Πού θα βγεις: ΣΚ με θέατρο, Αστερίξ ή Gameathlon;

Περίληψη: Αναρωτιέσαι τι θα κάνεις το σαββατοκύριακο που έρχεται; Ανακάλυψε παρακάτω μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που έρχονται τις επόμενες μέρες!

Βρισκόμαστε μια ανάσα από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και είναι μόνο πρέπον να το εκμεταλλευτείς και να «γεμίσεις μπαταρίες»! Πώς; Τα ξέρεις… μη τα ξαναλέμε! Εδώ παίρνουμε τον λόγο εμείς, για να σου προτείνουμε τις πιο hot εκδηλώσεις από θέατρο, σινεμά αλλά και μουσική, όπως και κάθε εβδομάδα άλλωστε! Φύγαμε να τις δούμε μαζί;

Προτάσεις για κάθε θεατρόφιλο!

Οι προτάσεις για αυτό το ΣΚ ξεκινούν με το έργο «Ο παγοπώλης έρχεται»! Το καλοκαίρι του 1912, στην πίσω αίθουσα του μπαρ του Harry Hope, σε μια λαϊκή γειτονιά μιας αμερικανικής μεγαλούπολης, πρώην αναρχικοί, πρώην τζογαδόροι, πρώην φοιτητές, πρώην πλασιέ, πρώην μπάρμαν, και νυν μπεκρήδες απαρτίζουν το ιδιόρυθμο κοινόβιο αυτού του μπαρ. Τι θα γίνει; Έως και τις 9 Απριλίου στο Θέατρο Προσκήνιο!

Πόσες λέξεις χρειάζονται για να περιγράψουν τη βία, την αγωνία, το τραύμα, τον παραλογισμό; Μια λέξη, γυναικοκτονία, αρκεί για να ορίσει ένα έγκλημα με διαχρονικά έμφυλα χαρακτηριστικά και στόχο την κυριαρχία πάνω στο σώμα και τη ζωή των γυναικών. Μέχρι να αναγνωριστεί η υπόσταση αυτής της λέξης, στην παράσταση επιστρατεύονται κάποιες άλλες λέξεις, αναδύονται αιφνιδιαστικά από το σκοτάδι και επιστρέφουν σε αυτό. Στη σύντομη όμως τροχιά που διαγράφουν, προλαβαίνουν να ψηλαφίσουν τη φρίκη και να ανακαλέσουν τη μνήμη. Το «Ρέκβιεμ» έως τις 9 Απριλίου στο Θέατρο Άττις.

pou-tha-vgeis-sk-39-01

H «Μεταμόρφωση» του Φραντς Κάφκα, ένα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, συνεχίζεται για 4η χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο, μόνο για μια ημέρα! Ένα πρωινό, ένας υπάλληλος μετά από δέκα χρόνια συνεχούς επανάληψης του ίδιου, σταθερού, καθημερινού προγράμματος, ξαφνικά, αδυνατεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του και να επαναλάβει τις ίδιες παγιωμένες κινήσεις. Ο Πατέρας και η Μάνα, η Αδελφή, ο Προϊστάμενος, όλοι όσοι μέχρι εκείνη τη στιγμή τον είχαν ως πρότυπο, ξαφνικά γίνονται εχθροί και αυτός, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στη ρουτίνα και τους ρόλους που όλοι του έχουν επιβάλλει, γίνεται εχθρός τους. Μόνο το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου!

Ακολουθεί η παράσταση «Ο Μάκης»! Αθήνα, καλοκαίρι. Ο παππούς είναι στο σπίτι. Οι δικοί του έχουν πάει διακοπές. Σαντορίνη, Πάρο… Παλιά πήγαινε κι αυτός διακοπές. Μακρόνησο, Γυάρο… Τώρα έχει μείνει μόνος του. Με τις εμμονές του, τη ματαίωση, το φόβο του. Δε νοσταλγεί τίποτα κι ούτε πενθεί παρά μόνον ποθεί… Έως και τις 9 Απριλίου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος).

