Δωρεάν events: Ο πολιτισμός και η τέχνη συναντούν το ευ ζην!

Περίληψη: Ποιος είπε ότι χρειάζεται να ξοδευτείς για να διασκεδάσεις; Δες τα κορυφαία δωρεάν events που παίζουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη και… have fun!

Η επιστροφή στη δουλειά, στο πανεπιστήμιο και στο σχολείο φέρνει μαζί της και πολλή κούραση. Αυτό δε σημαίνει όμως πως πρέπει να πάψουμε να διασκεδάζουμε. Ψάχνοντας λόγους για να χουχουλιάσεις σπίτι σου, πολλές φορές μαζί με την κούραση, πέφτει και το χαρτί «χρήματα» στο τραπέζι. Εμείς όμως για να αντικρούσουμε αυτή την δικαιολογία, έχουμε διαμορφώσει μια στήλη που απευθύνεται στη ψυχαγωγία και κάθε εβδομάδα την ανανεώνουμε με ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που τρέχουν στην πόλη! Πάμε λοιπόν να δούμε πως μπορείς να μετατρέψεις μια τυπική σου μέρα, σε μια αξέχαστη εμπειρία με κάθε λογής εκθέσεις, αθλητισμό και πολλά μουσικά δρώμενα.

Κουλτούρα και εκθέσεις

Εάν θέλεις να διευρύνεις τους καλλιτεχνικούς σου ορίζοντες και να προσθέσεις άλλη μια έκθεση στο βιογραφικό σου, μπορείς να θαυμάσεις σύγχρονη τέχνη μέσα από την ομαδική έκθεση «True Believers Μέρος ΙI- The Apartment in Crux» σε επιμέλεια του Βασίλη Ντούπα, ιδρυτή της γκαλερί Τhe Apartment. Από τις 29 Σεπτεμβρίου και για έναν μήνα, η γκαλερί Crux στην Αθήνα θα μετατραπεί σε προσομοίωση της ιστορικής γκαλερί The Apartment και θα στεγάζει έργα που εστιάζουν στη δυνατότητα της ζωγραφικής να ανανεώνεται και να προσαρμόζεται στην εποχή παρά τις πιέσεις της αγοράς.

dorean-events-20-01

Και για να μη ξεχνάμε τις ρίζες μας, έχει κάνει το ντεμπούτο της η ομαδική έκθεση «100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης» σε επιμέλεια της Ελισάβετ Σακαρέλη και θα είναι διαθέσιμη για όλους όσους επιθυμούν να τη θαυμάσουν έως τις 8 Οκτωβρίου. Εννέα σύγχρονοι καλλιτέχνες, είκοσι σπουδαία έργα και πολλαπλές εικαστικές αναζητήσεις, επιδιώκουν να αποδώσουν τη σκοτεινή αυτή στιγμή της ελληνικής ιστορίας.

Μελωδία και βραδιές μουσικής

Παραμένουμε στην Αθήνα αλλά αλλάζουμε είδος εκδήλωσης σε κάτι πιο κλασικό, πιο διαχρονικό αν προτιμάς! Tο Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών διοργανώνει Νύχτες Κλασικής Μουσικής μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Όπως κάθε φθινόπωρο έτσι και αυτό, επιστρέφει δυναμικά το Ινστιτούτο Μουσικής Curtis για να σου χαρίσει μια μαγική βραδιά με πολλαπλούς νέους και ταλαντούχους μουσικούς που αξίζει να ακούσεις.

Σου υποσχεθήκαμε πολλή μουσική, και θα σου τη δώσουμε και με το παραπάνω, με άλλα δυο πολύ υποσχόμενα events. Το 1o Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό Άλσος ήρθε φέτος να μας κρατήσει συντροφιά με ένα πολύ δυνατό δίμηνο τέχνης και πιο συγκεκριμένα θεάτρου και μουσικής. Έως και τις 2 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Χάρη Ρώμα διοργανώνεται ένα αξέχαστο φεστιβάλ. Ο μήνας αυτός είναι αφιερωμένος στον κόσμο της μουσικής ο οποίος συμπεριλαμβάνει πολλούς γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Η τελευταία μουσική εκδήλωση, αφορά τον πολυαγαπημένο Γιάννη Κότσιρα που θα βρίσκεται κοντά μας με αφορμή το 28ο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού το Σάββατο 1 Οκτωβρίου. Ο καλλιτέχνης της καρδιάς μας, θα δώσει μια συναυλία που είναι σίγουρο ότι θα μας μείνει αξέχαστη με την εκφραστική φωνή του και τα τραγούδια του.

 dorean-events-20-02

Αθλητισμός και ευεξία

Ένα από τα γνωστότερα ρητά είναι το «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Και αφού συμφωνούμε με αυτή τη φράση, σου έχουμε πρόταση που σχετίζεται με την υγεία. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας προσκαλεί να πάρουμε μέρος στο πρόγραμμα Αθλητισμού και Ευεξίας που οργανώνει για μικρούς και μεγάλους. Έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μέρος σε πολλαπλά αθλητικά δρώμενα όπως αυτοάμυνα, βασικό και προχωρημένο μάθημα Mat Pilates και Tai Chi, yoga στο πάρκο, cross training και άλλα πολλά. Ταυτόχρονα οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να καταπιαστούν με fun activities όπως μπουγελοδρομίες, ποδηλατικές δράσεις, roller skates, καγιάκ στο κανάλι και ακόμα περισσότερες δραστηριότητες.

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με περισσότερα δωρεάν events για όλα τα γούστα. Μέχρι τότε η ομάδα των Public σας εύχεται μια όμορφη και γεμάτη εβδομάδα.