Summer 2017: Αποδράσεις σε μαγευτικές παραλίες... χωρίς πλοίο!

Περίληψη: Οι καλοκαιρινές διακοπές ισοδυναμούν με παραλίες. Μαγευτικές παραλίες, αμμουδερές παραλίες, παραλίες με νερά καταγάλανα και...

Οι καλοκαιρινές διακοπές ισοδυναμούν με παραλίες. Μαγευτικές παραλίες, αμμουδερές παραλίες, παραλίες με νερά καταγάλανα και κρυστάλλινα. Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό των περισσοτέρων, ακούγοντας όλα αυτά, είναι: νησί. Κι όμως, πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη πλάνη. Η χώρα μας, εκτός από τα εκατοντάδες κατοικημένα και χιλιάδες ακατοίκητα νησιά, έχει και μια τεράστια ηπειρωτική ακτογραμμή, όπερ σημαίνει πολλές, μα πάρα πολλές παραλίες! Πελοπόννησος, Στερεά, Ήπειρος, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της ηπειρωτικής Ελλάδας έχουν πρόσβαση στη θάλασσα! Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως μπορείς να πας είτε για διακοπές είτε απλά για μπάνιο σε κάποια παραλία, από τις χιλιάδες που υπάρχουν, χωρίς να μπεις στη διαδικασία του πλοίου! Είτε οδικώς μέσω αυτοκινήτου ή, πιο οικονομικά, με ΚΤΕΛ, είτε με τραίνο, η θάλασσα σε περιμένει!

Εξοπλισμός

Το τι θα χρειαστείς στην παραλία, είναι αυτονόητο: πετσέτες, προφανώς, ένα σάκο για να βάλεις μέσα ρούχα, πετσέτες, τρόφιμα, τα προσωπικά σου είδη, αλλά και το βιβλίο που θα σου κρατήσει παρέα τις ώρες της ηλιοθεραπείας. Αν θες να έχεις και κάτι δροσερό να πιεις, πάρε και μια ψυγειο-τσάντα. Και βέβαια, για να μην περάσεις τις ώρες σου ακούγοντας τις φωνές από τα παιδιά των διπλανών και το τάκα-τούκα των επίδοξων... Φέντερερ της παραλίας, ένα καλό ζευγάρι ακουστικά, ασύρματα της Beats ή ενσύρματα από τη Sony, και μια αδιάβροχη θήκη για το smartphone σου, προς αποφυγήν ατυχημάτων! Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πως δεν θα ξεμείνεις από... ενέργεια, τα Public έχουν τον τέλειο συνδυασμό: powerbank και θήκη! Δεν θα πας μόνος ή μόνη σου, αλλά με παρέα; Μάλλον θα θέλετε να έχετε και μια κάποια μουσική υπόκρουση! Δες τα ασύρματα Bluetooth ηχεία της Creative και της JBL, αλλά προσοχή στην ένταση, για να μην ενοχλείτε τους υπόλοιπους. Αν σκοπεύεις να πας σε ελεύθερη παραλία, θα χρειαστείς και μια ομπρέλα, ενώ για τους campers, απολύτως απαραίτητο αξεσουάρ η αιώρα, ελαφριά και συμπαγής, από την Ticket To The Moon! Και βέβαια, για όλες τις ώρες του... αράγματος στην παραλία, αλλά και για τη διαδρομή από και προς αυτήν, θες ένα Fidget Spinner για να μη βαρεθείς! Αν πάλι δεν είσαι της... περιστροφής, πάρε τον κλασσικό και αειθαλή κύβο του Ρούμπικ!

Καλό καλοκαίρι!