Δωρεάν events: Τέχνη, δημιουργία και πολλά δρώμενα για την εβδομάδα!

Περίληψη: Ο Ιανουάριος τελειώνει, μα τα events όχι! Δες τι περιμένει να το ανακαλύψεις την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε!

Αισίως φτάσαμε στις τελευταίες μέρες του πρώτου μήνα του 2024. Το σαββατοκύριακο τελείωσε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα events σταμάτησαν! Εμείς είμαστε λάτρεις των events και φροντίζουμε να έχουμε προτάσεις για κάθε μέρα του χρόνου. Πάμε να δούμε μερικές άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις δωρεάν εκδηλώσεων, που σε περιμένουν για να ανοίξουν τους ορίζοντές σου στις τέχνες και όχι μόνο.

Ο Καραγκιόζης έρχεται την Κυριακή

Το κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς» του Δήμου Περιστερίου έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα για ολόκληρη την περίοδο μέχρι και το καλοκαίρι. Μπες στο site του και δες τι έχουν προγραμματίσει! Αυτή την Κυριακή, όμως, έρχεται το Θέατρο Σκιών Σπυρόπουλου στο Περιστέρι και ανεβάζει την ξεκαρδιστική παράσταση «Ο Καραγκιόζης και ο Καλόσαυρος»! Το θέατρο σκιών είναι παράδοση που χάνεται στα βάθη του χρόνου, αλλά και μια μορφή τέχνης η οποία είναι παγκοσμίως μοναδική, επομένως… προτείνουμε την παράσταση σε μικρούς και μεγάλους!

Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά

Το River West ξεκίνησε το 2024 με κάτι φτιαγμένο για παιδιά! Μέχρι το τέλος του Γενάρη, στο επίπεδο 1 του εμπορικού κέντρου, τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν τη δική τους paper doll, μια κούκλα από χαρτί που θα αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά τους. Τσέκαρε στη σελίδα του εργαστηρίου για τις μέρες και τις ώρες που πραγματοποιούνται τα εργαστήρια και καλή δημιουργική διασκέδαση!

Γνώρισε τον Salvador Dali και τον σουρεαλισμό από κοντά

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts παρουσιάζει τον κορυφαίο Salvador Dali μέσα από 6 ιστορικά γλυπτά, μαζί με 50 νέα έργα του Θεόδωρου Πανταλέων, ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων εκπροσώπων του σουρεαλισμού, σε μια μοναδική έκθεση. Μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, η έκθεση σε περιμένει για να γνωρίσεις από κοντά το μοναδικό αυτό κίνημα της τέχνης.

Ζωγραφικής συνέχεια στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Video Duration
0:32

Μια μοναδική ομαδική έκθεση με τίτλο «Mundus Imaginalis» έρχεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Ηλιάνας Κυριακίδου, Γιώργου Λουλούδη, Ελένης Μάναλη, Θοδωρή Ρουσόπουλου, Πέτρου Στράγκα, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Κωνσταντίνου Θ. Σπυρόπουλου. Οι καλλιτέχνες αναδεικνύουν τα τρία επίπεδα της πραγματικότητας, το Υπεργήινο, το Γήινο, και το Υπογήινο, μέσα από τη δική τους, μοναδική, εικαστική γλώσσα. Αναζήτησε το νήμα που συνδέει τα τρία αυτά κοσμικά επίπεδα, τις δυνάμεις που τα διέπουν, και την επιρροή που έχουν στον Άνθρωπο, μέσα από τα έργα τους!

Masterclass και Screening στο θέατρο!

Το Ίδρυμα Ωνάση φέρνει στην Ελλάδα τον Alexander Zeldin, Βρετανό σκηνοθέτη και συγγραφέα, αλλά και πρωτοπόρο του κοινωνικού ρεαλισμού. Σε μια μοναδική βραδιά, στις 2 Φεβρουαρίου, θα γίνει βιντεοπροβολή του θεατρικού έργου LOVE, ενώ θα ακολουθήσει masterclass και Q&A session. Ο Zeldin θα περιγράψει ολόκληρη την πορεία του προς τη δημιουργία του LOVE, ενός έργου που έχει αναδείξει μια νέα μορφή κοινωνικού ρεαλισμού. Είναι δωρεάν, αλλά κράτησε θέση εδώ!

