Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, νέο smartphone!

Περίληψη: Λοιπόν, αποφάσισες να πάρεις καινούργιο smartphone. Κι εδώ φτάνουμε στο προαιώνιο ερώτημα: ναι, αλλά ποιο;...

Λοιπόν, αποφάσισες να πάρεις καινούργιο smartphone. Κι εδώ φτάνουμε στο προαιώνιο ερώτημα: ναι, αλλά ποιο; Μην ανησυχείς, we got your back! 

Τα πράγματα έχουν ως εξής: εκεί που, πριν λίγα χρόνια, οι εταιρείες κυκλοφορούσαν το ένα smartphone μετά το άλλο και δεν προλάβαινες να ανασάνεις, εκεί που δεν προλάβαινες να βγάλεις το προστατευτικό πλαστικό από το κινητό που μόλις αγόρασες και μάθαινες πως κυκλοφόρησε ήδη νέο, τώρα υπάρχει ένα σχετικό «φρένο» στην αγορά.

Όχι πως οι νέες τεχνολογίες, οι πιο δυνατοί επεξεργαστές και οι πιο μεγάλες μνήμες έχουν σταματήσει - κάθε άλλο. Απλώς οι μεγάλοι κατασκευαστές δίνουν περισσότερο χρόνο στις ναυαρχίδες τους για να «σκοράρουν». Περιμένοντας, λοιπόν, τις αφίξεις του 2019 ανατρέχουμε στις σταθερές αξίες της χρονιάς που πέρασε, που σίγουρα θα κρατούν τα ηνία για αρκετούς μήνες ακόμη.

Ξεκινάμε ανάποδα, αυτή τη φορά, από την αυτού… πυρακτότητα, το πιο hot κινητό που βγήκε από το έτος που μόλις τελείωσε, το μοναδικό iPhone XS Max. Είναι μεγάλο, είναι απίστευτα γρήγορο, έρχεται με την αφρόκρεμα της τεχνολογίας από την Apple και δεν χρειάζεται περισσότερες συστάσεις. Στις 6,5 ίντσες οθόνης ξεδιπλώνεται όλη η μαγεία του iOS και των apps που αγαπάς, ενώ κάτω από αυτές κρύβεται το πιο εξελιγμένο hardware που υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά, αυτή τη στιγμή!

Μια θέση πιο κάτω στην κατάταξη, το smartphone που έκανε όλους τους ανταγωνιστές να ιδρώσουν. Το Huawei Mate 20 Pro είναι το flagship smartphone του 2018 και με τιμή που άλλοι κοιτούν με... κιάλια. Η οθόνη του AMOLED 6,39 ιντσών και με την ιλιγγιώδη ανάλυση των 1440×3120 pixels απλώνεται από άκρη σε άκρη, ενώ στο εσωτερικό του κρύβεται ο επεξεργαστής Kirin 980, έτοιμος να εξαπολύσει… οκταπυρηνικό όλεθρο (στον ανταγωνισμό). Η Huawei εξόπλισε το Mate 20 Pro με όλα τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, σύστημα ταχύτατης φόρτισης, πολλή RAM, ακόμη περισσότερο «δίσκο» ενώ οι κάμερές του είναι για... φίλημα!

Κατεβαίνοντας λίγο πιο κάτω, βρίσκουμε έναν παλιό γνώριμο: το Samsung Galaxy στη μετενσάρκωση που φέρει την ονομασία S9+ και φιλοδοξεί να κάνει όλους τους Samsung-άδες να χάσουν τον ύπνο τους μέχρι να το κάνουν δικό τους. Οθόνη χωρίς οριζόντια όρια, αλουμινένιο σώμα, επεξεργαστής Exynos 9810 οκτώ πυρήνων, ειδικό σύστημα ψύξης, δυνατότητα καταγραφής video σε 4k UHD, ηχείο με σύστημα Dolby Atmos, αναγνώριση προσώπου, ίριδας και δακτυλικού αποτυπώματος, όλα συνθέτουν ένα ονειρικό smartphone που θες να έχεις δικό σου.

Αφού τελειώσαμε με τα… κανόνια του Ναβαρόνε, ας πάμε και στη μικρή κατηγορία! Εδώ έχουμε τρία μοντέλα, το καθένα εκ των οποίων σου κλείνει πονηρά το μάτι, έχοντας τα δικά του θέλγητρα. Το πιο φθηνό είναι το Huawei Y7 Prime 2018, το οποίο αποτελεί αναβαθμισμένη έκδοση του Y7, και αποτελεί το πιο budget μοντέλο της λίστας μας, χωρίς όμως να υπολείπεται του ανταγωνισμού.

Ελάχιστα πιο ακριβό έχουμε το Nokia 3.1 Plus, το οποίο αποτελεί απόδειξη του ότι η Nokia έχει επιστρέψει για τα καλά! Ανθεκτική κατασκευή, πολύ καλό σύστημα ήχου και άψογη οθόνη συνθέτουν ένα πολύ καλό σύνολο.

Τέλος, σε μεγαλύτερη τιμή, έχουμε και το πολύ μεγαλύτερο Xiaomi Mi 8 Lite, το οποίο είναι το budget smartphone που θα μπορούσε και να «σκοτώσει» τα flagships! Αν δεν έχεις τρελές απαιτήσεις, ώστε να ανέβεις στις πάνω-πάνω κατηγορίες, το μεγάλο μικρό της Xiaomi είναι αυτό που πρέπει να δεις!

Και αν δεν σε κάλυψαν οι παραπάνω επιλογές, έλα σε ένα κατάστημα Public ή μπες στο public.gr για ακόμα περισσότερες επιλογές σε smartphones!