Πού θα βγεις το ΣΚ: Exclusive συναυλία με Βανδή, σινεμά & θέατρο!

Περίληψη: Πλησιάζοντας στο σαββατοκύριακο, είναι ώρα να σκεφτείς πού θα πας και τι θα κάνεις. Αλλά σε έχουμε φτιάξει, με μπόλικα events και μέρη για να πας!

Τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, λοιπόν, και τα events είναι πολλά και πολύ ενδιαφέροντα! Τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να βγεις και να απολαύσεις θέατρο, μουσική, σινεμά ακόμη σε θερινά, και διάφορα άλλα events, χωρίς να σκέφτεσαι για το… αν θα πάρεις ζακέτα. Εμείς διαλέξαμε μερικά από τα πολλά καλλιτεχνικά (και μη) δρώμενα που τρέχουν αυτή την περίοδο, για να σε βάλουμε σε τροχιά… τέχνης. Αλλά και γαστρονομίας, η οποία μπορεί κανείς να πει πως είναι μια άλλη μορφή τέχνης. Που απλά περνά απ' το στομάχι. Όπως ο έρωτας. Win-win situation. Πάμε όμως να τα δούμε, προτού κρυώσουν τα burgers. Ποια burgers; Θα δεις… ;)

Το θεατρικό σανίδι και τα φώτα σε καλούν

Θέατρο λοιπόν, και ξεκινάμε με κάτι πολύ κλασικό – αλλά όχι αρχαίο. Ντοστογιέφσκι και «Έγκλημα και τιμωρία» για να μπεις στο κλίμα. Μιλάμε για ένα έργο το οποίο έχει διαβαστεί σε ολόκληρη την υφήλιο, ένα αριστούργημα της λογοτεχνίας, και κάτι πολύ επίκαιρο: μπορεί η ιδέα της ανωτερότητας να δικαιολογήσει τη βία και το έγκλημα, έστω κι αν αυτό είναι υπέρ της κοινωνίας; Τελικά, ποιος ορίζει το «υπέρ» και, ακόμη πιο σημαντικά, ποιος ορίζει την «ανωτερότητα»; Αν θες τις απαντήσεις του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, το Θέατρο Πορεία σε περιμένει.

pou-tha-vgeis-117 - 01

Περνάμε σε κάτι πιο νέο και ανατρεπτικό: «Κασέτα» της Λούλας Αναγνωστάκη, ένα θεατρικό έργο που έχει αφήσει έντονα τα σημάδια του. Η Κασέτα ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Σταθμός, αλλά και τέσσερις δεκαετίες μετά την θρυλική παράσταση με τον Κάρολο Κουν. Με πιστότητα προς το πρωτότυπο, η Κασέτα μας φέρνει αντιμέτωπους με την αποξένωση, την απομόνωση, την καταπίεση στη ζωή σε μια πόλη που πνίγει κάθε σκέψη και κάθε θέληση. Είναι η κασέτα με τις σκέψεις του ήρωα.

Κλείνουμε την θεατρική μας περιπλάνηση με κάτι εντελώς καινούριο: «I am falling in love – Εκδοχές πάνω στην Δωδέκατη Νύχτα», μια σύλληψη του Γιώργου Βαλαή, πάνω στο έργο του Shakespeare «Η Δωδέκατη Νύχτα». Ο Άγγλος συγγραφέας δόμησε την τέλεια κωμωδία με ένα ευφυές για την εποχή πλέγμα ερωτευμένων και κρυμμένων ταυτοτήτων, διακωμωδώντας την τραγική ανθρώπινη κατάσταση, αυτήν στην οποία ο έρωτας «οφείλει» να είναι κρυφός. Ο Γιώργος Βαλαής παίζει πάνω στο μοτίβο της Δωδέκατης Νύχτας, σε μια απόπειρα ανάδειξης της ίδιας της φύσης της επιθυμίας, βάζοντας τους ηθοποιούς να εξερευνήσουν τις πιθανότητες! Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

pou-tha-vgeis-117 - 02

Η μεγάλη οθόνη λάμπει ακόμη

Πάμε στην έβδομη τέχνη και στο Hollywood, σε ένα thriller που θα σε καθηλώσει: «Κραυγή Σιωπής» ("Speak No Evil"), με ένα απίστευτο καστ: James McAvoy, Mackenzie Davis, Scoot McNairy, Aisling Franciosi, σε μια ταινία που θα ανεβάσει τους παλμούς σου και θα σε κάνει να κολλήσεις στην καρέκλα σου μέχρι το τέλος. Ο McAvoy δίνει ρεσιτάλ… creepiness και ο εφιάλτης έχει ήδη ξεκινήσει προτού το καταλάβεις.

Video Duration
2:56

Πάμε στον διεθνή κινηματογράφο και σε μια Γαλλική παραγωγή σε σκηνοθεσία της Laetitia Colombani, πάνω στο δικό της ομώνυμο βιβλίο: «Η Πλεξούδα». Η ταινία θα σε πάει σε τρεις χώρες, Ινδία, Ιταλία, Καναδά, και στις ιστορίες τριών γυναικών που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, αλλά που οι μοίρες τους είναι ήδη συνδεδεμένες – αν και οι ίδιες δεν θα το μάθουν παρά στο τέλος. Μια ταινία η οποία θα σε αφήσει με τα μάτια υγρά και την πίστη σε αυτό το κάτι που συνδέει όλους μας ανανεωμένη.

