Summer 2017: Διακοπές στο χωριό

Περίληψη: Το καλοκαίρι είναι εδώ, η ζέστη έχει πιάσει στο φουλ και, παρά τις σποραδικές ημέρες...

Το καλοκαίρι είναι εδώ, η ζέστη έχει πιάσει στο φουλ και, παρά τις σποραδικές ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές, ο καύσωνας των υπολοίπων δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Μαζί με αυτά, βέβαια, και οι ημέρες της άδειας πλησιάζουν. Η πιο εύκολη -- και φθηνή -- λύση, για να μην ψάχνεις εναγωνίως για ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, επιστροφή στο χωριό! Πως μπορούμε, όμως, να κάνουμε τις διακοπές στο χωριό πιο ευχάριστες και πιο αξέχαστες; Μα... με μια βόλτα στα Pubilc, ώστε να εξοπλιστούμε με τα απαραίτητα, ώστε, αφ' ενός να μη μας λείψει (σχεδόν) τίποτα, και, αφ' ετέρου, να μη βαρεθούμε ούτε στιγμή!

Tip no1: διακόσμησε το χώρο

Πάρε μερικά μαξιλάρια, για να κάνεις τις καρέκλες του χωριού πιο αναπαυτικές, αλλά και να αφήσεις το στίγμα σου στον χώρο. Επίσης, ένα μοντέρνο ρολόι τοίχου, για να αντικαταστήσει εκείνο το παμπάλαιο διαφημιστικό "Κρεοπωλείον Η Ωραία Ρούμελη", ώστε να βλέπεις την ώρα για να πας για βουτιές στη θάλασσα, με στυλ.

Tip no2: ομαδικά παιχνίδια

Τι καλύτερο, και πιο "παραδοσιακό", από μερικά επιτραπέζια -- ή και "επικαρέκλια" παιχνίδια; Για ατελείωτο γέλιο, σου προτείνουμε το "Με το στόμα ανοιχτό". Αν θες κάτι πιο "στρατηγικό" και εκπαιδευτικό, παίξε "Τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο", ενώ για μεγαλύτερα παιδιά και πιο "σκοτεινό" σενάριο, "Το κόλπο". Και βέβαια, τόσο για τη βεράντα όσο και για τις ξαπλώστρες της παραλίας, το τόσο κλασσικό "Υπερατού" με τις πολύχρωμες κάρτες, σε εκδόσεις με αυτοκίνητα, φόρμουλα-1, αεροπλάνα και μηχανές, θα σου χαρίσει ώρες διασκέδασης!

Tip no3: ο καφές δεν κάνει διακοπές

Μπορεί να είσαι στο εξοχικό ή στο σπίτι του παππού, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να "υποφέρεις" τους "στιγμιαίους" καφέδες κάθε πρωί -- ή και απόγευμα. Μπες στο κοντινότερο Public και δες πως μπορείς να έχεις το αγαπημένο σου espresso, cappuccino ή latte, ακόμη και στο χωριό.

Tip no4: ήχος και φως

Ακόμη και στο χωριό, κακά τα ψέμματα, είμαστε όντα εξαρτημένα από τη μουσική και την τηλεόραση. Φρόντισε για την ηχητική επένδυση των διακοπών σου, εξοπλίζοντας το εξοχικό με ένα micro Hi-Fi ηχοσύστημα, για να παίζεις τα αγαπημένα σου CD, να ακούς ραδιόφωνο (αν πιάνει κάτι εκεί που θα είσαι) ή και, προφανώς, να κάνεις streaming από το Spotify! Εκτός του ήχου, βέβαια, ρίξε μια ματιά στις τελευταίες αφίξεις στο τμήμα των τηλεοράσεων, γιατί... η παλιά τηλαόραση "γλόμπος" δεν μπορεί να δείξει τις ταινίες που θες να δεις, ούτε τις σειρές που ακολουθείς... για να μην αναφέρουμε πως δεν έχει θύρα HDMI για να συνδέσεις το laptop!

Tip no5: snacks

Το ότι είσαι στο χωριό, δε σημαίνει πως, βλέποντας μια ταινία δεν θες να μασουλήσεις και λίγο (ή πολύ) pop corn ή να ρουφήξεις μια δροσιστική γρανίτα! Αλλά ακόμη κι αν θες να φτιάξεις το δικό σου παγωτό, κι εδώ τα Public θα σε "φτιάξουν"! Για το τέλος, δεν έχουμε ακριβώς "συμβουλή", μιας και είναι προφανές, αλλά δε μπορείς να πας στο χωριό χωρίς laptop! Αν δεν έχεις, ή αν το παλιό σου laptop έχει αρχίσει να πνέει τα λοίσθια, τα Public σου προτείνουν ένα δυνατό Windows laptop ή, αν είσαι των Mac, ένα πανάλαφρο MacBook! Και βέβαια, μιας και θα περάσεις από τα Public, σίγουρα θα κάνεις και μια... αρμένικη επίσκεψη στο τμήμα των βιβλίων, γιατί... καλοκαίρι και διάβασμα, πάνε πακέτο!