Terra Incognita: ένα ταξίδι στην ταξιδιωτική φωτογραφία

Η φωτογραφία μπορεί να σε φέρει σε επαφή με τόπους μακρινούς και άγνωστους πολιτισμούς. Σήμερα ίσως είναι και πιο σημαντικό. Απομακρυσμένες φυλές, ανεξερεύνητες θρησκείες, άγνωστες τελετουργίες, πολιτισμοί που εξαφανίζονται, εντυπωσιακά γεγονότα, όλα καταγράφονται με μοναδικό τρόπο από τον φωτογραφικό φακό και σε προσκαλούν να τα ανακαλύψεις! Η έκθεση του Αθανάσιου Μαλούκου «Terra Incognita» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε προκαλεί και προσκαλεί να ανακαλύψεις τον μοναδικό πολιτιστικό πλούτο του πλανήτη μας σε μια μοναδική φωτογραφική περιήγηση!

Τέχνη και Λογοκρισία: Ιερά και Όσια, μια έκθεση που θα συζητηθεί

Υπό μία έννοια, ήδη συζητείται! Ο λόγος είναι πως η έκθεση αυτή προέκυψε από το κατέβασμα της ροζ σημαίας από την Ελληνική πρεσβεία στη Νέα Υόρκη. Η σχέση μεταξύ τέχνης και πρόκλησης είναι κάτι τόσο παλιό όσο και το Ελληνικό έθνος. Από τη βαθιά αρχαιότητα, οι καλλιτέχνες προκαλούσαν τα «χρηστά ήθη» με την τέχνη τους. Σήμερα, μετά από χιλιάδες χρόνια, αποτελεί ακόμη θέμα έντονης συζήτησης. Η ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών Κωνσταντία Βλαχίδου, Βασίλη Καρκατσέλη, Κατερίνας Μπάτζιου, Γιάννη Πομάκη, Γιάννη Σταμενίτη, Εβίτας Σταύρου, Κωνσταντίνου Φωτιάδη, πραγματοποιείται στον χώρο Oratos στη Θεσσαλονίκη και σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τα δικά σου όρια στην τέχνη!

Ψυχολογική Ενδυνάμωση: σειρά διαλέξεων για όλους

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει τον 2ο Κύκλο Διαλέξεων για Ψυχολογική Ενδυνάμωση, με την ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων Νέλη Βυζαντιάδου και με τη φιλική συμμετοχή ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών. Μπες στη σελίδα του ΚεΠο και δες τις προγραμματισμένες διαλέξεις. Το ψυχικό τραύμα, ο έρωτας και η αγάπη, ο φόβος της μοναξιάς και της συναισθηματικής επένδυσης, είναι τα θέματα που θα αγγίξουν οι διαλέξεις.

Αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, μουσεία

Όπως πάντα, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, οι ιστορικοί χώροι, τα μνημεία, και τα μουσεία, τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο υπό τη διαχείριση του Υπουργείου Πολιτισμού, ανοίγουν ελεύθερα για όλους τους επισκέπτες! Επομένως, με την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου να πλησιάζει, μπορείς να κανονίσεις μια επίσκεψη στον χώρο που σε ενδιαφέρει και να τον δεις από κοντά, δωρεάν!

Εδώ κλείνουμε τις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα και σου ευχόμαστε προκαταβολικά καλό μήνα! Μέχρι την επόμενη Δευτέρα που θα επανέλθουμε με ακόμη περισσότερα δωρεάν events και προτάσεις για να μην αφήσεις ούτε μια μέρα να περάσει ανεκμετάλλευτη. Σου ευχόμαστε να περάσεις τέλεια!