Στείλε τα gigabytes: οι καλύτερες υπηρεσίες αποστολής μεγάλων αρχείων!

Περίληψη: Βίντεο, φωτογραφίες, βάσεις δεδομένων, παρουσιάσεις PowerPoint, μεγάλα PDF... αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που,...

Βίντεο, φωτογραφίες, βάσεις δεδομένων, παρουσιάσεις PowerPoint, μεγάλα PDF... αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που, συχνά - πυκνά, θέλουμε να στείλουμε σε κάποιον γνωστό, φίλο ή συνεργάτη. Ειδικά στον επαγγελματικό χώρο, η ανάγκη αυτή υπάρχει επί καθημερινής βάσεως, χωρίς αυτό να σημαίνει πως, και στην καθημερινή μας ζωή, δεν παράγουμε πολλά megabytes. Για να μην καταφεύγεις σε... παλαιολιθικές λύσεις του στυλ "γράφω τα αρχεία σε USB stick και στο στέλνω με courier", σου παρουσιάζουμε τις καλύτερες υπηρεσίες για να μοιραστείς τα αρχεία σου on-line και άμεσα!

Dropbox

Ο πρώτος διδάξας, το Dropbox σου δίνει 2 gigabytes δωρεάν αποθηκευτικό χώρο, τον οποίο μπορείς να επεκτείνεις στο 1 terabyte επί πληρωμή. Ό,τι ανεβάσεις στους servers του Dropbox, μπορείς να το μοιραστείς με οποιονδήποτε, ακόμη κι αν δεν έχει λογαριασμό στην υπηρεσία αυτή. Απλά στέλνεις το link και ο αποδέκτης κατεβάζει τα αρχεία.

Google Drive

Το Gmail έχει όριο τα 25MB για attachments, αλλά το Google Drive σου δίνει 10GB για να αποθηκεύσεις ό,τι χρειάζεσαι. Μπορείς να στείλεις link σε άλλους για να πάρουν τα αρχεία, τα οποία μπορεί να τα δει ο οποιοσδήποτε ή μόνο συγκεκριμένα άτομα, αρκεί να έχουν λογαριασμό στη Google.

FTP

Ναι, ίσως ακούγεται παλαιολιθικό αλλά, αν η εταιρία σου ή η σχολή σου διαθέτει server, τότε μπορείς πολύ απλά να ανεβάσεις αρχεία εκεί. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας browser ή, για μεγαλύτερη ευκολία, ένα FTP client όπως το FileZilla. Όριο σε μέγεθος δεν υπάρχει, αρκεί να "χωράει" στο δίσκο του server.

MediaFire

Ακόμη ένα "blast from the past", το MediaFire υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ως πλατφόρμα κοινής χρήσης αρχείων πολυμέσων. Πλέον, σου δίνει 10GB δωρεάν χώρου, ο οποίος μπορεί να φτάσει τα 50GB αν συνδέσεις το Facebook, το Twitter, κατεβάσεις το app για smartphones και συστήσεις την υπηρεσία σε φίλους! Αν πας στην "επί πληρωμή" έκδοση, παίρνεις 1TB χώρου και όριο αρχείων τα 20GB, για να στείλεις μέχρι και... ταινίες!

WeTransfer

Προφανώς δε θα μπορούσε να λείπει μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες αποστολής αρχείων. Με λίγα clicks μπορείς να στείλεις δωρεάν έως και 2GB δεδομένων, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για μια εβδομάδα. Αν πληρώσεις, τα όρια αυξάνονται σε 20GB και 100GB αποθηκευτικού χώρου.

Resilio Sync

Δεν πρόκειται για υπηρεσία cloud και, παρά το όνομά του, δεν είναι καθόλου... ρεζίλι. Το Resilio Sync χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο BitTorrent και συγχρονίζει μεγάλα αρχεία μεταξύ δύο συσκευών. Αυτό προϋποθέτει πως, για να πάρει ο αποδέκτης το αρχείο, θα πρέπει το PC σου να είναι ανοιχτό. Όμως, δημιουργεί κρυπτογραφημένα links για τους αποδέκτες και δεν υπάρχει όριο μεγέθους, ενώ και το ίδιο το πρόγραμμα είναι δωρεάν!