Summer readers: Δύο βιβλία από τις εκδόσεις Ιωλκός πριν κλείσει η βαλίτσα!

Περίληψη: Όταν ακούμε για ένα βιβλίο ότι είναι «ιδανικό για παραλία», καταλαβαίνουμε ότι είναι ανάλαφρο και…ευκολοχώνευτο....

Όταν ακούμε για ένα βιβλίο ότι είναι «ιδανικό για παραλία», καταλαβαίνουμε ότι είναι ανάλαφρο και…ευκολοχώνευτο. Από την άλλη όμως, τα «βαριά» βιβλία, πότε θα τα διαβάσουμε;

Το καλοκαίρι προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να ανατρέξουμε σε ένα στιβαρό μυθιστόρημα, γιατί μπορούμε να συγκεντρωθούμε πλήρως σε αυτό, εκμεταλλευόμενοι τον ελεύθερο χρόνο των διακοπών. Ξεχωρίσαμε, λοιπόν, δύο βιβλία από τις εκδόσεις Ιωλκός, λίγο πριν κλείσουμε βαλίτσα!

Αρχή με το βιβλίο του ανερχόμενου Πάνου Παπαπαναγιώτου, που γνωρίσαμε το 2015, μέσα από την πρώτη του ποιητική συλλογή «Εάλω». Το δεύτερο βιβλίο του, με τίτλο «Οι βλάβες της οδού Μαλακοπής», δεν ακολούθησε τον δρόμο της ποίησης, αλλά αποτελεί μια συλλογή μικρών ιστοριών (σε μόλις 48 σελίδες).

Ιστορίες βγαλμένες από την καθημερινότητα ενός συνοικιακού συνεργείου αυτοκινήτων της Θεσσαλονίκης (εξ ου και ο τίτλος εμπνευσμένος από τη συνοικία της ανατολικής Θεσσαλονίκης). Ο συγγραφέας υπόσχεται να μας χαρίσει στιγμές γέλιου, αλλά και δακρύων, με την καθημερινή ματιά ενός σύγχρονου και ρεαλιστικού παρατηρητή.

Συνέχεια με το νέο μυθιστόρημα της Ίλιας Μέγα με τίτλο «Οι φύλακες του νομίσματος». Ποιο είναι, όμως, αυτό το νόμισμα και ποιοι οι φύλακές του; Ένα χρυσό νόμισμα θα ταξιδέψει από το ένα χέρι στο άλλο, μέσα από διαφορετικές χώρες και εποχές.

Από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα φτάσει μέχρι τις μέρες μας, για να μας μεταφέρει μια μυθοπλαστική ιστορία για το ελληνικό πνεύμα και τον ελληνικό πολιτισμό. Και όλα αυτά θα συμβούν με μέσο τις ζωές απλών ανθρώπων.

Το Public χαρίζει συνολικά έξι (6) αντίτυπα των παραπάνω βιβλίων σε ισάριθμους νικητές. Ο διαγωνισμός θα λήξει την Παρασκευή 12 Ιουλίου. Πολλαπλές συμμετοχές δεν λαμβάνονται υπόψιν. Συμπληρώστε τη φόρμα και… καλή τύχη!Δείτε τους όρους του διαγωνισμού εδώ.

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι:

Μαρία Τσάμη

Βασιλική Βότη

Παναγιώτης Κόντος

Γεωργία Νίκα

Δήμητρα Γελάση

Θάνος Χρήστου