Η συγγραφέας των μυστηρίων της Πένι Πέπερ έρχεται στην Αθήνα

Περίληψη: Η Γερμανίδα Ουλρίκε Ράιλανς θα αποκαλύψει τα πιο κρυφά μυστικά της ηρωίδας της και των...

Η Γερμανίδα Ουλρίκε Ράιλανς θα αποκαλύψει τα πιο κρυφά μυστικά της ηρωίδας της και των συναρπαστικών υποθέσεών της.Η Ουλρίκε Ράιλανς επισκέπτεται την Αθήνα, συντροφιά με την απίθανη ντετέκτιβ Πένι Πέπερ, και αφηγείται στα παιδιά τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες της δαιμόνιας ηρωίδας της και της ντετεκτιβοσυμμορίας της. Οι φανατικοί αναγνώστες της ξεκαρδιστικής σειράς «Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ» θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη Γερμανίδα συγγραφέα το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στο Μικρό Παλλάς, στις 12 το μεσημέρι. Η Ουλρίκε Ράιλανς, με τη βοήθεια της μεταφράστριας των βιβλίων Δαρείας Τζαννετάκη, θα αποκαλύψει τα πιο κρυφά μυστικά της ηρωίδας της και των συναρπαστικών υποθέσεών της. Όσοι τυχεροί βρεθούν στο Μικρό Παλλάς θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στις ιστορίες μυστηρίων και να μάθουν πώς… να παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα, για να γίνουν αχτύπητοι ντετέκτιβ! Την εκδήλωση διοργανώνουν τα Public, το Goethe-Institut και οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Θα υπάρχει διερμηνεία από τα γερμανικά στα ελληνικά. Προτού τη συναντήσεις, ανακάλυψε μερικά πράγματα για την ίδια τη συγγραφέα αλλά και τη φανταστική της ηρωίδα. Και μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου ένα σημειωματάριο για να καταγράψεις κάθε καρέ της εκδήλωσης. Πού ξέρεις; Μυστήρια καραδοκούν παντού και τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Η συγγραφέας

Η Ουλρίκε Ράιλανς γεννήθηκε το 1968, της αρέσει να γράφει βιβλία για παιδιά και έχει δύο από τους πιο χαριτωμένους σκύλους του κόσμου. Μπορούν να της κάνουν παρέα στο γράψιμο, αρκεί να είναι φρόνιμοι και να μη δαγκώνουν τον υπολογιστή της. Από το 2001 ζει στο Σιάτλ, στην Αμερική, κι έχει επίσης δύο από τις πιο χαριτωμένες κόρες του κόσμου – όπως κι έναν σχετικά χαριτωμένο σύζυγο. Σε συνέντευξή της για το πώς ξεκίνησε η πρώτη ιστορία, η συγγραφέας αναφέρει: «Ήταν από την αρχή ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για μυθιστόρημα-κόμικ. Κι αυτό ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικό, γιατί έτσι μπορείς ελεύθερα να γράφεις συννεφάκια με διαλόγους και “κρακαμπούμ” και “μπόινγκ” κ.ο.κ. Η ιστορία υπήρχε χοντρικά, αλλά οι λεπτομέρειες φτιάχτηκαν σχεδόν από μόνες τους κατά τη διάρκεια της συγγραφής». Εκτός από τις ευφυείς ιστορίες και τη σπιρτόζικη γραφή της Ουλρίκε Ράιλανς, αυτό που κάνει τα βιβλία της σειράς να ξεχωρίζουν είναι οι εικόνες της Λίζα Χενς, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αφήγησης.

