Δωρεάν events: Εβδομάδα με Έλληνες εικαστικούς & πάρτι στην Κυψέλη!

Περίληψη: Άλλη μια εβδομάδα ξεκινά και η ατζέντα μας είναι γεμάτη με φανταστικά δωρεάν events για την επόμενή σου έξοδο!

Μπήκαμε επισήμως στο Φλεβάρη. Αν και είμαστε στην καρδιά του χειμώνα ο καιρός μέχρι στιγμής μας κάνει το «χατίρι» για να απολαύσουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις τις βόλτες μας στην πόλη. Πιστοί στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού, ψάξαμε και βρήκαμε τις καλύτερες προτάσεις εξόδου με ελεύθερη είσοδο, και στις παρουσιάζουμε όπως κάθε Δευτέρα στην πορτοκαλί μας ατζέντα. Οι επιλογές, όπως θα δεις είναι πολλές, οπότε κάθισε στα ζεστά και ξεκινά τις απαραίτητες προεργασίες στην ομαδική για να κανονίσεις όπως πρέπει την επόμενή σας έξοδο! Τι λες, πάμε να τις δούμε παρέα;

Καλλιτεχνικές περιηγήσεις με Έλληνες ζωγράφους!

Οι προτάσεις μας ξεκινούν, με τι άλλο, εκθέσεις από τον χώρο της τέχνης! Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει για δεύτερη φορά μια φαντασμαγορική έκθεση με έργα του Μιχάλη Μιχαήλ, ενός από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς κόμικς και εικαστικούς της δεκαετίας του ’80. Μέσα από τα έργα του ο Μιχάλης Μιχαήλ συνεχίζει να μας ξεναγεί στην ηλεκτρική, υπόγεια, σύγχρονη πόλη παρουσιάζοντας την παρακμή και την εγκατάλειψη. Την τρυφερότητα και τη βία. Το θόρυβο και τη σιωπή. Έως και τις 11/02.

dwrean-events-89-03

Σειρά έχει η έκθεση «Η αλχημεία της ζωγραφικής» που έκανε εγκαίνια την προηγούμενη Παρασκευή στο Ίδρυμα Β&Μ ΘεοχαράκηΕκατόν δεκαέξι πολύτιμα έργα του ζωγράφου Μιχάλη Οικονόμου, συνθέτουν μια έκθεση αφιερωμένη σε έναν από τους σημαντικούς Έλληνες εικαστικούς του 20ου αιώνα. Με πηγή έμπνευσης τα φυσικά τοπία, τα έργα του Μιχάλη Οικονόμου συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και να τραβούν τα βλέμματα για την απλότητα και την ατμοσφαιρικότητά τους. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, οικογένειες και ενήλικες.

Επόμενος προορισμός το Μαρούσι. Στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη παρουσιάζεται η έκθεση με τίτλο «Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής». Πρόκειται για την πρώτη έκθεση της χρονιάς με αντιπροσωπευτικά έργα του ζωγράφου από διαφορετικές εποχές, κάποια από τα οποία δεν παρουσιάζονται συχνά. Οι οκτώ θεματικές ενότητες που έχουν επιλεγεί, αναπτύσσονται σε δύο ορόφους παρουσιάζοντας μια συνολική εικόνα από τη καλλιτεχνική πορεία του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου.

dwrean-events-89-02

Ανάμεσα στους σημαντικότερους Έλληνες εκπροσώπους των καλών τεχνών βρίσκεται και ο Αλέκος Φασιανός. Το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών εγκαινιάζει το δεύτερο μέρος της μεγάλης σπονδυλωτής αφιερωματικής έκθεσης «Οι χαλκογραφίες του Αλέκου Φασιανού: Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών 1979-2008». Η έκθεση που ξεκίνησε τον περσινό Δεκέμβριο φιλοδοξεί να παρουσιάσει το σύνολο των χαλκογραφιών του διάσημου ζωγράφου, που φιλοτεχνήθηκαν και τυπώθηκαν σε συνεργασία με τους εικαστικούς Pino Pandolfini και Δήμητρα Σιατερλή.

Πριν κλείσουμε τις προτάσεις μας από το χώρο της τέχνης θα κάνουμε μια στάση στην περιοχή της Πλάκας. Για 14η χρονιά το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum Museum for Architecture and Design παρουσιάζουν ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με δημιουργούς από όλα τα είδη των τεχνών. Από ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία μέχρι αρχιτεκτονική, installations και video art, ο παλμός της τέχνης χτυπά στην καρδιά της Αθήνας και το Energy Athens 2024.

dwrean-events-89-07

Εργαστήρια και παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους!