Video Duration
1:52

Τρίτη και τελευταία ταινία, το «Κόκκινο Νησί», μια ταινία η οποία εξερευνά την περίοδο της αποικιοκρατίας στα τέλη των 60s και τις αρχές των 70s, στην Μαδαγασκάρη, αποικία της Γαλλίας. Αλλά από την οπτική γωνία των αναμνήσεων ενός 10χρονου παιδιού! Η ομορφιά της φύσης, η ξεγνοιασιά μιας περιόδου φαινομενικά ήσυχης για τη Γαλλία και την αποικία, η ησυχία του τροπικού νησιού, όλα παίρνουν άλλη τροπή, όταν… ε, όταν δεις την ταινία θα μάθεις!

Μούσες και μουσική

Οι εν λόγω μούσες δεν είναι άλλες από την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Ελεονώρα Ζουγανέλη, οι οποίες έρχονται στο Θέατρο Λυκαβηττού για ένα μοναδικό βράδυ Σαββάτου! Έχουμε δύο τραγουδίστριες με ιδιαιτέρως… ιδιαίτερες φωνές, οι οποίες συγχέονται αρμονικά και υπόσχονται ένα βράδυ με μοναδική χημεία και απίστευτους ήχους. Θα το χάσεις;

pou-tha-vgeis-117 - 03

Πάμε στο Gagarin 205 και στους Mystery Lights που έρχονται για ένα live το οποίο υπόσχεται πολλά! Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, ξανά μετά από τέσσερα χρόνια, θα ακούσουμε αυτούς τους μοναδικούς ήχους που χαρακτηρίζουν τη μπάντα από το Salinas της California!

Και καταλήγουμε στο ΣΕΦ και στο Techniques day 1 με headliner τον απίστευτο Solomun! Ο Γερμανο-Βόσνιος DJ έρχεται για να φέρει τους μοναδικούς του ήχους της ηλεκτρονικής dance στο ελληνικό κοινό, σε ένα event το οποίο θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και θα τελειώσει πολύ μετά τα μεσάνυχτα! Ετοιμάσου, πάρε supplies, και κατηφόρισε προς Φάληρο νωρίς, γιατί αυτό το event θα το θυμάσαι για πολύ καιρό.

Μια προσθήκη-δυναμίτης της τελευταίας στιγμής: Δέσποινα Βανδή, Vergina Theatro, στη Θεσσαλονίκη, με την μοναδική Δέσποινα σε μια συναυλία… αποκλειστική! Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για αυτήν, απλά… Σάββατο, Regency Casino Thessaloniki, Δέσποινα Βανδή. Αυτό!

Events… αλλότρια

Ναι, στην εισαγωγή είπαμε για «στομάχι», οπότε πάμε στο Athens Coffee Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, για κάτι εξαιρετικό! Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να γευθείς μοναδικούς καφέδες και ιδιαίτερα blends, να δεις μοναδικές δημιουργίες, αλλά και να απολαύσεις τον αγαπημένο σου καφέ από τα χέρια των masters!

pou-tha-vgeis-117 - 04

Ναι, ναι, εντάξει, είπαμε και για «φαΐ», εδώ είναι: Burger Fest × efood λοιπόν, και στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι σε περιμένει για δεύτερο ΣΚ ένα από τα απόλυτα γαστρονομικά events, για να δοκιμάσεις burgers από τους μαιτρ του είδους, αλλά και να απολαύσεις live μουσική! Λοιπόν, για αυτό το ΣΚ έχουμε Fundracar, Χατζηφραγκέτα, Παιδί Τραύμα, Pan Pan & Years of Youth, Yucatan, σε τρεις μέρες με πολλή μουσική και ακόμη περισσότερο φαΐ!

pou-tha-vgeis-117 - 05

Κλείνουμε με ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια, το Dadoo Festival με εργαστήρια, δράσεις, παραστάσεις, και πολλή μουσική για μικρούς και για όχι και τόσο μικρούς, στη Θεσσαλονίκη! Μουσική, θέατρο, ζωγραφική, φωτογραφία, και άλλες τέχνες στα εργαστήρια για τους μικρούς, θα γνωρίσουν στα παιδιά τις τέχνες και θα τα εξοικειώσουν με την έννοια της τέχνης σε ευρύτερο πλαίσιο.

Για μια ακόμη Πέμπτη, στο τέλος των προτάσεών μας για το δι/τρι-ήμερο, σε αποχαιρετούμε. Κι αν οι επιλογές μας δεν σε κάλυψαν, μπες στο Public Tickets για να βρεις ακόμη περισσότερες και να γεμίσεις το επερχόμενο weekend! Εμείς ανανεώνουμε για τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη και, μέχρι τότε, we bid you farewell!