Τα νέα Xiaomi Redmi 4 ήρθαν στα Public

Περίληψη: Η εταιρεία Xiaomi είναι ιδιαίτερα δημοφιλής εταιρεία στο Ελληνικό κοινό (και όχι μόνο βέβαια). Πρόκειται...

Η εταιρεία Xiaomi είναι ιδιαίτερα δημοφιλής εταιρεία στο Ελληνικό κοινό (και όχι μόνο βέβαια). Πρόκειται για μια εταιρεία η οποία εκτός από τα πασίγνωστα smartphones της, κατασκευάζει και άλλες έξυπνες οικιακές συσκευές, έχοντας αναπτύξει ένα δικό της οικοσύστημα στο χώρο του smart home. Ειδικά τα smartphones της, όμως, έχουν κερδίσει εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2014, η Xiaomi ήταν ο τρίτος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, πίσω από τις Samsung και Apple, ενώ την ίδια χρονιά η εταιρεία έγινε ο κορυφαίος κατασκευαστής κινητών στην Κίνα. Η εταιρεία πρόσφατα αποφάσισε να επεκταθεί επίσημα σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ευτυχώς, διότι όπως είπαμε και στην αρχή, έχει πολλούς οπαδούς στη χώρα μας.

Γνωρίστε τα νέα μοντέλα

Με δύο νέες προσθήκες συνεχίζει τη δυναμικής της πορεία η Xiaomi στην Ελλάδα. Πρόκειται για τα πολύ δημοφιλή μοντέλα Redmi Note 4 στις 5,5” και Redmi 4 Pro στις  5”, τα οποία μπορείτε να βρείτε στα Public. Ξεκινάμε από το μεγάλο μοντέλο, το οποίο διαθέτει οθόνη ανάλυσης Full HD και τον πανίσχυρο 10-πύρηνο (!) επεξεργαστή Mediatek Helio X20 2,1GHz, ο οποίος προσφέρει εκπληκτικές επιδόσεις, κάνοντας το multitasking και την εναλλαγή μεταξύ apps «παιχνιδάκι». Η χωρητικότητα ανέρχεται σε 32GB ή 64GB και η μνήμη 3GB, ενώ η κάμερα έχει ανάλυση 13 Magapixel. To Redmi 4 Pro, έχει Full HD IPS οθόνη στις 5 ίντσες και φέρει τον πανίσχυρο 8–πύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 625 στα 2.0GHz, που εξασφαλίζει απόλυτη ισχύ. Η κάμερα του συγκεκριμένου μοντέλου είναι επίσης 13MP, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία Phase Detection για αυτόματη εστίαση. Μιλώντας για την κάμερα να πούμε ότι το ενσωματωμένο app διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο χρήστης όπως HDR, Panorama, Beautify, καθώς επίσης και 12 διαθέσιμα φίλτρα. Το κινητό έχει 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο.Και τα δύο μοντέλα είναι dual SIM και διατίθενται με χωρητικότητα 32GB και σε εντυπωσιακά χρώματα για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Το Redmi Note 4 διατίθεται σε γκρι, χρυσό και ασημί και το Redmi 4 Pro σε  χρυσό και ασημί. Και τα δύο είναι εξοπλισμένα με ραδιόφωνο FM, GPS, ηλεκτρονική πυξίδα, αισθητήρα βαρύτητας, αισθητήρα φωτός, αισθητήρα απόστασης, γυροσκόπιο και πομπό υπερύθρων για να τα κάνεις και τηλεχειριστήριο, όπως επίσης και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για εύκολο ξεκλείδωμα της οθόνης. Τα νέα Redmi Phones της σειράς 4, εντυπωσιάζουν και για το καταπληκτικό design τους. Η μπροστινή 2.5D κυρτή γυάλινη επιφάνεια κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ το υψηλής ποιότητας μεταλλικό τους φινίρισμα έχει περάσει από μια διαδικασία χύτευσης 30-βημάτων, δημιουργήθηκε για αντοχή και κομψότητα.

Λειτουργικό σύστημα

Τα δύο μοντέλα διαθέτουν το Android 6.0 Marshmallow επάνω στο οποίο «κάθεται» το περιβάλλον MIUI 8.1 το οποίο διαθέτει ένα σωρό βελτιώσεις, προσθήκες, apps και χαρακτηριστικά τα οποία έρχονται να επεκτείνουν το Android. Ταυτόχρονα, το MIUI εξασφαλίζει ταχύτατη απόκριση στη χρήση της συσκευής, χάρη στην άριστη διαχείριση ενέργειας και τη βελτιστοποίηση των εφαρμογών.