Summer stories με τους Γ. Γούβελη, Κ. Τζαμιώτη & Δ. Στεφανάκη

Περίληψη: Oνειρεύεσαι διακοπές δίπλα στο κύμα; Σχεδιάζεις ήδη τις διακοπές σου ή μήπως αναζητάς έναν ίσκιο...

Oνειρεύεσαι διακοπές δίπλα στο κύμα; Σχεδιάζεις ήδη τις διακοπές σου ή μήπως αναζητάς έναν ίσκιο στο κέντρο της πόλης για να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο; Το Public Blog μίλησε με γνωστούς και αγαπημένους συγγραφείς, μουσικούς, ηθοποιούς και καλλιτέχνες και συγκέντρωσε τις αγαπημένες τους αναμνήσεις από το καλοκαίρι! Διαβάστε τι μας είπαν οι Γιώτα Γούβελη, Κωνσταντίνος Τζαμιώτης και Δημήτρης Στεφανάκης. Θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά αγαπημένα πρόσωπα τις επόμενες μέρες. Stay Tuned!

Γιώτα Γούβελη

GIOTA GOUVELIPublic Blog: Πού- σε ποιο μέρος/ σημείο σας αρέσει να διαβάζετε το καλοκαίρι; Η πιο ταξιδιάρικη στιγμή για μένα είναι όταν ...αραχτή στην ακροθαλασσιά, μπροστά στο μαγικό γαλάζιο του Αιγαίου, περιπλανιέμαι στα πέρατα του κόσμου και του χρόνου μέσα από τις σελίδες ενός καλού βιβλίου. Public Blog: Μια παιδική σας ανάμνηση από τις καλοκαιρινές διακοπές; Ή ένα βιβλίο που έχετε συνδέσει με το καλοκαίρι;Παρέα από δεκάχρονα τρελόπαιδα σε διακοπές στην ορεινή Ευρυτανία. Όταν φέρνω στο νου μου τα μονοπάτια που διαβαίναμε στις καθημερινές μας εξορμήσεις - ίσα που χωρούσε το ένα πόδι κι από κάτω ήταν γκρεμός - παθαίνω ίλιγγο. Τότε δεν πάθαινα τίποτα, ήμουν τρισευτυχισμένη.Βρείτε εδώ το τελευτάιο βιβλίο της Γιώτας Γούβελη εδώ.

Κωνσταντίνος Τζαμιώτης

Public Blog: Πού – σε ποιο μέρος σάς αρέσει να διαβάζετε το καλοκαίρι;Βράδυ, στη βεράντα, κάτω από το βουνό Λυκόδημος, στο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας, συντροφιά με τα σφυρίγματα των γκιόνηδων και τα ουρλιαχτά των τσακαλιών που κάποιες νύχτες ξεγελούν τα σκυλιά και φτάνουν μέχρι τον οικισμό. Αντιμέτωπος με τόση πραγματικότητα ξέρεις πως αν καταφέρεις να παραμείνεις συγκεντρωμένος στο ανάγνωσμά σου αξίζει τον κόπο.Public Blog: Μια παιδική σας ανάμνηση από τις καλοκαιρινές διακοπέςΌταν ακόμη ο μεγάλος κάμπος της Λάρισας δεν είχε ερημώσει από τη βιομηχανοποιημένη γεωργία και τα φυτοφάρμακα, μπορούσες να δεις ψαράδες στα αρδευτικά κανάλια με τα τεράστια βούρλα. Τον Αύγουστο η στάθμη των νερών έπεφτε τόσο που ακόμα και ένα μικρό παιδί όπως εγώ μπορούσε να κατέβει στο κανάλι και να πιάσει με τα χέρια του ψάρια που είχαν παγιδευτεί στον βούρκο. Με πονούσε να τα βλέπω να αργοπεθαίνουν. Πάλευα λοιπόν να μεταφέρω όσα περισσότερα μπορούσα σε μια στέρνα εκεί κοντά που δεν στέρευε ποτέ, μα το πράμα δεν ήταν εύκολο. Μια μέρα ο πατέρας μου, μου έφερε μια μεγάλη μεταλλική λεκάνη. «Μ’ αυτό θα είναι πιο εύκολο αλλά να ξέρεις δεν πρόκειται να τα σώσεις όλα» μου είπε μόνο και γύρισε στη δουλειά του.Το νέο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη με τίτλο «Το πέρασμα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Ένα βιβλίο για την αναπόφευκτη και βίαιη συνάντηση διαφορετικών κόσμων, την ανάγκη όλων για ασφάλεια και ελευθερία αλλά και την κοινή ανθρώπινη μοίρα απέναντι στο βάρος της Ιστορίας.Βρείτε το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Τζαμίωτη εδώ.

Δημήτρης Στεφανάκης

Public Blog: Πού- σε ποιο μέρος/ σημείο σας αρέσει να διαβάζετε το καλοκαίρι;Μου αρέσει συνήθως να ξεκινώ ένα βιβλίο στον κήπο ενός καφέ στο Κέντρο της Αθήνας και να το ολοκληρώνω δίπλα στη θάλασσα με ένα ήσυχο παφλασμό.Public Blog: Μια παιδική σας ανάμνηση από τις καλοκαιρινές διακοπές; Ή ένα βιβλίο που έχετε συνδέσει με το καλοκαίρι; Ο Ξένος του Καμύ είναι ένα βιβλίο που το συνέδεσα με τα καλοκαίρια μου, ίσως γιατί με μεταφέρει με το δικό του τρόπο στην ευλογημένη Μεσόγειο.Βρείτε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη εδώ.Περισσότερα summer stories θα βρείτε εδώ.