνάλια" που θα δούμε στο Discovery, είναι... προηγμένης τεχνολογίας. Το ότι η σειρά τοποθετείται μια δεκαετία πριν το Star Trek του 1966, δε σημαίνει πως η τεχνολογία θα είναι αντίστοιχη με αυτήν που σκέφτηκαν 50 χρόνια πριν. Οι δημιουργοί, βέβαια, έχουν καταστήσει σαφές πως το Star Trek Discovery θα ακολουθεί τη γνωστή φιλοσοφία του Star Trek, δηλαδή την ειρηνική εξερεύνηση του διαστήματος, διατηρώντας την αισιοδοξία για το μέλλον της ανθρωπότητας, η οποία ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους και, τελικά, ήταν αυτή που έκανε το σύμπαν του Star Trek τόσο δημοφιλές.Δες το trailer:Μέχρι να αρχίσει να προβάλλεται, βέβαια, το νέο Star Trek στις οθόνες μας, μπορείς να κάνεις προετοιμασία, βλέποντας τις σειρές ή τις ταινίες -- ή και όλα μαζί -- και να θυμηθείς για μια ακόμη φορά το γιατί το Star Trek είναι το μέλλον που όλοι θα θέλαμε να γίνει πραγματικότητα!