Πού θα βγεις: ΣΚ με θέατρο, Δεληβοριά ή φεστιβάλ ντοκιμαντέρ;

Περίληψη: Ήρθε πάλι το ΣΚ! Ελπίζουμε να μην έχεις γεμίσει από τώρα το πρόγραμμά σου γιατί σου έχουμε φοβερές προτάσεις και αυτή την εβδομάδα!

Για άλλη μια εβδομάδα, πιστοί στο ραντεβού μας, είμαστε εδώ με τις καλύτερες προτάσεις για να περάσεις ένα αξέχαστο ΣΚ. Θέατρο, live έντεχνη και ξένη μουσική αλλά και ένα μοναδικό φεστιβάλ. Τα πράγματα είναι απλά! Διάλεξε την παρέα σου και τον προορισμό σου, και είμαστε βέβαιοι πως θα περάσεις αξέχαστες στιγμές. Πάμε να δούμε τις εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας;

Για τους λάτρεις του θεάτρου

Οι προτάσεις μας έχουν αφετηρία το θέατρο. Τι γίνεται όταν το σύμπαν συνωμοτεί για να μαζευτούν σε μια παράσταση «τα λάθη» όλου του κόσμου; Όταν οι λάθος ηθοποιοί, με λάθος έργο, στη λάθος περίοδο, με λάθος σκηνοθέτη, υποχρεώνονται λόγω της πανδημίας να ανεβάσουν ένα ανιστόρητο «ιστορικό» μιούζικαλ μιας κατά λάθος συγγραφέως; Γίνεται το «ELISADETH». Θεότρελη κωμωδία και ταυτόχρονα ένα καυστικό σχόλιο πάνω στις σχέσεις των ηθοποιών και συντελεστών μιας παράστασης και τη ματαιοδοξία που επικρατεί στον κόσμο του θεάτρου. Έως και τις 09/04 στον Πολυχώρο Vault!

Ακολουθεί η παράσταση «Η Αφιέρωση», με το μυθιστόρημα του Μπότο Στράους ως πηγή έμπνευσης μιας παράστασης για την διαχείριση του πόνου της ερωτικής απώλειας και την πνευματικότητα της κεντρικής Ευρώπης του προηγούμενου αιώνα. Ανεβαίνει έως και τις 9 Απριλίου στο Θέατρο Σφενδόνη!

Σειρά έχει η παράσταση «Θάνατος στη Βενετία». Στη Βενετία, ο Άσενμπαχ, πετυχημένος συγγραφέας που διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής του, έλκεται από έναν νεαρό που παραθερίζει στο ίδιο ξενοδοχείο μ’ εκείνον. Από την πρώτη στιγμή που τον βλέπει του αφιερώνει σχεδόν ιδεοληπτικά τις σκέψεις και τις κινήσεις του, εκμεταλλευόμενος τις φήμες για τον θανατηφόρο λοιμό που μεταδίδεται σε κείνη την ερωτική πόλη της Ιταλίας. Τι θα γίνει; Eίτε έχεις διαβάσεις το ομώνυμο βιβλίο είτε όχι, πήγαινε στο Θέατρο Πορεία έως και τις 12/04 για να απολαύσεις τη θεατρική του μεταφορά και να μάθεις την απάντηση (αν δεν την ξέρεις ήδη)!

Τελευταία θεατρική πρόταση γι’ αυτή την εβδομάδα είναι το έργο «Αρκουδοράχη», του πολυβραβευμένου Ουαλού συγγραφέα θεάτρου και κινηματογράφου Εντ Τόμας. Σε ένα χωριό ερημωμένο και σβησμένο από σύνορα που χαράσσονται ξανά και ξανά, ένα ζευγάρι κρατάει ανοιχτό ένα χασάπικο που αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει. Η μνήμη είναι ο μοναδικός μηχανισμός επιβίωσης σε μια πραγματικότητα που αλλάζει βίαια και αμετάκλητα, ενώ εκείνοι αδυνατούν να την ακολουθήσουν. Ένας νεαρός άνδρας ζει μαζί τους, κομμάτι και αυτός της προηγούμενης ζωής τους, ενώ ένας άλλος μυστηριωδώς καταφθάνει στο μαγαζί μ’ έναν άγνωστο σκοπό. Μην το χάσεις, έως 09/04 ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Μουσικά δρώμενα, σινεμά ή documentary festival;

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του επιστρέφουν στο Κύτταρο έως τις 08/04, πιο δυνατοί από ποτέ. 'Ερχονται από το παράλληλο σύμπαν της πραγματικότητας στον μυστικό κόσμο του ιστορικού rock club, για να βρουν ό,τι δεν φαίνεται, ό,τι ήταν πάντα δίπλα μας, ό,τι δε σταμάτησε ποτέ.

Σειρά έχει η Μαρίνα Σάττι που επιστρέφει στο VOX για μία μόνο ημέρα. Οι συναυλίες της καλλιτέχνιδος είναι το ίδιο ξεχωριστές όσο και τα τραγούδια που δημιουργεί. Στο live της παρουσιάζει ένα μοναδικό και ιδιαίτερο μουσικό θέαμα, βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακές καταβολές, περίτεχνα συνδυασμένες με τις σύγχρονες μουσικές τάσεις. Μαζί της αυτή τη φορά η σπουδαία ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Θανάσης Βασιλόπουλος. Μη το χάσεις, μόνο στις 12 Μαρτίου!

Video Duration
2:23

Και αυτήν την εβδομάδα δε θα μπορούσε να λείπει το σινεμά. Ο Κριντ έχει κατακτήσει την κορυφή της πυγμαχίας παγκοσμίως και η οικογενειακή του ζωή πηγαίνει περίφημα. Είναι η στιγμή που εμφανίζεται ένας παιδικός του φίλος και κάποτε πολλά υποσχόμενος πυγμάχος, ο οποίος ανυπομονεί να αποδείξει σε όλους ότι του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία στο ρινγκ. Η σύγκρουση ανάμεσα στους δύο πρώην φίλους είναι κάτι παραπάνω από ένα ματς. Μη χάσεις το «Κρίντ ΙΙΙ» που προβάλλεται σε πολλαπλούς κινηματογράφους όπως το Cine ΦΟΙΒΟΣ στο Περιστέρι αλλά και στο Φλοίσβος Cineplex στη Κόρινθο, στο Villagio Cinema στη Σαντορίνη αλλά και στο Ολύμπιον στη Καστοριά. Όπου κι αν βρίσκεσαι, κλείσε το εισιτήριο σου και απόλαυσε μια ταινία γεμάτη ανατροπές.

Ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη για την τελευταία μας πρόταση. Το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί έως τις 12 Μαρτίου, σε έξι κινηματογραφικές αίθουσες της συμπρωτεύουσας. Ανακάλυψε τα καλύτερα ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο σε όλα τα τμήματα της διοργάνωσης, τις ειδικές προβολές και τα αφιερώματα. Ένας ολόκληρος κόσμος από το σινεμά που αγαπάμε, σε περιμένει.

Μην καθυστερείς, κλείσε άμεσα τα εισιτήριά σου! Το μόνο που έμεινε είναι να σου ευχηθούμε καλή διασκέδαση! 😊