"Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου": ένα αριστοτεχνικό θρίλερ γυρισμένο στην Ελλάδα!

Περίληψη: Τα πανέμορφα τοπία της Ελλάδας δεν πρωταγωνιστούν σήμερα μόνο στις ελληνικές παραγωγές αλλά και στις...

Τα πανέμορφα τοπία της Ελλάδας δεν πρωταγωνιστούν σήμερα μόνο στις ελληνικές παραγωγές αλλά και στις ξένες! Πιο πρόσφατο παράδειγμα η ταινία του Χοσεΐν Αμινί.
"Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου" είναι ένα αριστοτεχνικό θρίλερ αγωνίας βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ (Εκδόσεις Άγρα)! Η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους στις 19 Ιουνίου και έχει πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Όσκαρ Βίγκο Μόρτενσεν, την υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και νικήτρια του Βραβείου Γυναικείας Ερμηνείας από το Φεστιβάλ Καννών, Κίρστεν Ντανστ, και τον Όσκαρ Άιζακ. Η ταινία αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου του Drive, Χοσεΐν Αμινί.
Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου (2014) - Two Faces Of January (2014)Η υπόθεση εκτυλίσσεται το 1962. Ο χαρισματικός Τσέστερ και η γοητευτική σύζυγος του Κολέτ, βρίσκονται στην Αθήνα για διακοπές. Κατά την επίσκεψη τους στην Ακρόπολη, συναντούν το Ράινταλ, ένα νεαρό αμερικάνο που εργάζεται ως ξεναγός. Μαγεμένος από την ομορφιά της Κολέτ και τα πλούτη του Τσέστερ, θα δεχτεί μετά χαράς την πρόσκληση για δείπνο μαζί τους. Το ζευγάρι όμως κρύβει σκοτεινά μυστικά. Το ταξίδι τους, τους οδηγεί από την Ελλάδα στην Τουρκία σε ένα δραματικό φινάλε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου large Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν τρεις εβδομάδες στην Κρήτη, τέσσερις ημέρες στην Αθήνα και τέσσερις εβδομάδες στην Κωνσταντινούπολη, με το post production να ολοκληρώνεται στο Λονδίνο! Μάλιστα η ταινία ανοίγει στην Ακρόπολη, εκεί για πρώτη φορά ο Τσέστερ και η Κολέτ συναντούν τον Ράινταλ. Η Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά ήταν ο επόμενος σταθμός των γυρισμάτων ενώ η κορύφωση της ταινίας λαμβάνει χώρα στο Καπαλί Τσαρσί (Μεγάλο Παζάρι) της Κωνσταντινούπολης. Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:  Η ταινία τα «Δυο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» σηκώνει την αυλαία σήμερα στο 4ο Athens Open Air Film Festival.Από 19 Ιουνίου κυκλοφορεί σε όλους τους κινηματογράφους.Το βιβλίο "Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου" θα το βρείτε εδώ.