Δωρεάν events: Τα κορυφαία φεστιβάλ του Σεπτέμβρη σηκώνουν αυλαία

Περίληψη: Ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε δυναμικά με φεστιβάλ και εκδηλώσεις και συναυλίες. Ανακάλυψε τα καλύτερα events που παίζουν δωρεάν τις επόμενες μέρες!

Μετά από ένα δυνατό καλοκαίρι μπαίνουμε σιγά σιγά σε mood φθινοπώρου. Λίγο ο αναποφάσιστος καιρός, λίγο η δουλειά που είχε μαζευτεί τόσο καιρό στο γραφείο, ε δε θέλει και πολύ να σε πιάσει ήδη η νοσταλγία των διακοπών. Don’t worry όμως. Εμείς είμαστε εδώ για να κρατήσουμε την καλοκαιρινή μας διάθεση ζωντανή. Όπως κάθε εβδομάδα, ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα events που παίζουν δωρεάν, για να γεμίσεις τις βραδιές σου με τέχνες, μουσική και πολιτισμό.

Σεπτέμβριος: Ένας μήνας γεμάτος φεστιβάλ

Ο Σεπτέμβριος από άποψη εκδηλώσεων προμηνύεται «καυτός» καθώς συναρπαστικά φεστιβάλ ξεκινούν αυτή την εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα. Πρώτη μας στάση τα νότια προάστια της Αθήνας και το Φεστιβάλ Πόλης στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Το φετινό φεστιβάλ ξεκίνησε χθες Δευτέρα, με το πρόγραμμα να είναι full σε εκδηλώσεις, έως τις 25/9. Την Τετάρτη (7/9) ανεβαίνουν στο Δημοτικό Στάδιο οι «Τρωάδες» του Jean Paul Sartre, σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου και Σοφίας Σταυρακάκη. Το έργο του μεγάλου Γάλλου στοχαστή είναι διασκευή της ομώνυμης τραγωδίας του Ευριπίδη με θέμα τη γυναικεία ύπαρξη και την κοινωνική ταυτότητα.

Φέτος, το Arc For Dance Festival κλείνει τα 15 χρόνια και είναι έτοιμο να υποδεχθεί για άλλη μια χρονιά τους φίλους του χορού και της τέχνης. Με κεντρικό σύνθημα «fall-into-place», όλα τα χορευτικά έργα του φεστιβάλ έχουν ως θεματική την αναζήτηση ενός τόπου και την αίσθηση του «ανήκειν». Το φεστιβάλ ξεκινά σήμερα Τρίτη με την ενότητα ARC_for_All, ένα εργαστήρι χορού και σύνθεσης χορογραφίας που θα τρέξει έως τις 12/9. Τα μουσικοχορευτικά events του 15ου Arc For Dance Festival θα διαρκέσουν έως τις 2/10.

dwrean-events-01

Αυτή την εβδομάδα ξεκινάει και το illustradays 2022. Το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην εικονογράφηση έρχεται την Παρασκευή (9/9) και υπόσχεται μια πολύχρωμη γιορτή κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Από τις 9/9 έως τις 18/9, το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενήσει εργαστήρια, εκθέσεις και ομιλίες από καταξιωμένους καλλιτέχνες και εικονογράφους. Εδώ μπορείς να δεις το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Κορυφαία φεστιβάλ βρίσκουμε και εκτός Αθηνών. Από την Αθήνα μεταφερόμαστε στα Δωδεκάνησα και το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου. Για 15η χρονιά, το κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ του νησιού επιστρέφει στο εμβληματικό Παλάτι των Ιπποτών, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Πηνελόπης Σερδάρη. Από αύριο Τετάρτη (7/9) έως τις 15/9, η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου θα γεμίσει με τους ήχους και τις υπέροχες μελωδίες της κλασικής μουσικής. Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου περιλαμβάνει όπερα, έργα του Mozart και αφιέρωμα στη μοναδική Μαρία Κάλλας.

Δωρεάν events: Καλλιτεχνικές εκθέσεις και μουσικές παραστάσεις

Συνεχίζουμε τις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα, με εκθέσεις για τους λάτρεις των καλών τεχνών. Στη γκαλερί Lola Nikolaou στο κέντρο της Θεσσαλονίκης φιλοξενείται η έκθεση «Love Me Tender». Σε συνεργασία με την ομάδα της Alma-Athens, 26 εικαστικοί θα παρουσιάσουν μια εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης εμπνευσμένη από το θρυλικό τραγούδι του Elvis Presley. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη (8/9).

Επόμενος σταθμός, η Ύδρα και ο Καλλιτεχνικός Σταθμός της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, η καλλιτεχνική ομάδα της Albertina Academy θα παρουσιάσει την ομαδική έκθεση Anime/Souls με έργα καλλιτεχνών, δασκάλων και μαθητών από τη σπουδαία ιταλική σχολή καλών τεχνών. Η έκθεση θα φιλοξενήσει το κοινό από το Σάββατο (10/9) έως τις 21/9.

dwrean-events-02

Άλλη μια ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής τρέχει αυτές τις μέρες στην πόλη της Λάρισας. Στη Δημοτική Πινακοθήκη, εκτίθενται δεκάδες έργα της εικαστικού Αντιγόνης Καββαθά, σε ένα καλλιτεχνικό οδοιπορικό που αρχίζει από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και φτάνει έως το σήμερα. Η έκθεση «Διαδρομή» είναι ανοιχτή καθημερινά εκτός Δευτέρας και θα διαρκέσει έως τις 30/10.

Κλείνουμε τις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα με δύο συναυλιακές προτάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Φαληρικά 2022», ο αγαπημένος Κώστας Μακεδόνας θα συμμετάσχει την Κυριακή (11/9) στη μουσική παράσταση «Μικρασία μου, Ψυχή μου» με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιαστική Καταστροφή. Την επέτειο μνήμης θα τιμήσει και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με μια ανοιχτή συναυλία στην Πλατεία Αριστοτέλους την Τετάρτη (7/9).

Ακόμα μια εβδομάδα είναι γεμάτη από εκδηλώσεις που μπορείς να απολαύσεις με την παρέα σου και μάλιστα δωρεάν! Για ακόμα περισσότερες προτάσεις εξόδου stay tuned στο Public Blog. Η φθινοπωρινή σεζόν μόλις ξεκίνησε!