Summer Stories με τους Γ.Ξανθούλη, Θ.Παπαϊωάννου, Κ.Αρκουδέα!

Περίληψη: Ήλιος, θάλασσα, άμμος.. ονειρεύεσαι διακοπές δίπλα στο κύμα; Πού σου αρέσει να διαβάζεις; Ποιο βιβλίο έχεις...

Ήλιος, θάλασσα, άμμος.. ονειρεύεσαι διακοπές δίπλα στο κύμα; Πού σου αρέσει να διαβάζεις; Ποιο βιβλίο έχεις συνδέσει με τις διακοπές σου; Το Public Blog μίλησε με γνωστούς και αγαπημένους συγγραφείς, μουσικούς, ηθοποιούς και καλλιτέχνες και συγκέντρωσε τις αγαπημένες τους αναμνήσεις! Διαβάστε τι μας είπαν οι συγγραφείς Γιάννης Ξανθούλης, Θοδωρής Παπαϊωάννου και Κώστας Αρκουδέας. Θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά αγαπημένα πρόσωπα τις επόμενες μέρες. Stay Tuned!

xantΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ

Public Blog: Πού- σε ποιο μέρος σας αρέσει να διαβάζετε το καλοκαίρι;  Στο σπίτι μου, νύχτα, όπως και τον χειμώνα, που έχει απόλυτη ησυχία. Το καλοκαίρι δεν είναι η αγαπημένη μου εποχή, πρώτα γιατί η νύχτα δεν έχει σπουδαία διάρκεια και μετά γιατί με κυνηγούν σμήνη κουνουπιών…. Παρ’ όλα αυτά δεν παρεκκλίνω από τα διαβάσματά μου…Public Blog: Ποιο σύγχρονο βιβλίο ζηλέψατε και θα θέλατε να το έχετε γράψει;Το βιβλίο με ιστορική βάση Ζιγκμαρίγκεν -ένας πύργος στη Γερμανία του Πιέρ Ασουλίν (εκδ.ΠΟΛΙΣ). Public Blog: Μια παιδική σας ανάμνηση από τις καλοκαιρινές διακοπές; Ή ένα βιβλίο που έχετε συνδέσει με το καλοκαίρι;Το «καλοκαιρινό» μου βιβλίο είναι το «Ελληνικό καλοκαίρι» του Ζακ Λακαριέρ. Αν και αναφέρεται σε μια προ 70 χρόνων Ελλάδα… αποπνέει αρώματα ελληνικού καλοκαιριού, όπως το θυμάμαι από παιδί.[caption id="attachment_33959" align="alignnone" width="563"]XANTHOULIS Ο Γιάννης Ξανθούλης με τον εκδότη Κ.Παπαδόπουλο και τα βραβεία τους[/caption]Ο Γιάννης Ξανθούλης βραβεύτηκε στα Βραβεία Βιβλίου Public 2016 με το βραβείο κοινού στην κατηγορία Ελληνικό Μυθιστόρημα για το βιβλίο του Την Κυριακή έχουμε γάμο. Βρείτε τα βιβλία του εδώ.

arkoudeas

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΚΟΥΔΕΑΣ

Public Blog: Πού- σε ποιο μέρος σας αρέσει να διαβάζετε το καλοκαίρι;  "Πριν κάνεις την πρώτη βουτιά στην απομονωμένη ακτή, απλώνεις την πετσέτα σε μια κούρμπα των βράχων που σε προφυλάσσει από τον ήλιο και πάνω της αδειάζεις όλη τη συγγραφική σου πραμάτεια."  Tips για ταξιδιώτες και αναγνώστες του Public Blog για τις καλοκαιρινές διακοπές τους;"Όπου κι αν πας, δεν παραλείπεις να πάρεις τα μαγικά σου φίλτρα, τα άγρια ένστικτά σου, τις μουσικές σου αυλές, τις μυρωδιές και τις ανάσες σου, όπως και τα κρυφά ονειροπολήματά σου."Public Blog: Ποιο σύγχρονο βιβλίο ζηλέψατε και θα θέλατε να το έχετε γράψει;"Ο άρχοντας των μυγών του Ουίλιαμ Γκόλντινγκ μιλάει για την προσπάθεια μιας παρέας μικρών παιδιών να επιβιώσουν στη ζούγκλα. Μια αποκαλυπτική και συνάμα δραματική αλληγορία για την ανθρώπινη φύση."Public Blog: Μια παιδική σας ανάμνηση από τις καλοκαιρινές διακοπές; Ή ένα βιβλίο που έχετε συνδέσει με το καλοκαίρι;"Διάβασες τη Μηχανή του Ροκ εντ Ρολ του Νόρμαν Σπίνραντ στο πλοίο για τη Σαντορίνη, αρχές καλοκαιριού, και στη συνέχεια τη δάνεισες σε ένα φίλο. Από χέρι σε χέρι, ξανάφτασε σε σένα το φθινόπωρο με τις σελίδες ξεχαρβαλωμένες, γεμάτες άμμο, πλήρως ικανοποιημένη. Δυστυχούν τα βιβλία που δεν διαβάζονται."Στη φωτογραφία πάνω: Ο Κώστας Αρκουδέας (στη μέση) με φίλους στο Αμμούδι της Οίας –αρχές δεκαετίας του ’90, την εποχή που έγραφε «Τα κατά Αιγαίον πάθη». Βρείτε τα βιβλία του Κώστα Αρκουδέα εδώ. 

PAPAIOANNOUBWΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Public Blog: Πού- σε ποιο μέρος σας αρέσει να διαβάζετε το καλοκαίρι;

"Μου αρέσει να διαβάζω κάτω από ένα δέντρο, είτε βλέποντας τη θάλασσα είτε κάποιο βουνό."

Public Blog: Τips για τους ταξιδιώτες και αναγνώστες του Public Blog για τις καλοκαιρινές διακοπές;

"Πάρτε ένα καράβι για την Κρήτη, επισκεφθείτε τη Σητεία με τα ρακάδικα δίπλα στη θάλασσα! (Αλλά σαν την Χαλκιδική δεν έχει.)"Public Blog: Ποιο σύγχρονο βιβλίο ζηλέψατε και θα θέλατε να το έχετε γράψει;"Το βιβλίο του Ισίδωρου Ζουργού, Σκηνές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο."Public Blog: Μια παιδική σας ανάμνηση από τις καλοκαιρινές διακοπές; "Μπάνιο στο ποτάμι του χωριού μου και βουτιές στον μπλε καταρράκτη. Ένα μέρος παραμυθένιο, που δυστυχώς δεν είναι πια όπως ήταν."Ο θοδωρής Παπαϊωάννου βραβεύτηκε στα Βραβεία Βιβλίου Public με το Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public για το βιβλίο του "Απέναντι", εκδόσεις Ίκαρος (εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή). Βρείτε το βιβλίο εδώ. Διαβάστε εδώ τις καλοκαιρινές αναμνήσεις της Μαρίζας Ρίζου, του Φοίβου Δεληβοριά και των Imam Baildi!Διαβάστε εδώ τις καλοκαιρινές αναμνήσεις της Λίλας Μπακλέση, Τζωρτζίνας Λιώση & Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου!