Πού θα βγεις το ΣΚ: Νέος χρόνος με πρεμιέρες και μουσικά events!

Περίληψη: Ψάχνεις όμορφες εκδηλώσεις για να μπει καλά το νέο έτος; Το έχουμε! Πάμε να δούμε παρέα τα events που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το ΣΚ!

Ο ερχομός του νέου έτους είναι πάντα η κατάλληλη αφορμή για να αφήσεις στην άκρη τις «κακές» συνήθειες και να υιοθετήσεις νέες, πιο δημιουργικές! Τι λες για ένα challenge με άρωμα πολιτισμού; Βάλε σαν προσωπικό στόχο κάθε εβδομάδα να απολαμβάνεις ένα από τα πολλά events που τρέχουν σε όλη την Ελλάδα. Μία επίσκεψη σε μουσείο, μια θεατρική παράσταση, μια live συναυλία, μια ιδιαίτερη ταινία. Εάν δέχεσαι τη πρόκληση, συνέχισε να διαβάζεις για να ενημερωθείς για τις top εκδηλώσεις που έχουμε αυτό το ΠΣΚ. Φύγαμε!

Είσαι θεατρόφιλος; Keep reading!

pou-tha-vgeis-to-sk-01 (2)

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας με την επιτυχημένη παράσταση «Η Απολογία της Μαρί Κιουρί». Η άγνωστη, στο ευρύ κοινό, ιστορία μιας από τις σπουδαιότερες γυναίκες της παγκόσμιας ιστορίας. Τα όνειρα, η καριέρα, το αποτύπωμά της στην επιστήμη, οι έρωτες και η σχέση με τις κόρες της. Με βάση τη βιογραφία της Μαρί Κιουρί, που είναι γραμμένη από την κόρη της Εύα, η ιστορική πραγματικότητα συνδυάζεται με στοιχεία μυθοπλασίας, αναδεικνύοντας τις άγνωστες πτυχές μιας συναρπαστικής προσωπικότητας. Που και πότε; Από τις 7 έως και τις 31 Ιανουαρίου στο Θέατρο Αποθήκη.  

Το πείραμα ενός εκκεντρικού μεγαλοαστού που θέλει να αποδείξει πως «η ηλιθιότητα είναι σφηνωμένη ακόμα και στα πιο έξυπνα κεφάλια», γίνεται η αφορμή ενός μεγάλου έρωτα. Η Αλίντα, μία φλογερή και ρομαντική Ισπανίδα και ο Αντρέας, ένας εύθυμος και ανέμελος φοιτητής, είναι οι κληρονόμοι ενός μακρινού θείου που δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή του. Στο ταξίδι τους για την αποδοχή της μεγάλης κληρονομιάς, συναντιούνται και ερωτεύονται. Ανακάλυψε τι θα γίνει μέσα από τη νέα παράσταση «Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων».

«Σουγιούλ...για ένα βράδυ!» ή αλλιώς ένα βράδυ με τη Σοφία Βέμπο, τη Σπεράντζα Βρανά, τη Ζωζώ Σαπουντζάκη, τον Αλέκο Σακελλάριο και πολλούς ακόμα θρύλους του ελληνικού πενταγράμμου. Μια μουσικοθεατρική παράσταση που υπόσχεται να μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Αυτή των ρομαντικών βαλς, των υπέροχων τάνγκο αλλά και των αρχοντορεμπέτικων τραγουδιών που χάριζαν στον κόσμο μοναδικές στιγμές συγκίνησης αλλά και γλεντιού! Μέχρι τις 14/1 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Επόμενή μας στάση μια μικρή ρωσική επαρχιακή πόλη. Η είδηση της άφιξης ενός επιθεωρητή από την πρωτεύουσα σπέρνει ανησυχία στις αρχές. Από την ανησυχία τους οι αξιωματούχοι της πόλης προσλαμβάνουν για επιθεωρητή έναν άφραγκο δημόσιο υπάλληλο που είναι στο πανδοχείο της πόλης. Όταν τον επισκέπτονται αρχίζουν να επιδίδονται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες, αλληλοκατηγορίες και αυτοεξευτελισμούς. Μη χάσεις την αριστουργηματική κωμωδία του Nikolai Gogol«Ο Επιθεωρητής». Έως τις 8 Ιανουαρίου στο Θέατρο «Κώστας Τσιάνος» της Λάρισας.

Ακολουθεί η παράσταση «No exit» που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη μετατροπή ενός θεατρικού κειμένου σε κίνηση. Τρεις χορευτές και ένας μουσικός επί σκηνής αναλαμβάνουν τους ρόλους του έργου του Jean Paul Sartre, «Κεκλεισμένων των Θυρών»! Στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού έως τις 8 Ιανουαρίου!

pou-tha-vgeis-to-sk-02 (2)

Τέλος, η παράσταση «Ταρτούφος» του Μολιέρου επανέρχεται δυναμικά έως και τις 26 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, φέρνοντας παιδιά και εφήβους σε επαφή με ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Events για τους λάτρεις της μουσικής

Τις εκδηλώσεις μας πλαισιώνουν και αυτή την εβδομάδα αξιόλογοι Έλληνες καλλιτέχνες. Πιο συγκεκριμένα, η Παυλίνα Βουλγαράκη έρχεται και πάλι στη αγαπημένη της μουσική σκηνή. Μαζί της φέρνει ένα γεμάτο μουσικό μήνυμα για όλους όσοι κοιτάνε προς τα πάνω. Για τη πηγή αυτή που λέγεται αγάπη και ελπίδα. Δηλαδή όλους εμάς! Απόλαυσε τα αγαπημένα της τραγούδια έως τις 8 Ιανουαρίου στο Half Note Jazz Club!

Ταλαντούχος, νέος, fun, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για τη μουσική του καλλιέργεια, την αισθητική και το στιλ του. Ακόμη δε κατάλαβες για ποιον μιλάμε; Ο Good Job Nicky έρχεται το Σάββατο 7 Ιανουαρίου να μας συνεπάρει με το μουσικό του ταλέντο και ένα μοναδικής αισθητικής live στον Πολυχώρο WE.

pou-tha-vgeis-to-sk-03

Τέλος, οι 48 ORES θα δίνουν το παρών μέχρι τις 28 Ιανουαρίου στο Gazarte, επιστρέφοντας στην ομορφότερη ταράτσα της πόλης, με ένα dance πάρτι που θα κάψει πολλές θερμίδες. 😉

Οι προτάσεις μας μπορεί να τελείωσαν εδώ, όμως στο Public Tickets μπορείς να βρεις ακόμη περισσότερες επιλογές για όλα τα γούστα! Να περάσεις υπέροχα!