Τα εργαλεία που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα

Περίληψη: Iδέες και προτάσεις που είμαστε σίγουροι ότι όχι μόνο θα σε κάνουν να αγαπήσεις περισσότερο τον χρόνο που περνάς στην κουζίνα αλλά θα σε μετατρέψουν και σε έναν επιδέξιο και δημιουργικό μάγειρα!

Δεν έχει σημασία αν απολαμβάνεις το μαγείρεμα ή όχι, όταν έρθει η ώρα να μπεις στην κουζίνα θέλεις να μπορείς να κάνεις τις εργασίες σου όσο το δυνατόν πιο εύκολα. Εμείς έχουμε μερικές ιδέες και προτάσεις που είμαστε σίγουροι ότι όχι μόνο θα σε κάνουν να αγαπήσεις περισσότερο τον χρόνο που περνάς στην κουζίνα αλλά θα σε μετατρέψουν και σε έναν επιδέξιο και δημιουργικό μάγειρα, που ούτε καν το φανταζόσουν.

Πολύ σημαντικό ρόλο σε οτιδήποτε και αν κάνουμε, παίζουν οι συνεργάτες μας. Απαραίτητο, λοιπόν, για ένα ξένοιαστο μαγείρεμα είναι να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία. Αν έχεις εκείνα που αρμόζουν σε κάθε περίσταση, θα κάνεις τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη και την συνταγή σου ακόμα πιο πετυχημένη. Ας δούμε αναλυτικά, ποια είναι αυτά τα εργαλεία που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Το μαχαίρι είναι το πιο σημαντικό εργαλείο κάθε μάγειρα. Από την πιο απλή μέχρι και την πιο δύσκολη συνταγή, το μαχαίρι κάπου θα σου χρειαστεί σίγουρα. Παρέα με το μαχαίρι έρχεται και η βάση κοπής. Παρότι υπάρχουν βάσεις από διάφορα υλικά, η καλύτερη συνεχίζει να παραμένει η ξύλινη.

Οι συνταγές που θες να εκτελέσεις απαιτούν πολλές φορές και ανάμειξη υλικών. Για απλές περιπτώσεις, όπως το χτύπημα των αυγών, ένα σύρμα είναι αρκετό. Για πιο πολύπλοκες παρασκευές είναι πιο βολική η λύση ενός πολυμίξερ ή μίας κουζινομηχανής.

Όταν έρθει η ώρα να σερβίρεις τα πιάτα σου, ίσως χρειαστεί να τα βγάλεις από το ταψί. Εκείνη τη στιγμή πρέπει να έχεις μία σπάτουλα διαθέσιμη για να μπορείς να βγάλεις τέλεια τα κομμάτια με ελάχιστη προσπάθεια.

Ένα ακόμα απαραίτητο εργαλείο κουζίνας είναι ο πολυκόφτης. Αν εξοπλίζεις για πρώτη φορά την κουζίνα σου μπορεί να θεωρείς ότι δεν τον χρειάζεσαι, αλλά θα σου φανεί χρήσιμος εκεί που δεν το περιμένεις. Ο κλασικός κόφτης με 4 πλευρές σου δίνει την μεγαλύτερη ευελιξία. Ξέμεινες από πολτό τομάτας; Φτιάξε δικό σου επί τόπου με τον κόφτη. Θες να κόψεις κάτι σε λεπτές φέτες; Και πάλι ο κόφτης έχει την απάντηση.

Αν κάτι από τα παραπάνω απουσιάζει από την κουζίνα σου πρέπει σίγουρα να προστεθεί. Μην σκας για το που θα τα βρεις, δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ. Όλα τα εργαλεία μαγειρικής θα τα βρεις στο public.gr.