Stay fit εντός σπιτιού: tips για να πιάσεις κορυφή!

Περίληψη: Το καλοκαίρι και η μεγάλη στιγμή της παραλίας πλησιάζουν. Με τη σκέψη στις βουτιές, λοιπόν,...

Το καλοκαίρι και η μεγάλη στιγμή της παραλίας πλησιάζουν. Με τη σκέψη στις βουτιές, λοιπόν, τους τελευταίους μήνες οι περισσότεροι έχουμε μπει σε… φιλότιμους ρυθμούς άσκησης, είτε με λίγο τρέξιμο, είτε με κάποιες παραπάνω επισκέψεις στο γυμναστήριο, είτε με γυμναστική στο σπίτι.

Για να διατηρήσουμε, όμως, τις υγιεινές μας συνήθειες, χρειαζόμαστε άξιους συμπαραστάτες. Αφού τo Public καλωσόρισε στην γκάμα του τις πιο αξιόπιστες εταιρείες με όργανα και αξεσουάρ γυμναστικής, συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα μας για άσκηση εντός των τειχών, για να βελτιώσουμε τη γραμμή μας και να ανεβάσουμε αντοχές και επιδόσεις.

Ειδικά αν βαριέσαι να τρέχεις στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά ή δεν θέλεις να χάνεις τον χρόνο σου στις μετακινήσεις, η γυμναστική στο σπίτι είναι η τέλεια λύση! Έχουμε τη διάθεση και την αποφασιστικότητα, πάμε να δούμε tips για να διαλέξεις τον κατάλληλο εξοπλισμό:

Αν θες να επικεντρωθείς σε ασκήσεις στους ώμους, την πλάτη και τη μέση, ένα μονόζυγο τοίχου ιδανική επιλογή. Αν πάλι θες να δώσεις έμφαση στην περιοχή των κοιλιακών, ένα δίζυγο θα το κάνει με τον καλύτερο τρόπο.

Αν πιστεύεις -και δικαίως- ότι η καλύτερη μέθοδος για να γυμνάσεις αποτελεσματικά όλο το σώμα είναι το περπάτημα και το τρέξιμο, τότε σου προτείνουμε να εξοπλιστείς με έναν ανθεκτικό διάδρομο γυμναστικής για... πολλά χιλιόμετρα! 

Ανήκεις στους fans της αερόβιας γυμναστικής; Ένα ελλειπτικό ή ένα καλό ποδήλατο γυμναστικής θα σου λύσουν τα χέρια. Εναλλακτικά, ένα πολυλειτουργικό όργανο είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι στο «παρά πέντε» του μαγιό.

Αν, πάλι, πεισματικά αρνείσαι να κλειστείς σε τέσσερις τοίχους, μπορείς να δοκιμάσεις ελαφριές ασκήσεις στο πάρκο της γειτονιάς ή ακόμα καλύτερα στην παραλία.

Θα χρειαστείς σίγουρα βαράκια ενώ με τα κατάλληλα crossfit ropes θα μεταφέρεις την αγαπημένη σου προπόνηση στην εξοχή. Ένα σχοινάκι είναι all time classic επιλογή, ενώ με τα κατάλληλα στρωματάκια θα μπορείς να κάνεις pilates πραγματικά παντού!

Τελευταίο μα όχι έσχατο: Είτε εντός είτε εκτός, για να είσαι πάντα ετοιμοπόλεμος, εξοπλίσου με τις αναγκαίες πετσέτες.

Για περισσότερες επιλογές σε όργανα και αξεσουάρ γυμναστικής επισκέψου το public.gr!