Summer Stories με τους Γ. Καραδήμο, Κωνσταντίνο Β. και Ρένα Μόρφη!

Περίληψη: Ονειρεύεσαι διακοπές δίπλα στο κύμα; Σχεδιάζεις ήδη τις διακοπές σου ή μήπως αναζητάς έναν ίσκιο...

Ονειρεύεσαι διακοπές δίπλα στο κύμα; Σχεδιάζεις ήδη τις διακοπές σου ή μήπως αναζητάς έναν ίσκιο στο κέντρο της πόλης για να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο; Το Public Blog μίλησε με γνωστούς και αγαπημένους συγγραφείς, μουσικούς, ηθοποιούς και καλλιτέχνες και συγκέντρωσε τις αγαπημένες τους αναμνήσεις από το καλοκαίρι! Διαβάστε τι μας είπαν οι τραγουδιστές Γιώργος Καραδήμος, Κωνσταντίνος Βήτα και Ρένα Μόρφη. Θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά αγαπημένα πρόσωπα τις επόμενες μέρες. Stay Tuned![caption id="attachment_34550" align="alignnone" width="129"]ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ[/caption]
Ενα μυθιστόρημα που θα ήθελα να είχα γράψει είναι το " Ένας διακριτικός ήρωας" του Περουβιανός Μάριο Βάργας Γιόσα"

Public Blog: Πού- σε ποιο μέρος/ σημείο σας αρέσει να διαβάζετε το καλοκαίρι; 

"Δεν υπάρχει δίλημμα για το πού προτιμώ να διαβάζω το καλοκαιράκι.Τι καλύτερο απο το να ταξιδεύεις νοητά δίπλα στο κύμα...επάνω στην άμμο...(ή επάνω στο κύμα και δίπλα στην άμμο,οπως προτιμάει κανείς!) Αρκεί βέβαια να μην παίζουν μπροστά σου ρακέτες ή να πεσεις σε οικογένεια με υστερικά παιδάκια."Public Blog: Τips για ταξιδιώτες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές;"Αν βρεθείτε στην Ανάφη μην παραλείψετε να πάτε για μπάνιο με τα απολύτως απαραίτητα (κρύες μπύρες,σάντουιτς και πολύ νερό) στην ερημική παραλία Κατσούνι. Ονειρική,εξωτική και απόμακρη. Όπως πρέπει! Άν βέβαια βρεθείτε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου Δημητσάνα για ορεινές καλοκαιρινές εξορμήσεις μην παραλείψετε να δοκιμάσετε υπέροχες γεύσεις στην ταβέρνα "Θόλος"."Public Blog: Ποιο σύγχρονο βιβλίο ζηλέψατε και θα θέλατε να το έχετε γράψει;"Ενα μυθιστόρημα που θα ήθελα να είχα γράψει είναι το " Ένας διακριτικός ήρωας" του Περουβιανός Μάριο Βάργας Γιόσα συγγραφέας που αναφέρεται σε δύο ήρωες σιωπηλούς επαναστάτες που παλεύουν για να μην προδώσουν τις ιδέες τους. Προκειται για ένα μυθιστόρημα παλαιάς κοπής με χιούμορ,πολιτικές προεκτάσεις και τα αιώνια πάθη του ανθρώπου, όλα αυτά ειπωμένα με τέτοιο τρόπο που δεν σου αφήνει το περιθώριο να μην το διαβάσεις απνευστί! Κάνει μάλιστα και αναφορές στις προκλήσεις της Ευρώπης αφήνοντας να εννοηθεί το τέλος του ευρώ το οποίο θα προέλθει απο την τεράστια οικονομική κρίση που μαστίζει την ήπειρό μας. Έν ολίγοις ένα βιβλίο που μιλάει για πολύ σπουδαία πράγματα με απλό και ευανάγνωστο τρόπο. Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι!"Public Blog: Μια παιδική σας ανάμνηση από τις καλοκαιρινές διακοπές; Ή ένα βιβλίο που έχετε συνδέσει με το καλοκαίρi;

"Θυμάμαι μια εποχή που οι διακοπές μας οικογενειακώς κράταγαν ένα μήνα.(περασμένα μεγαλεία..) Οι καλύτερες παιδικές μου διακοπές και πολύ έντονες αναμνήσεις ήταν στην Αίγινα σε ένα σπίτι που είχαμε νοικιάσει εκείνο το καλοκαίρι. Τα πρωινά, μπάνιο στις κοντινές παραλίες της Πέρδικας και το απόγευμα μπάλα και κρυφτό με τα παιδιά που γνώρισα εκεί. Αξέχαστες στιγμές. Ά, και το βράδυ βλέπαμε όλοι μαζί Thundercats!"

Bρείτε το CD του Γιώργου Καραδήμου εδώ. [caption id="attachment_34547" align="alignnone" width="189"]ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΗΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΗΤΑ[/caption]

Public Blog: Πού- σε ποιο μέρος/ σημείο σας αρέσει να διαβάζετε το καλοκαίρι;

"Στην φύση δεν μπορώ να διαβάσω γιατί μου αποσπά την προσοχή το περιβάλλον, ιδανικό μέρος για να διαβάσω είναι ένα ήσυχο δωμάτιο."

Public Blog: Τips για ταξιδιώτες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές;

"Κάνω σπάνια διακοπές και όταν πηγαίνω κάπου διαλέγω μέρη που δεν έχουν κόσμο. Δεν συγκρατώ ονόματα, μ'αρέσουν τα ταβερνάκια σε κάποιες παραλίες."

