Tα 5 καλύτερα extensions του Chrome για χρήστες Gmail!

Περίληψη: Με περισσότερους από 1,2  δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, το Gmail είναι αναμφίβολα η πιο δημοφιλής...

Με περισσότερους από 1,2  δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, το Gmail είναι αναμφίβολα η πιο δημοφιλής δωρεάν υπηρεσία webmail του πλανήτη με μερίδιο που αγγίζει το 20%. Κάτι τα 15GB δωρεάν χώρου, κάτι οι ευκολίες που παρέχει σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Google και τα Android smartphones, ακόμα και αν είσαι πολέμιος της Google, το πιο πιθανό να διαθέτεις ένα ή ακόμα και περισσότερους λογαριασμούς Gmail. Όμως παρά τα πολλαπλά πλεονεκτήματα της υπηρεσίας,  το μινιμαλιστικό περιβάλλον δεν είναι και το πιο λειτουργικό, όταν κάποιος καλείται να διαχειριστεί εκατοντάδες e-mails ή πολλαπλούς λογαριασμούς. Ευτυχώς στην εποχή του Διαδικτύου δεν υπάρχουν αδιέξοδα και τα παρακάτω extensions για Chrome θα σε βοηθήσουν να δώσεις λύση σε πολλά από τα χρηστικά κενά της υπηρεσίας.

1. Batch Reply for Gmail

Αν λαμβάνεις δεκάδες e-mails καθημερινά, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σε πολλά από αυτά να μπορούσες να απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο, μόνο που το Gmail δεν προσφέρει λειτουργία μαζικής επιλογής και απάντησης. To Batch Reply for Gmail δίνει τη λύση και αφού το εγκαταστήσεις, θα μπορείς να επιλέξεις όσα e-mails θέλεις και να τα απαντήσεις μονομιάς γλιτώνοντας κόπο και χρόνο.

2. Actions for Gmail

Αν θέλεις να σβήσεις, να αρχειοθετήσεις, να σημειώσεις ως ανεπιθύμητο ή ως αναγνωσμένο ένα e-mail εντός Gmail, θα πρέπει πρώτα να επιλέξεις το e-mail και στη συνέχεια να πραγματοποιήσεις κάποια από τις παραπάνω ενέργειες αφού εμφανιστεί η σχετική μπάρα εργαλείων. To Actions for Gmail αφαιρεί τα περιττά βήματα προσθέτοντας εικονίδια για κάθε μία από τις παραπάνω επιλογές δίπλα σε κάθε e-mail και ξαφνικά όλα γίνονται πιο απλά και κυρίως πιο γρήγορα.

3. Dittach

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Gmail είναι ότι σου επιτρέπει να στείλεις ή να λάβεις συνημμένα μεγάλου μεγέθους. Όμως η αναζήτησή τους δεν είναι πάντα η πιο εύκολη υπόθεση. Το Dittach θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς αποδοτικά όλα τα συνημμένα που στέλνεις ή λαμβάνεις, παρέχοντας ευκολίες όπως η γρήγορη αναζήτηση με προεπισκόπιση, η δυνατότητα να μοιραστείς, να κατεβάσεις, να εκτυπώσεις ή να διαγράψεις άμεσα ένα αρχείο, ενώ μπορείς να φιλτράρεις τα attachments ανάλογα με τον τύπο του αρχείου. Και όλα αυτά σε ένα ξεχωριστό feed που δεν μπλέκεται με το interface της υπηρεσίας.

4. Checker Plus for Gmail

Αν έχεις να διαχειριστείς περισσότερους από ένα λογαριασμούς Gmail, αλλά δεν σου αρέσει να κρατάς ανοιχτές πολλαπλές καρτέλες, το Checker Plus for Gmail είναι το extension που έψαχνες. Με το δικό του pop-up παράθυρο, σου επιτρέπει να παρακολουθείς από ένα σημείο όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς, να λαμβάνεις ειδοποιήσεις, να βλέπεις συγκεντρωτικά τα μη αναγνωσμένα e-mails σου, να απαντήσεις ή να ξεκινήσεις να γράφεις ένα καινούργιο e-mail.

5. FlowCrypt

Αν δεν σε ενδιαφέρει τίποτα από τα παραπάνω αλλά θεωρείς υψίστης σημασίας την ασφάλεια των e-mails σου, το FlowCrypt είναι ο σύμμαχός σου. Με εύκολο και γρήγορο τρόπο, το extension αυτό θα σου επιτρέψει να κρυπτογραφήσεις την επικοινωνία σου (και τα συνημμένα ), την οποία θα μπορούν να διαβάσουν μόνο όσοι διαθέτουν το PGP κλειδί σου.