StyleSnap: Το Shazam για ρούχα ανακοινώθηκε από την Amazon

Περίληψη: Την εφαρμογή Shazam είμαι βέβαιος πως την ξέρεις ήδη. Μέσα από αυτή μπορείς να αναγνωρίσεις...

Την εφαρμογή Shazam είμαι βέβαιος πως την ξέρεις ήδη. Μέσα από αυτή μπορείς να αναγνωρίσεις στη στιγμή ένα τραγούδι που ακούς και δεν ξέρεις ποιο είναι. Κάτι παρόμοιο θέλει να κάνει και η Amazon με το StyleSnap. Το StyleSnap όμως δεν ψάχνει να σου βρει τραγούδια αλλά ρούχα!

Η νέα αυτή υπηρεσία ανακοινώθηκε στο συνέδριο re:MARS 2019 και σκοπεύει να κάνει την επιλογή ρούχων πιο εύκολη από ποτέ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανεβάσεις μία φωτογραφία ή ένα screenshot από το look που σου τράβηξε την προσοχή και το StyleSnap θα αναλάβει να σου βρει τα ρούχα που ψάχνεις για να μπορέσεις να τα κάνεις δικά σου.

Πίσω από το StyleSnap κρύβεται η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης. Μέσα από την βαθιά μάθηση οι αλγόριθμοι της Amazon έχουν εκπαιδευτεί για να αναγνωρίζουν ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Άρα, ό,τι στυλ κι αν ψάχνεις, το StyleSnap μπορεί να ξεχωρίσει τις διαφορές σε σχήματα και σχέδια για να σου βρει το ρούχο που θέλεις. Ακόμα και αν η Amazon δεν καταφέρει να σου βρει ακριβώς το ρούχο που ψάχνεις, θα σου προτείνει εναλλακτικές από το site της που ταιριάζουν σε αυτό που αρχικά αναζήτησες.

Το StyleSnap δεν είναι ξεχωριστή εφαρμογή αλλά προσφέρεται σαν υπηρεσία εντός του Amazon App. Τώρα πλέον υπάρχει ένα εικονίδιο κάμερας επάνω δεξιά το οποίο σου δίνει την επιλογή του StyleSnap. Για να μην χαθείς με τις προτάσεις της εφαρμογής μπορείς να ορίσεις και φίλτρα αναζήτησης. Θα φτιάξεις έτσι το στυλ που σου ταιριάζει με βάση τα κριτήρια που είναι σημαντικά για εσένα.