Δωρεάν events: Φεβρουάριος με τέχνη, θέατρο, αλλά και αθλητισμό!

Περίληψη: Η εβδομάδα ανοίγει με πολλή τέχνη και εικαστικά, κινηματογράφο, θέατρο, αλλά και αθλητισμό, για να έχεις προορισμό για όλες τις μέρες!

Κάπως έτσι, χωρίς να το καταλάβουμε, φτάσαμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου! Ο καιρός είναι, όπως μας έχει συνηθίσει εσχάτως, αίθριος και σε προσκαλεί σε απογευματινές εξορμήσεις! Και αυτή την εβδομάδα, τα ψυχαγωγικά δρώμενα είναι πολλά και έχουμε διαλέξει τα πιο ενδιαφέροντα για να σε βοηθήσουμε να κανονίσεις την επόμενη έξοδο με την παρέα, ή γιατί όχι, και σόλο. Πάμε να δούμε τι θα δεις!

Εικαστικά και φωτογραφία

Ξεκινάμε την περιήγηση στην πόλη με μια έκθεση φωτογραφίας. Το 2ο B&W Athens Photography είναι ένα φεστιβάλ ασπρόμαυρης φωτογραφίας, με εκατοντάδες φωτογράφους από 71 χώρες να εκθέτουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους στο Σεράφειο, σε μια διοργάνωση της Blank Wall Gallery, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Αθηναίων. Για τους λάτρεις της φωτογραφίας, είναι must, αλλά μην αργήσεις: η έκθεση «τρέχει» από 24 έως 26 Φεβρουαρίου!

dwrean-events-91-03

Μένουμε στα εικαστικά και σε στέλνουμε στο… αεροδρόμιο! Στο επίπεδο αφίξεων, έξοδος 1, υπάρχει η έκθεση «Γιάννης Μόραλης – Μια περιήγηση στην Αθήνα», η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους χώρους του αεροδρομίου από την Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης – Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης. Αν είσαι ήδη γνώστης του Γιάννη Μόραλη, ή αν θέλεις να τον γνωρίσεις, μια επίσκεψη στο αεροδρόμιο ενδείκνυται – αν όχι επιβάλλεται!

Περνώντας στη σύγχρονη εποχή, στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος τρέχει η ατομική έκθεση της Μαρίας Διακοδημητρίου με τίτλο «Remake», και μέχρι το Σάββατο 2 Μαρτίου. Η καλλιτέχνις εκθέτει τις μοναδικές της δημιουργίες, επηρεασμένη από μνήμες του παρελθόντος που την έχουν εμπνεύσει, αλλά φερμένες στο σήμερα. Η επιμελήτρια της έκθεσης, Ίριδα Κρητικού, έχει χρησιμοποιήσει κάθε μέσο στη διάθεσή της, μέχρι και πολυμέσα, ώστε να συνενώσει τις εικόνες και να δημιουργήσει μια μοναδική αφήγηση που πρέπει να δεις.

Παραμένουμε στο χώρο των εικαστικών τεχνών και ερχόμαστε στην αναδρομική έκθεση της Ρίκας Πανά, η οποία φιλοξενείται στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Στην έκθεση παρουσιάζονται περί τα 80 έργα ζωγραφικής της καλλιτέχνιδας, σε καμβά ή σε χαρτί, τα οποία χρησιμοποιούν την ανθρώπινη μορφή για να αναδείξουν ζητήματα που την απασχολούν. Το έργο της Ρίκας Πανά διαμορφώθηκε από τα βιώματά της μέσα στην κατοχή, τον εμφύλιο πόλεμο, τη δικτατορία, αλλά και τα προσωπικά της προβλήματα υγείας.

