Summer Vinyl for all: 4 επικοί δίσκοι σε τιμή-έκπληξη!

Περίληψη: Τα τελευταία χρόνια το βινύλιο ξαναζεί τις δόξες του - και όχι άδικα. Ας το...

Τα τελευταία χρόνια το βινύλιο ξαναζεί τις δόξες του - και όχι άδικα. Ας το δούμε ρομαντικά: ο ήχος που δημιουργεί η βελόνα πάνω στις αυλακώσεις του δίσκου δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα ψηφιακό. Αλλά και αισθητικά: τα όμορφα εξώφυλλα (αληθινά έργα τέχνης τα περισσότερα) κάνουν τους συλλέκτες των βινυλίων... αχόρταγους.

Το Public αγαπάει τη μουσική, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο βινύλιο και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Γι’ αυτό τον λόγο, 4 δίσκοι, που έγραψαν τη δική τους ιστορία, έρχονται αποκλειστικά στo δισκοπωλείο του Public στην πιο χαμηλή τιμή που είχαν ποτέ.

Ο λόγος για την πρωτοβουλία Vinyl 4 all, που συνεχίζεται και τον Ιούλιο, με δίσκους σε ειδική τιμή. Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί…

Trans-Europe Express – Kraftwerk

Όταν γίνεται λόγος για τους Kraftwerk, μιλάμε για μια από τις επιδραστικότερες μπάντες στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής, με το 6ο άλμπουμ τους, Trans-Europe Express, να έχει περάσει πλέον στη σφαίρα του μύθου. Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από 40 χρόνια από την κυκλοφορία του αλλά ακόμα επηρεάζει τον ήχο rock, hip hop και pop συγκροτημάτων. Το 2014 οι LA Times το χαρακτήρισαν ως «το πιο σημαντικό pop άλμπουμ των τελευταίων 40 ετών».

Forever Changes – Love

Ο τρίτος δίσκος των Love ακολούθησε δύο πολύ επιτυχημένες προσπάθειες και είχε... δύσκολο έργο να συνεχίσει. Η αρχική του εμπορική πορεία ήταν μάλλον απογοητευτική, αλλά το Forever Changes πήρε τη ρεβάνς και σήμερα συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής - και όχι μόνο της rock. Παρότι οι κριτικοί υποδέχθηκαν τον δίσκο με πολύ θετικά σχόλια, το κοινό μάλλον άργησε να τον αγαπήσει. Το Forever Changes - ένας δίσκος πραγματικό αριστούργημα της ψυχεδελικής rock – έμελλε να είναι και ο τελευταίος της μπάντας με την αρχική της σύνθεση. Ακόμα κι έτσι, όμως, είχε προλάβει να γράψει μουσική ιστορία...

Kick Outthe Jams – MC5

Στο τέλος της δεκαετίας του ’60 μια νέα μπάντα χάραξε τον δικό της rock δρόμο, δημιουργώντας ένα νέο μουσικό ρεύμα. Οι MC5 χρειάστηκαν μόλις δύο ημέρες για να ολοκληρώσουν την ηχογράφηση του Kick Out the Jams, που θα κυκλοφορήσει το 1969 και οδήγησε τη rock στο μονοπάτι της punk. Αυτός ο δίσκος ήταν το προμήνυμα μιας νέας rock, που θα έφτανε στο απόγειό της λίγα χρόνια αργότερα. Και όλα αυτά οι MC5 τα πέτυχαν με τον πρώτο δίσκο τους!

Imam Baildi – Imam Baildi

Μπορεί το ρεμπέτικο να θεωρείται σύγχρονο; Αν μιλάμε για τους Imam Baildi, τότε η απάντηση είναι ξεκάθαρα ναι. Ο Ορέστης και ο Λύσανδρος Φαληρέας αποφάσισαν πως θέλουν να φέρουν ξανά στο προσκήνιο τη μουσική από την Ελλάδα μιας άλλης εποχής. Και με τον πρώτο τους δίσκο, που φέρει το όνομα της μπάντας, τα κατάφεραν περίφημα. Οι διασκευές τους ένωσαν το ρεμπέτικο με πολλά νεαρότερα είδη, χαρίζοντάς τους κάμποση ρετρό αίγλη.

Όποιο είδος μουσικής κι αν προτιμάς, στο Public θα βρεις τον βινύλιο που να σε αντιπροσωπεύει. Και για όλο τον Ιούνιο, οι 4 μοναδικοί δίσκοι που συμμετέχουν στο Vinyl 4 All, μπορούν να γίνουν δικοί σου στην καθιερωμένη πλέον τιμή των €14,99!