Καλοκαίρι με action cams και η δράση δεν τελειώνει!

Περίληψη: Μπορεί το καλοκαίρι για τους περισσότερους από εμάς να είναι περίοδος χαλάρωσης και επαναφόρτισης των...

Μπορεί το καλοκαίρι για τους περισσότερους από εμάς να είναι περίοδος χαλάρωσης και επαναφόρτισης των μπαταριών για την επόμενη σεζόν, όμως την ίδια στιγμή είναι η καλύτερη περίοδος για δράση και εκτόνωση, τόσο στη θάλασσα όσο και στο βουνό, δοκιμάζοντας κάθε λογής δραστηριότητες, extreme ή μη.

Tο ζητούμενο να είναι να βγούμε έξω, να δοκιμάσουμε καινούργιες εμπειρίες και να ζήσουμε έντονες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα και φίλους, ποιος όμως δεν θέλει να έχει και… ντοκουμέντα των κατορθωμάτων του; Εδώ τα smartphones μπορεί να είναι η εύκολη λύση, αφού τα έχουμε συνέχεια πάνω μας, όμως δεν μπορούν να συγκριθούν με τίποτα σε αντοχή και ευελιξία στην τοποθέτηση και τη χρήση με τις action κάμερες, που με τα δεκάδες αξεσουάρ τους και την ανθεκτική σχεδίασή τους μπορούν να βγουν αλώβητες ακόμα και από τις πιο σκληρές δοκιμασίες.

Πάμε να δούμε τις καλύτερες προτάσεις! 

Με την Action Camera Kitvision μπορείς να καταγράψεις βίντεο με ποιότητα 720p στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Έχεις επίσης τη δυνατότητα να τραβήξεις φωτογραφίες 5MP. Επειδή όμως η 720p ανάλυση είναι αρκετά μικρή για σήμερα, η μετάβαση σε 1080p βιντεοσκόπηση είναι must.

Αυτό ακριβώς σου προσφέρει η GoXtreme Rebel, η οποία μπορεί να καταγράψει βίντεο FullHD στα 30fps. Το 4K όμως γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο, οπότε ακόμα και η FullHD ανάλυση μπορεί να μην είναι αρκετή. Το καλό είναι πως δεν χρειάζεται να ανέβεις σε κατηγορία τιμής για αυτό το χαρακτηριστικό, καθώς η Rollei 540 σου δίνει 4K βίντεο σε εξαιρετική τιμή.

Για την απόλυτη ποιότητα εικόνας, πάντως, μία μόνο action camera έχει καταφέρει να μείνει στην κορυφή εδώ και χρόνια. Μιλάμε φυσικά για τις GoPro, οι οποίες δημιούργησαν την κατηγορία των Action Cameras. Η GoPro Hero 7 White μπορεί να είναι «μόνο» Full HD, αλλά τα οπτικά μέρη και ο αισθητήρας της είναι πολύ καλύτερα του ανταγωνισμού. Γι’ αυτό και έχει και τη δυνατότητα να τραβάει βίντεο στα 60fps και φωτογραφίες στα 10MP.

Η GoPro, όμως, δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει και 4K επιλογές στους καταναλωτές. Για 4K GoPro έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στις GoPro Hero 7 Silver και GoPro Hero 7 Black. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι πως η Black έκδοση διαθέτει 4Κ60fps καταγραφή, αλλά και super slow motion βίντεο 1080p στα 240fps. Επιπλέον, διαθέτει και μια οθόνη πληροφοριών στην μπροστινή πλευρά. Το καλό με την σειρά GoPro Hero 7 είναι πως δεν χρειάζεται επιπλέον θήκη για να είναι αδιάβροχη, καθώς το περίβλημά της είναι ανθεκτικό σε βάθος μέχρι 10 μέτρα.

Η μόνη εταιρία που προσπαθεί να χτυπήσει τη GoPro στα ίσα είναι η DJI. Η πρώτη της δημιουργία στην κατηγορία των Action Cameras είναι άμεσος ανταγωνιστής της GoPro Hero 7 Black. Σε σχέση με την Hero 7 Black, η DJI Osmo Action διαθέτει ακόμα καλύτερη σταθεροποίηση, αλλά και μια δεύτερη έγχρωμη οθόνη για τέλεια selfie βίντεο. Αν δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το βίντεο και οι ευρυγώνιες φωτογραφίες δεν σου αρέσουν, τότε μπορείς να βρεις και πλήρως αδιάβροχες φωτογραφικές μηχανές σαν τη Aquapix W1627.

Για να ξεχωρίσεις πραγματικά από το πλήθος, όμως, μπορείς να καταγράψεις τα πάντα γύρω σου με την GoPro Fusion, που τραβάει βίντεο 360ο! Τα βίντεο σου δεν θα είναι ποτέ τα ίδια, αφού πλέον θα μπορείς να ξαναζήσεις κάθε ανάμνηση από κάθε οπτική γωνία. Αν έχεις επίσης και κάποιο VR headset, τότε θα είναι πραγματικά σαν να ζεις μέσα στην στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος και να είναι ο προορισμός σου και η αγαπημένη σου δραστηριότητα, τα καταστήματα Public ή το public.gr είναι το μέρος που θα βρεις εκείνη την action cam που θα καλύπτει τις απαιτήσεις σου. Ξεκίνα τις καλοκαιρινές αγορές σου από εδώ!