Καλοκαίρι στην Αθήνα: Όσα θα δούμε και θα διαβάσουμε

Περίληψη: Για τους περισσότερους το καλοκαίρι συνδυάζεται με διακοπές, μπάνιο, ξεκούραση και γενικά με.. απόδραση. Για...

Για τους περισσότερους το καλοκαίρι συνδυάζεται με διακοπές, μπάνιο, ξεκούραση και γενικά με.. απόδραση. Για διάφορους λόγους όμως το φετινό καλοκαίρι μπορεί να σε κρατήσει στην Αθήνα. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν μπορείς να περάσεις καλά ακόμα και αν μείνεις στη βάση σου. Η πρωτεύουσα, ειδικά αν είναι πιο άδεια, προσφέρει πάρα πολλές ευκαιρίες για να την γνωρίσεις ακόμα καλύτερα, ενώ οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις δίνουν και παίρνουν.

Με τους δρόμους της πόλης να αδειάζουν συνεχώς μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις τη βόλτα σου στο κέντρο τη πόλης αλλά και να επισκεφθείς κοντινούς προορισμούς. Με βοηθό το «111 Places in Athens That You Shouldn't Miss» θα θυμηθείς ξανά τι κάνει αυτή την πόλη μοναδική. Τα τουριστικά μέρη είναι γνωστά σε όλους μας, αλλά με αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψεις νέα μέρη που ίσως να ήθελες να επισκεφθείς αλλά δεν το έχεις καταφέρει ακόμη. Ίσως αυτό το καλοκαίρι να είναι η πιο κατάλληλη ευκαιρία να γίνεις κι εσύ τουρίστας στην Αθήνα.

Μην ξεχάσεις μαζί σου να πάρεις και ένα χάρτη της Αθήνας, γιατί ποτέ δεν ξέρεις που μπορείς να μείνεις χωρίς data. Όσον αφορά τώρα τον «Ηλεκτρικό» της Αθήνας, θα ξέρεις πως αποτελεί εδώ και χρόνια απαράλλακτο κομμάτι της πόλης που ενώνει τα βόρεια με τα νότια. Αυτό, όμως, που δεν θα γνωρίζεις πιθανότατα είναι πως μπορείς να ζήσεις τον Ηλεκτρικό μέσα από τις περιπέτειες του αστυνόμου Κώστα Χαρίτου που στην «Αθήνα της μιας Διαδρομής» ακολουθεί κι αυτός τις δικές του διαδρομές στην πόλη.

Επειδή όμως η ζέστη είναι πολλές φορές αφόρητη ίσως θες να βιώσεις την Αθήνα μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου. Αυτό μπορείς να το κάνεις με το «Explore Athens» αλλά και το «Walking in Athens», δύο βιβλία γεμάτα από μοναδικές εικόνες της Αθήνας που θα σε κάνουν να δεις την πόλη σου με διαφορετική ματιά.

Το σήμερα όμως είναι μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου. Εδώ και χιλιετίες η Αθήνα αποτελεί μία σταθερά στον δυτικό κόσμο και όσο κι αν αλλάξει η μορφολογία της δύο γειτονιές θα παραμένουν ίδιες, το Μοναστηράκι και η Πλάκα. Δύο περιοχές που δεν έχουν επηρεαστεί από την πάροδο του χρόνου και αναβλύζουν ιστορία σε κάθε γωνία. Αυτή την ιστορία προσπάθησε να αποτυπώσει η Άρτεμις Σκουμπουρδή στο βιβλίο της μέσα από το οποίο μπορείς κι εσύ να κάνεις ένα ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία της μητέρας της δημοκρατίας.

Καλοκαίρι όμως δεν σημαίνει μόνο βόλτες. Ο κόσμος μπορεί να φεύγει από την Αθήνα αλλά οι εκδηλώσεις δεν σταματούν ούτε το καλοκαίρι. Ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει για συναυλία στην Ελλάδα μετά από αρκετό καιρό και μπορείς τον δεις ζωντανά στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά στις 10 Ιουλίου. Την ίδια ώρα κάτω από την Ακρόπολη η μουσική συναντά τον κινηματογράφο. Το «Πάμε Σινεμά;» φέρνει στη σκηνή του Ηρώδειου μερικά από τα ωραιότερα κομμάτια του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου μέσα από τη φωνή την μοναδικής Μαρίας Φαραντούρη.

Οπότε μην σκας αν μείνεις στην Αθήνα αυτή την περίοδο. Η πόλη έχει πάντα ευκαιρίες να δεις και να κάνεις πράγματα ακόμα και στη μέση του καλοκαιριού.