Συμβουλές προς… ναυτιλομένους νονούς και νονές για τέλεια δώρα!

Περίληψη: Είσαι, λοιπόν, νονός ή νονά. Το Πάσχα είναι η κατ' εξοχήν επίκαιρη περίοδος του χρόνου,...

Είσαι, λοιπόν, νονός ή νονά. Το Πάσχα είναι η κατ' εξοχήν επίκαιρη περίοδος του χρόνου, όπου ο ρόλος του “πνευματικού πατέρα” ή “μητέρας” έχει προεξάρχουσα σημασία. Σύμφωνα με την παράδοση, ο νονός “οφείλει” να πάει στο βαφτιστήρι του, ως ένα άλλος, ανοιξιάτικος, Άγιος Βασίλης, κουβαλώντας μια λαμπάδα, ένα τσουρέκι και ένα ζευγάρι παπούτσια! Και ναι, η λαμπάδα συνεχίζει και είναι εποχιακό hit, το τσουρέκι δεν χάλασε κανένα πιτσιρίκι, ποτέ, αλλά αν πας με ένα ζευγάρι παπούτσια, μάλλον θα γίνεις ο πλέον αντιπαθής νονός στο πνευματικό σου τέκνο! Για να γλυτώσεις την… επικήρυξη σε όλα τα σχολεία της επικράτειας, πρέπει να βρεις κάποιο καλύτερο δώρο για το βαφτιστήρι σου. Λοιπόν, η μοναδική συμβουλή που έχουμε να σου δώσουμε, είναι το να πας επίσκεψη στο σπίτι των κουμπάρων και να βολιδοσκοπήσεις! Ευτυχώς για 'σένα, προλαβαίνεις ακόμη, χωρίς η επίσκεψή σου να κινήσει υποψίες. Λοιπόν, σήκω και κανόνισε για κανέναν καφέ και έφυγες! Η επίσκεψή σου, τώρα, θα πρέπει να είναι έξυπνη και "τζεϊμς-μποντ-ική". Πιάσε κουβέντα με το βαφτιστήρι σου, πήγαινε μέσα στο δωμάτιό του και κοίτα τι του αρέσει και τι όχι, πως είναι διακοσμημένο, λαμβάνοντας πάντα υπ' όψιν πως η διακόσμηση και τα αντικείμενα του δωματίου του, πιθανότατα, έχουν μια κάποια "διαφορά φάσης" από την τρέχουσα "φάση" που περνά το παιδί. Αν, για παράδειγμα, δεις ένα ολόκληρο ράφι στη βιβλιοθήκη της βαφτιστήρας γεμάτο Barbie, αυτό δεν σημαίνει πως συνεχίζει και διανύει τη "ροζ" φάση. Ρώτα και δες! Το ίδιο ισχύει και για τα αγόρια. Οι "μόδες" έρχονται και παρέρχονται, επομένως να είσαι προετοιμασμένος· και το σημαντικότερο: μιλάς λίγο, ακούς πολύ! Εμείς στα Public, πίστεψέ μας, έχουμε δει πολλές φορές (σχεδόν κάθε μέρα) μικρά οικογενειακά "δράματα" που σχετίζονται με λανθασμένη επιλογή δώρου. Σου έχουμε, λοιπόν, διαλέξει μερικά αντιπροσωπευτικά δείγματα για αγόρια και κορίτσια, ώστε να ξέρεις περίπου τι "παίζει" αυτή την εποχή!

Κορίτσι

…γιατί οι κυρίες προηγούνται! Το πρώτο και καλύτερο που έχουμε να προτείνουμε, είναι ένα Nintendo 3DS XL, σε ροζ χρώμα, πακέτο με παιχνίδι Pokemon Sun, για τα κορίτσια gamers. Τώρα, αν νομίζεις πως τα κορίτσια δεν παίζουν computer games, εμμ… ναι. Είσαι παλαιολιθικός νονός (ἤ νονά) και θα πρέπει να έρθεις επειγόντως στο 2018. Δεύτερη πρόταση, ένα φορητό ηχείο Bluetooth, πχ το Fresh 'n Rebel, για να συνδέσει το smartphone της και να ακούει την αγαπημένη της μουσική. Ποια είναι αυτή; Πιθανότατα… δεν θες να ξέρεις. Τρίτη πρόταση, μια Fujifilm Instax Mini 8 Minions Edition, γιατί οι φωτογραφίες είναι και θα είναι παντοτινές! Μην προσπαθείς να "ψυχολογήσεις" τη βαφτιστήρα σου, απλά αποδέξου το γεγονός πως όλες (σχεδόν) έχουν ψύχωση με οτιδήποτε μπορεί να δείξει τον εαυτό τους (βλέπε καθρέφτες). Επίσης η φωτογραφία είναι ένα καταπληκτικό χόμπι, αν στρέψεις το φακό προς την άλλη πλευρά! Τέλος, δε θα μπορούσε να λείπει και μια Barbie από τη λίστα. Δες, για παράδειγμα, τη "Barbie Κούκλα και το Σκυλάκι της". Ειδικά αν είσαι άρρεν νονός, απλά… αποδέξου το. Ακόμη κι αν θες να δεις τη βαφτιστήρα σου… πυρηνικό φυσικό, δεν γίνεται να μην περάσει από το στάδιο Barbie. [gallery link="file" columns="4" size="full" ids="58341,58338,58339,58340"]

Αγόρι

Αγόρια. Πόσο πιο απλά είναι τα πράγματα! Δεν γίνεται, δεν νοείται περίπτωση, όπου ένα αγόρι δεν παίζει computer games. Επομένως, δεν έχεις να αναρωτιέσαι! Πήγαινε απλά και κοίτα το Nintendo Switch Red/Blue και μην το σκέφτεσαι περισσότερο! …εκτός κι αν έχει ήδη, οπότε μπορείς κάλλιστα να περάσεις στην κατηγορία των κατασκευών, και ειδικότερα στο Nintendo Labo Robot Kit, το οποίο συνεργάζεται με το Nintendo Switch, δίνοντας στο βαφτιστήρι σου τη δυνατότητα να παίξει και να δημιουργήσει καταπληκτικές εφευρέσεις, με ελάχιστο κόστος! Για τους μουσικόφιλους, τώρα, μπορείς να δεις το ασύρματο ηχείο Bluetooth Wonderboom, αν το βαφτιστήρι σου έχει περάσει στην φάση της δυνατής μουσικής. Απλά ρώτα και τους γονείς του, γιατί αυτοί θα το ακούνε μετά! Τέλος, όπως στα κορίτσια η Barbie είναι εκ των ων ουκ άνευ, έτσι και στα αγόρια είναι τα Playmobil! Για τις μικρότερες ηλικίες, δες, για παράδειγμα, τη Ρωμαϊκή γαλέρα της Playmobil και θυμήσου τη δική σου παιδική ηλικία, μιας και τα Playmobil γεφυρώνουν γενιές! [gallery link="file" columns="4" size="full" ids="58337,58336,58335,58334"] Και μην ξεχνάς, για όποια απορία έχεις, έλα στο κοντινότερό σου Public και βρες τους "ειδικούς" υπαλλήλους που θα σου λύσουν κάθε απορία!