Κλείνουμε την ομάδα των εικαστικών εκθέσεων με κάτι μοναδικό: την έκθεση ζωγραφικής της νεαρής και ανερχόμενης Κινέζας ζωγράφου Lyn Liu, με τίτλο «Mocking Game». Η Liu έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο σύμπαν συμβολισμών και σχεδόν παράλογων εικόνων, αντανακλώντας καθημερινές καταστάσεις μέσα από ένα μοναδικό και σχεδόν κινηματογραφικό βλέμμα. Αν θέλεις να είσαι από τους πρώτους που θα δουν μια νέα – μα τόσο γνώριμη – μορφή ζωγραφικής, ο δρόμος πρέπει να σε βγάλει στη γκαλερί The Breeder στο Μεταξουργείο.

dwrean-events-91-02

Θέατρο και κινηματογράφος

Πάμε στο θεατρικό σανίδι και στο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων, το οποίο επιστρέφει για 13η χρονιά με μια σειρά έργων τα οποία περιστρέφονται γύρω από επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα. Σήμερα Δευτέρα, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην Αθήνα, ανεβαίνει το έργο της Μαρία Σαν Μιγκέλ «Το βλέμμα του άλλου», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου. Μετά την ανάγνωση, η συγγραφέας θα συζητήσει με το κοινό.

Περνάμε στην 7η τέχνη και ερχόμαστε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και τον κύκλο προβολών Ciné-Club, ο οποίος επιστρέφει ανανεωμένος και δίνει κάθε τρίμηνο την ευκαιρία σε μια καταξιωμένη προσωπικότητα του πολιτιστικού χώρου να διαλέξει τρεις ταινίες. Για τον Φεβρουάριο, ο σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής έχει επιλέξει την ταινία «Άννα» του Pierre Koralnik, με την προβολή να έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη!

Παραμένουμε στην 7η τέχνη αλλά περνάμε στο παιδικό σινεμά και δη στο κινούμενο σχέδιο. Στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, το Σάββατο έχουμε την προβολή της ταινίας «Στο Στοιχείο Τους», μια νέα πρωτότυπη ταινία της Disney / Pixar. Σε μια πόλη όπου όλοι οι κάτοικοι αντιστοιχούν σε ένα από τα τέσσερα μεταφυσικά στοιχεία – και προσέχουν ώστε να μην έρχονται σε καταστροφικές επαφές. Δύο από τους κατοίκους, όμως, η Φλόγα και ο Νηρέας, το θέλουν πολύ!

Video Duration
2:19

Αθλητισμός και συζητήσεις στο Εθνικό!

Θέλεις κάποιο event το οποίο να σε μυήσει στα μυστικά της μπάλας; Στο ΚΠΣΙΝ υπάρχει το κατάλληλο event για 'σένα. Football skills, λοιπόν, και εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων και ανάπτυξη φυσικής κατάστασης, για τους εκκολαπτόμενους μάγους της μπάλας, αλλά και εμβάθυνση στους κανονισμούς του αθλήματος, μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια, ομαδικά και ατομικά, με ή χωρίς μπάλα! Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά με σειρά προτεραιότητας!

Στο ίδιο πλαίσιο, μπορείς να επισκεφθείς το ΚΠΣΙΝ και να μιλήσεις με καθηγητές φυσικής αγωγής για να πάρεις χρήσιμες συμβουλές και ατομικά προγράμματα εκγύμνασης! Αερόβια άσκηση, μυϊκή ενδυνάμωση, ασκήσεις ευλυγισίας, σωστή αποθεραπεία, και πολλά ακόμα είναι τα πράγματα για τα οποία μπορείς να ενημερωθείς και να δοκιμάσεις με τον σύμβουλο άσκησης, στον χώρο του στίβου. Απλά θα πρέπει να ξυπνήσεις… νωρίς!

Το Εθνικό Θέατρο έχει ανοίξει έναν κύκλο συζητήσεων πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί, στην Κεντρική Σκηνή στο κτήριο Τσίλλερ, δημόσια συζήτηση με θέμα «Αναπηρία και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές». Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν η stand-up comedian Κατερίνα Βρανά, η ηθοποιός Βασιλική Δρίβα, η αθλήτρια με αμαξίδιο Γεωργία Καλτσή, και ο stand-up comedian Πάνος Κατσής. Τον συντονισμό της συζήτησης θα κάνει ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ενώ η εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Κάπου εδώ τελειώνουν οι προτάσεις μας για την εβδομάδα! Δε μπορείς να πεις, καλύψαμε όλα τα γούστα και όλες τις απαιτήσεις, για να έχεις να κάνεις πράγματα όλες τις μέρες. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, καλές βόλτες και καλή διασκέδαση! Tschüss!