Public Blog: Ποιο σύγχρονο βιβλίο ζηλέψατε και θα θέλατε να το έχετε γράψει;

"Δεν έχω ζηλέψει κάποιο βιβλίο ιδιαίτερα, η σύγχρονη λογοτεχνία μου φαίνεται πολύ περιγραφική και στερεοτυπική. Προτιμώ τα ιστορικά βιβλία και κλασσική λογοτεχνία  ή κλασσική ποίηση. "

Public Blog: Μια παιδική σας ανάμνηση από τις καλοκαιρινές διακοπές; Ή ένα βιβλίο που έχετε συνδέσει με το καλοκαίρι;

"Όταν ήμουν νέος με είχε συνεπάρει ο Ξένος του Αλμπέρ Καμύ. Ήταν ένα μυθιστόρημα  που με είχε στοιχειώσει. Το είχα διαβάσει καλοκαίρι στην Ύδρα όπου έμενα σε ένα φιλικό σπίτι."

[caption id="attachment_34552" align="alignnone" width="194"]ΡΕΝΑ ΜΟΡΦΗ ΡΕΝΑ ΜΟΡΦΗ[/caption]

Public Blog: Πού- σε ποιο μέρος/ σημείο σας αρέσει να διαβάζετε το καλοκαίρι;

"Το καλοκαίρι ίσον ξεκούραση! Απ'τις λίγες ευκαρίες τον χρόνο που έχεις για να φρόντισεις τον εαυτό σου και να βρεθείς ακρίβως εκεί που ονειρεύεσαι όλο τον χειμώνα. Κάθε μέρος είναι ιδανικό για διάβασμα. Είτε είσαι στο πλοίο για το νησί, είτε ξέμεινες στην πόλη και κάνεις βόλτες στην απογυμνωμένη αυγουστιάτικη Αθήνα, ένα βιβλίο μέσα στην τσαντα ανάμεσα σε αντηλιακά, μαγιό και λιγη άμμο, είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να περάσεις ένα ακόμη καλύτερο καλοκαίρι. Αυτό που απολαμβάνω εγώ είναι ακριβώς αυτή η ελευθερία που όμως ξεκινά απο τη δέσμευση να έχω τελειώσει το βιβλίο μεχρι το τελος του καλοκαιριού!"

Public Blog:  Τips για ταξιδιώτες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές;

"Με καταγωγή απο τον Βόλο θα ήταν παράδοξο να μην έχω αγαπημένο προορισμό το Πήλιο.Τόσα διαφορετικά τοπία και εικόνες για κάθε εποχή με παραδοσιακές γεύσεις και ξεχωριστά αρώματα, στο Πήλιο δεν έχεις ποτέ το δίλημμα "βουνό ή θάλλασα". Στην Ανατολική πλευρά πρεπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κανείς την παραλία της Φακίστρας και του Μηλοπόταμου για κρυστάλλινα κρύα νερά και συναρπαστικό φυσικό τοπίο. Από τη Δυτική πλευρά του Πηλίου αξίζει μια εκδρομή κατα μήκος του βουνού για να περάσεις απο Αφισσο για μπάνιο , από Μηλίνα για καφέ και να κάνεις μία απολαυστική διαδρομή με δάση και γαλάζοπράσινες παραλίες για να καταλήξεις στο Τρίκερι, ένα ψαροχώρι κυκλαδίτικου στυλ όπου θα γευτείς την καλύτερη καραβιδομακαρονάδα της ζωής σου."

Public Blog: Ποιο σύγχρονο βιβλίο ζηλέψατε και θα θέλατε να το έχετε γράψει;

"Δεν ξέρω αν θα ήθελα να την έχω γράψει αλλά μ αρέσει να διαβάζω ξανά και ξανά την Αυτοβιογραφία του Ζαμπέτα. Τρελαίνομαι με τις ιστορίες του για την αθηναϊκή νύχτα του ’60 προσπαθώντας να βρω ανάμεσα στις γραμμές κουτσομπολιά για τους μεγάλους αστέρες και να μπω όσο μπορώ στο κλίμα της εποχής που μου φαντάζει τόσο λάμπρη και σκληρή συνάμα, μια αντίθεση που την κάνει τρομερά ελκυστική και μυστηριώδη στα μάτια μου." 

Public Blog: Μια παιδική σας ανάμνηση από τις καλοκαιρινές διακοπές;

"Η πιο έντονη καλοκαιρινή παιδική ανάμνηση που έχω είναι αυτός ο ενθουσιασμός του πρώτου παγωτού και των πρώτων καλοκαιρινών φρούτων με τα έντονα αρώματα και τα ζωηρά χρώματα, που (τότε) περίμενες όλο τον χρόνο για να τα γευτείς. Τώρα πια, βρίσκεις όλα τα φρούτα όλες τις εποχές,σπάνια ομως θα πετύχεις αυθεντική γεύση. Τουλάχιστον, ακόμη μετράω τα παγωτά!"

Θα βρείτε τα CD τους εδώ.

Αν θέλετε να τους απολαύσετε απο κοντά προμηθευτείτε τα εισητήρια σας από εδώ για την εμφάνιση τους στο θέατρο πέτρας για την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Διαβάστε εδώ τις καλοκαιρινές αναμνήσεις της Λίλας Μπακλέση, της Τζωρτζίνας Λιώση και του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.