Ένα event αφιερωμένο στο παιδικό παιχνίδι είναι πάντα μια θαυμάσια επιλογή εξόδου για τους μικρούς μας φίλους. Το Ινστιτούτο Goethe μας προσκαλεί σε ένα διασκεδαστικό απόγευμα παιχνιδιού και γνωριμίας με τη γερμανική γλώσσα που απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας.

Συνεχίζουμε τις προτάσεις μας με ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Μια ιστορική βιβλιοθήκη με χιλιάδες σπάνιες εκδόσεις και τεκμήρια γίνεται ένα σύγχρονο lab, φιλοξενώντας 4 διαδραστικά εργαστήρια, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες να ανακαλύψουν τα μυστικά και την ιστορία της τέχνης του βιβλίου. Νέες τεχνολογίες, παραδοσιακές τέχνες, καλλιτέχνες και επιστήμονες αλλάζουν τα δεδομένα γύρω από τη βιβλιοθήκη, το παρελθόν και το ίδιο το βιβλίο δημιουργώντας νέες εμπειρίες!

dwrean-events-89-04

Ο Δήμος Αθηναίων εμπλουτίζει τις επιλογές για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών το Σαββατοκύριακο στις γειτονιές της πόλης, προσφέροντας τον Φεβρουάριο ακόμα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα δημιουργικής μάθησης «Παίζοντας θέατρο με τα φρούτα», απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και προάγει την αξία της υγιεινής διατροφής συνδυάζοντας την καλλιέργεια των γνώσεων και της δεξιοτεχνίας με το παιχνίδι και την ψυχαγωγία. Το Σάββατο 3 & 10 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου και Σεπολίων, αντίστοιχα.

Ιρανικό σινεμά και μαθήματα cocktails στην Κυψέλη!

Το Ιράν είναι μία από τις μεγαλύτερες «σχολές» κινηματογραφιστών εκτός Ευρώπης και ΗΠΑ, με πολυβραβευμένους δημιουργούς όπως o Asghar Farhadi και ο Nasser Taghvai. Το 1ο Athens Iran Film Festival, είναι γεγονός και έρχεται στο Studio New Star Cinema για να μας παρουσιάσει μερικά από τα σπουδαιότερα δείγματα του σύγχρονου ιρανικού σινεμά, εγκαινιάζοντας την ίδια στιγμή ένα νέο θεσμό στα κινηματογραφικά δρώμενα της πόλης.

Video Duration
2:12

Κλείνουμε τις προτάσεις μας στην περιοχή της Κυψέλης, εκεί όπου αυτή την εβδομάδα βρίσκουμε όχι ένα αλλά δύο events με ελεύθερη είσοδο που αξίζει να τιμήσεις με την παρουσία σου. Το Athens Cocktails έρχεται το ερχόμενο Σάββατο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με ένα special event όπου γνωστοί bartenders της πόλης θα παρουσιάσουν τα αγαπημένα τους cocktails. Από νωρίς το απόγευμα στο Creative Lab 2 θα παραδίδονται δωρεάν μαθήματα-σεμινάρια cocktails για αρχάριους, σε μία από τις πιο fun τοποθεσίες της πόλης!

Μία μέρα μετά, το ΚΥΨΕΛΗ BEAT θα ρίξει την αυλαία της εβδομάδας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα ολοήμερο event που συνδυάζει μουσική, φαγητό, workshops και πολλή μουσική έρχεται να δημιουργήσει ένα all-day σημείο συνάντησης, από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, σε μία από τις πιο ζωντανές γειτονιές της πόλης. Ρυθμό στο ΚΥΨΕΛΗ BEAT θα δώσουν μερικοί από τους πιο γνωστούς DJs της πόλης με δυνατά grooves απ' όλο το φάσμα της μουσικής. Μην το χάσεις!

dwrean-events-89-05

Κάπου εδώ ολοκληρώνονται οι προτάσεις μας γι’ αυτή την εβδομάδα! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Δευτέρα. Έως τότε, να περάσεις υπέροχα όπου και αν τελικά σε βγάλει ο δρόμος με την παρέα σου!