Δωρεάν events: Ο Φεβρουάριος κλείνει με σινεμά, θέατρο και δρώμενα

Περίληψη: Ο χειμώνας τελειώνει με τον Φλεβάρη, αλλά η καλλιτεχνική δραστηριότητα δεν σταματά! Έχουμε πολλά δωρεάν events για να γεμίσεις το πρόγραμμα και αυτής της εβδομάδας.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με βροχές, αλλά ο καιρός δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει! Τα σύννεφα θα αραιώσουν, η βροχή θα σταματήσει, και η πόλη σε περιμένει να την γυρίσεις και να επισκεφθείς όλα αυτά τα events που έχουμε διαλέξει για την οπτικοακουστική σου απόλαυση! Το σινεμά, το θέατρο, αλλά και οι καλές τέχνες κυριαρχούν στις επιλογές της εβδομάδας που μόλις άρχισε. Πάμε να δούμε τι θα δούμε!

Rendez-vous στη μεγάλη οθόνη

Η έβδομη τέχνη έχει την τιμητική της αυτή την εβδομάδα και ξεκινάμε με το Kino Athens International Independent Film Festival, το διεθνές φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου της Αθήνας, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή και θα διαρκέσει 10 μέρες. Την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 1η Μαρτίου, θα γίνει η προβολή της ταινίας «Europa» της Sudabeh Mortezai στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Δες όμως το πρόγραμμα και για τις επόμενες ημέρες!

Περνάμε στον Μήνα Αφροαμερικανικής Παράδοσης και στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (HAU), με την δράση HAU Movie Club και την προβολή της κλασσικής αμερικανικής ταινίας «A Patch of Blue» («Τυφλός Άγγελος»). Μια σημαντικότατη ταινία με τον Sidney Poitier και την Shelley Winters, η οποία κέρδισε και το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για αυτή την ερμηνεία.

Video Duration
1:34

Το επόμενο event είναι συνδυαστικό! Πηγαίνοντας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος αύριο (Τρίτη), σε περιμένουν από τις 5μ.μ. αληθινά γαλλικά κρουασάν, ακολουθούμενα από γευσιγνωσία κρέπας. Όλα αυτά ως προετοιμασία για την ταινία «À la belle étoile», μια ταινία με σαφείς νότες γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Και βέβαια, μετά την ταινία, θα ακολουθήσει σχολιασμός και συζήτηση με τους σεφ Στέλιο Παρλιάρο, Marie Simon, και Arnaud Larher!

Θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα

Από την έβδομη τέχνη πηγαίνουμε στην έκτη και στο θέατρο, όπου και βρίσκουμε την παράσταση «Αθηνάς Παναγούλη, Επιτάφιος». Το έργο του Γιάννη Σολδάτου ανεβαίνει στο Θέατρο Πράξη Επτά και φέρνει στο σανίδι τον Αλέξανδρο Παναγούλη, κορυφαίο αγωνιστή την εποχή της δικτατορίας, μέσα από τις αναμνήσεις της μητέρας του, Αθηνάς.

Αν σου αρέσει το improv, τότε μια επίσκεψη στο ImproVIBE και το Athens Improv Jam είναι απαραίτητη! Κάθε παράσταση περιλαμβάνει τέσσερα μέρη και διαφορετικές ομάδες αποφοίτων του ImproVIBE σε κάθε μέρος, ενώ στο τελευταίο η σκηνή ανοίγει και όλοι έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους!

Εργαστήρια & Συζητήσεις

Μια πρωτότυπη καλλιτεχνική και επιστημονική συνάντηση, το Art & Science Microforum, αποτελεί μια εντελώς αναπάντεχη ημερίδα, στην οποία επιχειρείται η διαμόρφωση μιας πλατφόρμας διαλόγου καλλιτεχνών και επιστημόνων, με μοναδικό κίνητρο τη διερεύνηση των κόσμων που γεννιούνται από τη σύγκλιση τεχνολογίας, επιστήμης, και τεχνών. Πέρνα μια βόλτα από το Flux Laboratory Athens και θα καταλάβεις!

Σε κάτι πιο απτό, το εργαστήριο χαρακτικής για ενήλικες με τίτλο «Βιομηχανικά χαράγματα» φέρνει τον ζωγράφο και χαράκτη Μάρκο Καμπάνη σε έναν κύκλο εργαστηρίων, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της χαρακτικής και να μάθουν την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή τέχνη. Τα υλικά και η συμμετοχή είναι δωρεάν, αρκεί να κρατήσεις θέση στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Ενδιαφέρουσες εικαστικές εκθέσεις

Η Γκαλερί Σκουφά και ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής την καινούρια έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Καλογεροπούλου. Η ζωγράφος έχει ένα μοναδικό στυλ το οποίο εν πρώτοις έχει αθώο και απλοϊκό αποτύπωμα, όμως κρύβει μέσα του πολλαπλά επίπεδα και χρειάζονται χρόνο για να τα εξερευνήσει κανείς και να ανακαλύψει τους κόσμους που είναι επιμελώς ενθέμενοι στα έργα της καλλιτέχνιδος.

Η τέχνη της χαρακτικής έχει και δεύτερη παρουσία στα events της εβδομάδος, με την ομαδική έκθεση χαρακτικής της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, με τίτλο «Οικιακή Πανίδα». Στον Χώρο Τέχνης Εκτός στην Κυψέλη, διάφοροι καλλιτέχνες εξερευνούν τη διαχρονική σχέση ανθρώπου και ζώου, όπως αυτή διαμορφώνεται στη σύγχρονη εποχή, όπου η οικιακή πανίδα μετασχηματίζεται και διαμορφώνεται με εντελώς νέους τρόπους.

Τελειώνουμε με την έκθεση με τίτλο «Γόρδιοι Δεσμοί» του Στέργιου Στάμου, η οποία θα παρουσιαστεί στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, και περιλαμβάνει έργα του καλλιτέχνη τα οποία καλύπτουν δύο μεγάλες ενότητες της δουλειάς του. Ταυτοχρόνως, παρουσιάζεται και μια νέα σειρά γλυπτών. Στο Κτήριο Α' Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων.

Οι προτάσεις μας τελειώνουν εδώ και ανανεώνουμε το rendez-vous μας για την επόμενη εβδομάδα, με μια νέα παρτίδα από events για να καλύψουμε τις καλλιτεχνικές – και όχι μόνο – ανησυχίες σου! Καλή εβδομάδα και… au revoir την επόμενη Δευτέρα!