Πού θα βγεις το ΣΚ: «Τίποτας», wine fair & πάρτι με Paul Kalkbrenner!

Περίληψη: Καλωσορίζουμε τον Φεβρουάριο με ένα φανταστικό ΣΚ, γεμάτο μουσική, τέχνες, γέλιο και φαντασία!

Καλό μήνα! Ο Ιανουάριος μας άνοιξε την όρεξη με φανταστικά events, γιατί ως γνωστόν δε λέει να περνάς μονίμως τα ΣΚ σου χουχουλιασμένος κάτω από τα παπλώματα. Ο Φεβρουάριος παίρνει τη σκυτάλη και σηκώνει αυλαία με top προτάσεις για να περάσεις ένα αξέχαστο ΣΚ με την παρέα σου ή το «έτερον» ήμισυ. Άνοιξε την ατζέντα μας, ντύσου ζεστά και φύγαμε με τις καλύτερες εκδηλώσεις από όλο το φάσμα της τέχνης και του πολιτισμού!

Βραδιά stand up ή παρτάρα στο Φάληρο;

Στην κορυφή της Public ατζέντας για το πρώτο ΣΚ του Φλεβάρη βρίσκουμε την παράσταση «Αριστερόχειρες». Το θεατρικό έργο που υπογράφει η Νεφέλη Μαϊστράλη ανεβαίνει για τρίτο χρόνο στο Θέατρο Μπέλλος. Βασισμένο σε αληθινά ιστορικά γεγονότα της μετεμφυλιακής Ελλάδας, οι «Αριστερόχειρες» φέρνουν στο προσκήνιο τη συλλογική μνήμη ενός λαού που αρνείται να κοιτάξει κατάματα το παρελθόν και επιμένει να επαναλαμβάνει τα λάθη του. Άλλοτε ως θύτες και άλλοτε ως θύματα, οι χαρακτήρες συνθέτουν μπροστά στα μάτια των θεατών το θολό παρελθόν και την επίπλαστη ιδέα της «Εθνικής Συμφιλίωσης».

pou-tha-vgeis-sk-85-01

Αυτό το σαββατοκύριακο συναντάμε επίσης τον ταλαντούχο Θάνο Τοκάκη, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Βασισμένη στο κείμενο του υποψήφιου για Pulitzer Will Eno, η παράσταση «Ο τίποτας» είναι μια εκ βαθέων εξομολόγηση πάνω στην αναζήτηση της ταυτότητας και την έννοια της ευτυχίας. Στα όρια του stand up comedy, γεμάτος χιούμορ, αυτοσαρκασμό, ανατροπές αλλά και πολύ πόνο, ο θεατρικός μονόλογος αξιοποιεί θραύσματα μιας ιστορίας για να αναρωτηθεί για το πόσο μας ορίζει η ευτυχία και η «υποχρέωση» να την αναζητούμε στη ζωή μας.

Και μιας και αναφερθήκαμε στο stand up comedy, την ερχόμενη Κυριακή η καρδιά της ελληνικής σκηνής χτυπάει στο Arch Club.  Η Κατερίνα Βρανά επιστρέφει πανέτοιμη για δεύτερη χρονιά με την «Ντερμπεντέρισσα». Όποιος έχει δει την solo stand up comedy παράσταση της Κατερίνας Βρανά ξέρει ακριβώς γιατί να (ξανά)έρθει. Εθιστικά αστεία, τρυφερή και με χιούμορ που δε γνωρίζει στεγανά η διάσημη κωμικός μας μιλά για όλες εκείνες τις μικρές και μεγάλες χαρές που μπορούν να σου φτιάξουν την ημέρα.

pou-tha-vgeis-sk-85-02

Ψήνεσαι για ένα φαντασμαγορικό πάρτι μέχρι πρωίας; Τότε ο δρόμος σου το Σαββατόβραδο θα σε οδηγήσει στο Φάληρο και το γήπεδο του Tae Kwon Do. Ο Βερολινέζος θρύλος της techno Paul Kalkbrenner θα ανέβει στη σκηνή για ένα αξέχαστο live show που θα ξεσηκώσει την Αθήνα για ακόμα μια φορά, ανοίγοντας την αυλαία του Primer Presents! Βάλε άνετα παπούτσια και ετοιμάσου και το πρώτο μεγάλο electro πάρτι της φετινής χρονιάς. Το Γερμανό μουσικό θα συνοδεύσει ο συμπατριώτης του DJ Hosh και ο «δικός μας» DJ Nick JoJo.