Η ηρωίδα

Η Πένι Πέπερ είναι 10 χρονών, το όνειρό της είναι να γίνει ντετέκτιβ και λατρεύει τις λίστες. Γι’ αυτό παρατηρεί και καταγράφει τα πάντα και βλέπει παντού μυστήρια και υπόπτους: Τι τρέχει με τους αιμοδιψείς γείτονες; Γιατί ο επιστάτης του σχολείου από ξινός και απότομος έχει μεταμορφωθεί σε ευγενή κύριο; Και τι ετοιμάζει μέσα στο δωματιάκι του; Τι συμβαίνει με τον περίεργο και γκρινιάρη κύριο τον οποίο τυχαία συνάντησε στον δρόμο; Η Πένι ξέρει καλά πολλές μεθόδους εξιχνίασης εγκλημάτων, και είναι εφοδιασμένη με τα απαραίτητα εργαλεία!Η ταυτότητα της Πένι Πέπερ

Η σειρά «Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ»

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα βιβλία.Στο πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο Κανένα πρόβλημα η Πένι αναλαμβάνει την πρώτη της υπόθεση, εκπληρώνοντας έτσι τη δεύτερη μεγαλύτερη επιθυμία της: να γίνει ντετέκτιβ και να λύνει αστυνομικές υποθέσεις. Στο πάρτι γενεθλίων της Φλώρας, εξαφανίζεται το πιο αγαπημένο δώρο της: ο Τζάστιν, ο πιο γλυκούλης σκυλάκος του κόσμου. Και όχι μόνο αυτό, στο καλάθι του υπάρχει ένα απειλητικό σημείωμα. Η Πένι αναλαμβάνει να διαλευκάνει το μυστήριο και ίσως να εκπληρώσει και την πρώτη της επιθυμία, να αποκτήσει έναν σκύλο…Στο δεύτερο βιβλίο με τίτλο Συναγερμός στο λούνα παρκ, η δράση μεταφέρεται στο λούνα παρκ της γειτονιάς. Το πορτοφόλι της Πένι χάνεται. Σύντομα έχουν την ίδια μοίρα το κινητό της Φλώρας κι ένα σωρό άλλα κινητά, ρολόγια και πορτοφόλια. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να περάσει έτσι από τη νεαρή ντετέκτιβ και τους συνεργάτες της. Ο Τζάστιν ανακαλύπτει ένα ίχνος που θα τους οδηγήσει στο τρενάκι του τρόμου…Στο τρίτο βιβλίο με τίτλο Χάος στο σχολείο η Πένι και η παρέα της είναι κατενθουσιασμένες. Στο σχολείο γίνεται ένα τάλεντ σόου με την παρουσία μάλιστα και της τηλεόρασης! Έχουν ετοιμάσει κάτι φανταστικά κόλπα με πρωταγωνιστή τον Τζάστιν, τον σκύλο της Φλώρας. Αλλά την ημέρα του διαγωνισμού όλα πάνε στραβά: Ο Ρούντι ο αρουραίος, άσος στην αριθμητική, δεν είναι πια στο κλουβί του, αντί για ανεβαστική ροκ μουσική ακούγονται λαϊκά τραγούδια, και πάνω που ο Τζάστιν είναι έτοιμος να αποδείξει τις ικανότητές του ως λαγωνικού, περνάει σαν αστραπή από τη σκηνή μια μαύρη γάτα. Δεν υπάρχει αμφιβολία: πρόκειται για σαμποτάζ!Στο τέταρτο και πιο πρόσφατο βιβλίο Σαμποτάζ στα Χριστούγεννα μπαίνουμε σε εορταστικό κλίμα. Στην αρχή, όταν η Πένι και η ντετεκτιβοσυμμορία της μαθαίνουν για τα πρώτα εξαφανισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, θεωρούν ότι είναι απλά τυχαίο. Σύντομα όμως τα πράγματα ξεκαθαρίζουν: είναι δουλειά ενός δράστη κατά συρροή. Μια ολόκληρη φυτεία δέντρων καίγεται, μια άλλη προσβάλλεται από μια σπάνια αρρώστια, εξαφανίζονται παραγγελίες και κάποιος κλέβει από τα μπαλκόνια τα τελευταία έλατα. Για την Πένι και Σία αυτό είναι ανήκουστο. Χριστούγεννα χωρίς δέντρο είναι σαν..., δεν είναι τέλος πάντων Χριστούγεννα. Τα κορίτσια κάνουν υπομονή και δεν αργούν να πέσουν πάνω σε ένα καυτό ίχνος... Τον Μάιο του 2018 θα κυκλοφορήσει το πέμπτο βιβλίο της σειράς, ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές διακοπές, με τίτλο "Κατάσκοποι στην άμμο".Παιδιά διάλειμμα! - Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ (Φεβρουάριος 2018)