Σειρά έχει το «Τάο», μια άγρια κωμωδία με στιγμές που παγώνουν το αίμα και έχουν δραματικά μοιραίες συνέπειες. Σπαράγματα ιδεολογιών, μύθων, θρησκειών, φαντασιώσεων. Το χάος των ημερών. Και μέσα σε όλο αυτό αναζητείται ο δρόμος. Ο δρόμος που θα σε κάνει «μάγκα», ή θα φέρει τη «φώτιση». Θα μπορούσαν οι άνθρωποι να είναι καλύτεροι; Η ιστορία μιας βίαιης ενηλικίωσης, μεταφερμένη σε έναν ειρωνικά αλληγορικό κόσμο της νύχτας. Έως και τις 12 Μαρτίου στο θέατρο Επί Κολωνώ.

Σινεμά, αποκριάτικο πάρτι ή μήπως το απόλυτο GAMEATHLON;

Αλλάζοντας θεματική, πάμε στις πιο must-see ταινίες που παίζουν αυτόν τον καιρό στην μεγάλη οθόνη. «Τα Πνεύματα του Ινισέριν»: Σε ένα απόμερο νησί της Ιρλανδίας, την άνοιξη του 1923, δύο καρδιακοί φίλοι βρίσκονται σε αδιέξοδο όταν ο Colm ξαφνικά αποφασίζει να διακόψει τη φιλία τους. Μένοντας εμβρόντητος ο Padraic, με τη βοήθεια της αδερφής του και ενός προβληματικού νεαρού, προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση, αρνούμενος να αποδεχθεί το «όχι» ως απάντηση. Από σήμερα στους κινηματογράφους!

pou-tha-vgeis-sk-39-02

Ένα νεαρό αγόρι και μια έφηβη, δύο ασυνόδευτα ανήλικα που ταξίδεψαν ολομόναχα από την Αφρική ως το Βέλγιο, βάζουν την ανεκτίμητη φιλία τους πάνω από τις δύσκολες συνθήκες της εξορίας τους. Εάν βρίσκεσαι στην Θεσσαλονίκη, αξίζει να δεις την ταινία «Τόρι και Λοκίτα», στο σινεμά Ολύμπιον (Αίθουσα Παύλος Ζάννας).

Τελευταία μας πρόταση κινηματογράφου η ταινία «Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα» - μια περιπέτεια γεμάτη ανατροπές και τους πολυαγαπημένους σε όλους χαρακτήρες! Εάν είσαι Αθήνα, μπορείς να τους βρεις στο Cine Αβάνα στο Χαλάνδρι. Εάν πάλι βρίσκεσαι Θεσσαλονίκη, μπορείς να παρακολουθήσεις την ταινία είτε στο Cinema Βακούρα είτε στο Θέατρο Αθήναιον!

Video Duration
0:56

Το GAMEATHLON είναι γεγονός! Hardcore gamers από όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν το δικό τους setup και να το ζήσουν, gaming and chill! To event είναι γεμάτο εκπλήξεις και special θέματα που θα σου τραβήξουν την προσοχή. Μπορεί η ταυτότητα του GAMEATHLON να είναι το gaming αλλά η διασκέδαση δε σταματάει εκεί. Στο γήπεδο Tae Kwon Do, 25 & 26 Φεβρουαρίου.

Τέλος, εάν ψάχνεις μια εκδήλωση που να συνδυάζει διασκέδαση, αποκριές και να είναι family friendly...σε έχουμε! Για τρεις Κυριακές οι Burger Project στήνουν απανωτά πάρτι για όλη την οικογένεια! Στο πρόγραμμα μπαίνουν γνωστές επιτυχίες των Burger αλλά και απρόσμενα τραγούδια απ’ το κινέζικο ρεπερτόριο. Χορευτικές αποκριάτικες διαθέσεις για έξι εμφανίσεις στο αγαπημένο six d.o.g.s έως και τις 5 Μαρτίου!

Αν θες να κανονίσεις ακόμα περισσότερες εξόδους αυτό το σαββατοκύριακο, μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά σε όλες τις εκδηλώσεις που παίζουν μέσω του Public Tickets.

Καλή Διασκέδαση! 😊