Σε πιο soul/jazzy ρυθμούς η μπάντα της Amy Winehouse έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το Christmas Theater, αυτό το Σάββατο. Το αυθεντικό συγκρότημα της μεγάλης Βρετανίδας σταρ αναλαμβάνει να στήσει μία μεγάλη γιορτή-αφιέρωμα στην καριέρα και τη μουσική της Amy Winehouse, μιας από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες που εμφανίστηκαν ποτέ στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα! «Back To Black», «Rehab», «You Know I‘m No Good» είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια που θα απολαύσουμε με τη φωνή της Bronte Shandé συνδυαστικά με οπτικό υλικό που έχει διαμορφωθεί αποκλειστικά για την παράσταση.

Video Duration
0:21

Ταξίδι οινογνωσίας & βόλτα στις κινηματογραφικές αίθουσες!

Ο «χαμός» γύρω από το Poor Things καλά κρατεί, αυτό όμως δε σημαίνει πως οι κινηματογραφικές μας περιηγήσεις σταματούν στην εντυπωσιακή ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. Ακόμα μία ταινία που «ακούγεται» πολύ δυνατά είναι «Τα Παιδιά του Χειμώνα». Η δραματική κομεντί του Alexander Payne ακολουθεί τις τραγελαφικές περιπέτειες ενός στριφνού καθηγητή κολλεγίου και των σπουδαστών του οι οποίοι «ξεμένουν» μαζί του κατά την διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Με τους Da'Vine Joy Randolph, Paul Giamatti και Dominic Sessa

Είσαι έτοιμος για την πιο συναρπαστική fine tasting εμπειρία; H πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, Cellier Wine Fair, θα ανοίξει τις πόρτες της για τους επισκέπτες, την Κυριακή στο Divani Caravel Hotel. To Cellier Wine Fair που διοργανώνεται για 16η χρονιά έρχεται και πάλι για να φέρει σε επαφή παραγωγούς, απ’ την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, με το ελληνικό κοινό. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανωθούν επίσης παράλληλες εκδηλώσεις όπως, θεματικά masterclasses, παρουσιάσεις νέων ετικετών, vegan επιλογών, αποσταγμάτων και οίνων χωρίς αλκοόλ, premium cocktails κ.α. 

Video Duration
2:45

Πριν σε αποχαιρετίσουμε για να οργανώσεις το ΣΚ σου, να κάνουμε μια στάση στην αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη. Πρώτη στάση το Mylos Club. Το Σάββατο ο Monsieur Minimal θα είναι και πάλι εδώ - στην πόλη που τον ανέδειξε, για ένα live show με όλα τα τραγούδια του που αγαπήθηκαν. Με έξι προσωπικά άλμπουμ, πολυάριθμες επιτυχίες και την vintagepop πάντα να βρίσκεται στο επίκεντρο, ο πάντα επίκαιρος Monsieur Minimal είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που έχει καταφέρει σε κάθε του νέο δίσκο να αφουγκράζεται τις τάσεις της εποχής χωρίς να φοβάται να πειραματιστεί σε νέα μουσικά μονοπάτια.

Κλείνουμε με την παράσταση ΜέΝΓΚΕΛΕ σε σκηνοθεσία Θανάση Τριαρίδη. Μέσα από ένα φαινομενικά ακίνδυνο και διασκεδαστικό παιχνίδι, το αριστούργημα του Θανάση Τριαρίδη αποδεικνύει πως η βία δε χρειάζεται κίνητρο, αρκεί μόνο η συνείδηση ότι μπορείς να την ασκήσεις. Το Σάββατο και Κυριακή στο Artbox Fargani Theater.

Video Duration
0:25

Οι προτάσεις μας μπορεί να τελείωσαν εδώ, όμως στο Public Tickets μπορείς να βρεις ακόμη περισσότερες ιδέες για να περάσεις ευχάριστα το ΠΣΚ σου! Ό,τι και αν κάνεις να περάσεις υπέροχα!