Δωρεάν events: μουσική, σινεμά κάτω απ' τ' άστρα, τέχνη και δρώμενα!

Περίληψη: Οι πρώτοι καύσωνες έφτασαν αλλά οι βραδιές του Ιούνη είναι πανέμορφες και σε καλούν να τις εκμεταλλευτείς! Τα δωρεάν events είναι πολλά και ενδιαφέροντα!

Το ημερολόγιο δείχνει πως πλησιάζουμε το θερινό ηλιοστάσιο. Το καλοκαίρι μετρά ήδη πάνω από δύο εβδομάδες. Οι θερμοκρασίες ήδη έχουν αγγίξει τα κόκκινα. Η μέρα θέλει… σκιά και ελάχιστες κινήσεις, όμως οι νύχτες είναι τέλειες για να βγεις – χωρίς ζακέτα – και να γυρίσεις στην πόλη! Τα δρώμενα έχουν πολλαπλασιαστεί, κι εμείς βρήκαμε τα πιο ενδιαφέροντα μέρη για να πας, χωρίς εισιτήριο! Ψήσε την παρέα και έφυγες για μαγευτικές βραδιές του Ιούνη!

Καλοκαιρινά βράδια με μουσική υπόκρουση

Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής σε περιμένει το βράδυ του θερινού ηλιοστασίου, δηλαδή την Παρασκευή 21/6, για να απολαύσεις την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε ήχους κλασσικής μουσικής, παραδοσιακούς ήχους και τραγούδια από τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, αλλά και χορευτικά κομμάτια από τους Babo Koro! Είναι δωρεάν αλλά πρέπει να κάνεις κράτηση!

Πάμε σε κάτι πιο… τζαζ, και το κουιντέτο της Νεφέλης Φασούλη. Στον υπαίθριο χώρο της Πειραιώς 260, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024, η Νεφέλη θα παρουσιάσει στις 17 και 18 του μηνός τον νέο της δίσκο με όνομα «Phases» και νέους ήχους τζαζ και ελληνικής μουσικής! Όσοι πιστοί της τζαζ, προσέλθετε!

Θερινή λατρεία στην έβδομη τέχνη

Καλοκαίρι και θερινό σινεμά πάνε μαζί και οι δωρεάν επιλογές δεν λείπουν ούτε αυτή την εβδομάδα. Το 14ο Athens Open Air Film Festival ανοίγει τις (εικονικές) πύλες του και σε προσκαλεί σήμερα Δευτέρα στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, για να δεις το High Fidelity, και την Τετάρτη στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, για να δεις το σπαρταριστό 48 Ώρες, με τον Έντι Μέρφι και τον Νικ Νόλτε!

Στον κινηματογράφο για παιδιά (όλων των ηλικιών), το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φέρνει το Σάββατο το βράδυ την Πεντάμορφη και το Τέρας, την ταινία του 2017 με την Emma Watson! Το γνωστό παραμύθι ζωντανεύει και παίρνει ονειρικές διαστάσεις, καθώς έχει δεχθεί τη φροντίδα της Disney! Μην το χάσεις!

Τέχνη υψηλής αισθητικής

Ξεκινάμε με τη φωτογραφία και μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση στη γκαλερί Stefanidou Tsoukala. Ο φωτογράφος Nikolai Von Bismarck φέρνει στο κοινό ένα φωτογραφικό έργο με τίτλο «Αθήνα: Το Ζωντανό Παρελθόν», επιχειρώντας να γεφυρώσει τους αμέτρητους αιώνες της Ελληνικής πρωτεύουσας, το απύθμενο ιστορικό της βάθος με το σήμερα, παίζοντας με χρώματα και υφές, αναδεικνύοντας την ενέργεια της πόλης.

Περνάμε σε ένα διαφορετικό event, μια εκδήλωση της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, με τίτλο «Όταν η Τέχνη ενοχλεί». Για δύο ημέρες, 17 και 18 Ιουνίου, στο Πάρκο Ελευθερίας θα γίνουν συζητήσεις, προβολές ντοκιμαντέρ, αλλά και stand-up comedy. Η ελευθερία της έκφρασης μπαίνει στο μικροσκόπιο, όχι μόνο σε «σκοτεινές» περιόδους του παρελθόντος (ναζιστική κατοχή, επταετία χούντας) αλλά ακόμη και στη σημερινή εποχή.

Περί Λογοτεχνίας ο λόγος

Πηγαίνουμε στο φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις), ένα φεστιβάλ το οποίο φέρνει κοντά την Ιβηρική χερσόνησο, τη Λατινική Αμερική, και την Ελλάδα! Από σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου, και για 12 μέρες, η Αθήνα γεμίζει events! Το φεστιβάλ είναι γεμάτο εκθέσεις, δρώμενα, συναυλίες, και πολλά άλλα events, για να πας και να γνωρίσεις τη λογοτεχνία στα ισπανικά και πορτογαλικά!

Events εκτός ορίων

Πάμε να δούμε κάτι διαφορετικό; Γιατί όχι! Αναρρίχηση, λοιπόν, και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μπορείς να γνωρίσεις το άθλημα της αναρρίχησης με προγράμματα σχεδιασμένα τόσο για ενήλικους όσο και για παιδιά, κάθε επιπέδου. Με τη μέθοδο «top rope», ο αναρριχητής φορά ειδική εξάρτυση και ασφαλίζεται με σχοινί από την κορυφή της διαδρομής, για την απόλυτη ασφάλεια. Γνώρισε κι εσύ το άθλημα της αναρρίχησης και κάνε την αρχή!

Σειρά παίρνει μία εκδήλωση σχεδιασμένη για παιδιά. Από σήμερα ξεκινά το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Αθηναίων, σε τρία Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης – Νορντάου, Αγίου Παύλου, και Κάτω Πετραλώνων. Το πρόγραμμα υλοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες αλλά και αθλητικές δράσεις. Σπεύσε, όμως, γιατί η προσέλευση ξεκινά στις 8:00πμ, ενώ η αποχώρηση από τις 2:30μμ έως και τις 4:00μμ, για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονιών.

Κλείνουμε με κάτι ιδιαίτερο! Το φεστιβάλ Αριστοναύτες 2024 του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έρχεται για 3η χρονιά για να σε προσκαλέσει σε ένα τετραήμερο γεμάτο events και συναυλίες, στη μοναδική περιοχή του νομού Κορινθίας! Σκέψου το, είναι πολύ κοντά στην Αθήνα για να κάνεις μια βόλτα! Από τις 20 έως και τις 23 Ιουνίου, έχεις να δεις και να κάνεις πολλά, από βραδιές όπερας, μέχρι περιήγηση στους ορεινούς όγκους της περιοχής, και βραδιές αστροπαρατήρησης με τηλεσκόπια!

Κάπου εδώ οι προτάσεις μας τελειώνουν! Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε για να γεμίσεις το ημερολόγιό σου με πράγματα να κάνεις και να δεις. Για ακόμη περισσότερα events, μπες στο Public Tickets και κάνε το θερινό σου ηλιοστάσιο αξέχαστο! Εμείς τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με ακόμη περισσότερα. Μέχρι τότε… have fun!