Τα απαραίτητα gadgets για κάθε techie φοιτητή

Περίληψη: Τη λέξη «απαραίτητα» ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά, αλλά ας ξεκινήσουμε συμφωνώντας στο εξής: γίνεται...

Τη λέξη «απαραίτητα» ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά, αλλά ας ξεκινήσουμε συμφωνώντας στο εξής: γίνεται φοιτητικό σπίτι χωρίς ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά; Χωρίς ηχεία ή δίσκους SSD, για να κατεβάζεις μουσική, σειρές και ταινίες χωρίς να αγχώνεσαι για τη χωρητικότητα; Όχι, δεν γίνεται!Ειδικά τα ηχεία δεν είναι απλώς ένα ακόμη gadget, αλλά μπορούν να γίνουν κομμάτι της διακόσμησης. Ξεκινάμε, λοιπόν, από τα πλέον καλόγουστα φορητά ηχεία Marshall Kilburn II, ένα πραγματικό... «κόσμημα»! Με αυτονομία στη λειτουργία τους πάνω από 20 ώρες, παρά το μικρό τους μέγεθος παράγουν ήχο με ισχύ 2x8+ 1x20 Watt και βαθύ, εκρηκτικό μπάσο, που φτάνει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Μπορείς να αλλάζεις τραγούδι από το smartphone σου, ή όποια άλλη συσκευή υποστηρίζει Bluetooth 5.0, από απόσταση έως και 10 μέτρα!

Βέβαια, όταν μιλάμε για φορητά ηχεία, έχουμε σταθερή αδυναμία στα Charge 3 της JBL, που συνδυάζουν ισχυρό στερεοφωνικό ήχο, με αδιάβροχο σχεδιασμό για πιθανά... ατυχήματα και ανθεκτικό περίβλημα, που σημαίνει ότι μπορείς να τα πάρεις μαζί σου παντού! Σου δίνουν επίσης τη δυνατότητα να απολαμβάνεις έως και 20 ώρες μουσικής, ενώ εξίσου αξιόλογα είναι και τα φορητά ηχεία ηχείο Sony XB31, με ασύρματη τεχνολογία Bluetooth και NFC, που μπορείς να τα χρησιμοποιείς με όποια πηγή ήχου επιθυμείς.Δεν θες να ενοχλείς γείτονες ή συγκάτοικους; Άκου παντού τη μουσική σου με τα ασύρματα ακουστικά Marshall Major III, με ιδανικά μαξιλαράκια που προσαρμόζονται στο σχήμα των αυτιών σου και ενισχύουν την ηχομόνωση. Το ένα ακουστικό, μάλιστα, διαθέτει «έξυπνο» πλήκτρο χειρισμού με πληθώρα λειτουργιών, από παύση έως και... απάντηση κλήσεων, ενώ στη συσκευασία περιλαμβάνεται και καλώδιο jack 3.5mm για ενσύρματη χρήση, όπως και καλώδιο φόρτισης micro USB. Ας ανοίξουμε το μεγάλο κεφάλαιο «αποθηκευτικός χώρος». Εάν ανοίγεις τον υπολογιστή σου και μέχρι να ξεκινήσουν τα Windows προλαβαίνεις να φτιάξεις καφέ (ή και να τον πιεις), τότε ήρθε η στιγμή για να κάνεις το επόμενο βήμα, εξασφαλίζοντας έναν καλό δίσκο SSD, όπως ο Samsung 860 EVO 500GB. Πρόκειται ένα δίσκο που θα συμβάλει τα μέγιστα, τόσο στην επιτάχυνση της φόρτωσης των προγραμμάτων, όσο και στην άμεση απόκριση του υπολογιστή σου, καθώς οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής έως 550 MB/s και έως 520 MB/s αντίστοιχα.Αν πάλι προτιμάς τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και τα memory sticks, μια πολύ καλή λύση είναι το USB stick SanDisk Blade, κομψό σχεδιασμό, αναδιπλούμενη κατασκευή -για επιπλέον προστασία της κεφαλής- και μικρό μέγεθος, όπως και το SanDisk iXpand Flash Driveμια καταπληκτική συσκευή αποθήκευσης αν διαθέτεις iPhone ή iPad. Τέλος, με compact διαστάσεις, ο εξωτερικός σκληρός δίσκος Intenso 1TB USB 3.0 είναι το ιδανικό αποθηκευτικό... συμπλήρωμα για τον φορητό σου υπολογιστή! Διαμορφωμένος σε NTFS format για έτοιμη χρήση με Windows, τροφοδοτείται και συνδέεται με τη θύρα USB του υπολογιστή, για να σου προσφέρει άμεση και γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα σου. Βρες όλα τα φοιτητοgadget στο κοντινότερο κατάστημα Public ή στο public.gr και... καλή φοιτητική ζωή!