Smartphone και κολύμβηση πάνε μαζί; Κι όμως, ναι!

Περίληψη: Η επιστροφή από τις διακοπές φέρνει μαζί της και την όρεξη για έναν καλύτερο εαυτό....

Η επιστροφή από τις διακοπές φέρνει μαζί της και την όρεξη για έναν καλύτερο εαυτό. Το καλοκαίρι μπορεί να αφήσεις τον εαυτό σου λίγο πιο χαλαρό, αλλά το φθινόπωρο είναι η εποχή για να μπεις και πάλι σε φόρμα. Οι τρόποι πολλοί, γυμναστήριο, τρέξιμο, ποδήλατο και άλλοι. Αν θες όμως να μείνεις σε mood καλοκαιριού, μπορείς να συνεχίσεις τα μπάνια όλο το χρόνο. Κάνε το κολυμβητήριο δεύτερο σπίτι σου και θα είναι σαν να μην έφυγε ποτέ το καλοκαίρι.

Για να κάνεις ακόμα καλύτερη την καθημερινή σου εξάσκηση μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα αδιάβροχο smartwatch ή activity tracker και να καταγράψεις το κάθε μέτρο που θα διανύσεις στην πισίνα. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως το αγαπημένο σου smartphone πρέπει να μείνει πίσω στο σπίτι όσο εσύ κολυμπάς. Για να μπορείς να έχεις το smartphone δίπλα σου ακόμα και στο κολυμβητήριο θα πρέπει αυτό να έχει υψηλό βαθμό πιστοποίησης IP.

Ένα smartphone με υψηλό βαθμό πιστοποίησης μπορεί να αντέξει στο νερό, ακόμα κι αν πέσει μέσα στην πισίνα, έτσι δεν σε νοιάζει αν έρθει σε επαφή με το νερό. Ο μεγαλύτερος βαθμός που μπορεί να έχει μία συσκευή είναι το IP68 που σημαίνει ότι ένα smartphone μπορεί να αντέξει κάτω από το νερό για περίπου μιάμιση ώρα και σε βάθος περίπου ενάμιση μέτρο. Δεν σου προτείνουμε φυσικά να το έχεις στο μαγιό σου όσο κολυμπάς, αλλά, μπορείς άφοβα να πιάσεις το smartphone σου με βρεγμένα χέρια όταν βγεις από το νερό.

Τα τελευταία χρόνια πολλά είναι τα smartphone που διαθέτουν προστασία IP68, αλλά ένα είναι αυτό που ξεχωρίζει, το Huawei P30 Pro. Η προστασία IP68 είναι μόνο ένας από τους λόγους που το κάνουν ιδανικό για το κολυμβητήριο. Η ναυαρχίδα της Huawei κυκλοφορεί σε εκδόσεις με χωρητικότητα 128 και 256GB, κάτι που σημαίνει πως μπορείς να το φορτώσεις με εκατοντάδες τραγούδια για να ακούς στην άσκησή σου με τη χρήση αδιάβροχων ασύρματων ακουστικών. Η ύπαρξη Bluetooth 5.0 με υποστήριξη aptX HD και Bluetooth Low Energy εξασφαλίζουν κορυφαία ασύρματη επικοινωνία με συσκευές Bluetooth και αναπαραγωγή χωρίς διακοπές. Τέλος, με μπαταρία 4.200mAh μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να παίζει τη μουσική σου όση ώρα κι αν βρίσκεσαι στην πισίνα.

Τώρα που ετοιμάζεσαι να κάνεις την μετάβαση από το αλμυρό νερό της θάλασσας στο γλυκό νερό της πισίνας, το smartphone σου μπορεί να σε ακολουθήσει. Το νερό της πισίνας δεν φοβίζει το Huawei P30 Pro, οπότε δεν θα απασχολήσει ποτέ το ερώτημα αν πρέπει να το πάρεις μαζί σου στο κολυμβητήριο.